Motorola legt uit: wat gebeurt er met Razr, rugged en de One-reeks?

Motorola legt uit: wat gebeurt er met Razr, rugged en de One-reeks?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het is twee jaar geleden dat we nog een vouwbare Motorola Razr hebben gezien. Waar blijven ook alle midrange-toestellen uit de One-reeks, en vanwaar ineens als die rugged-telefoons van het merk? We zaten - virtueel - bij Moto aan tafel. Hello Moto.

Nieuwe Razr?

Eind 2019 kreeg Androidworld te horen bij de lancering van de eerste Motorola Razr dat we meer vouwbare Moto-toestellen mochten verwachten in verschillende vormen en prijsklassen. Inmiddels is de Razr 5G alweer bijna twee jaar geleden uitgebracht. Waar blijven toch die foldables? Heeft de coronacrisis roet in het eten gegooid?

"Daarover ga ik je op de hoogte moeten houden, want ik kan er nu helaas niet op antwoorden", verontschuldigt Rubert Weenink topman voor Lenovo Benelux zich meteen. "De Razr 5G is nog steeds te koop. We hebben ook niet zoveel concurrentie op dit moment. Uiteraard hoeft er in die categorie niet elk half jaar een toestel te komen."

De Motorola Razr 5G uit 2019

De Motorola Razr 5G uit 2019

'Weinig concurrentie'

Dat Motorola weinig concurrentie heeft op het vlak van foldables kan niet verder van de waarheid zijn. Samsung laat binnen een goede week twee nieuwe vouwbare telefoons los op de markt: de Z Fold 3 en Z Flip 3, en die zullen naar verwachting en net als een jaar eerder weer flinke stappen voorwaarts zetten. De aankomende Z Flip 3 vouwt ook net als de Razr in clamshell-vorm, dus ook daar kan je niets over zeggen.

Er beweegt wel degelijk wat als het om foldables gaat, en dat geldt vast en zeker ook achter de schermen bij smartphonefabrikanten. Wie weet zijn het niet foldables maar wel Rollables waarmee merken straks successen behalen? Wie zal het zeggen?

Waarom Rugged toestellen?

Smart Technology for all is de slagzin van Motorola, en dat neemt het merk letterlijk. Dit jaar stapte het dochtermerk van Lenovo in de markt van rugged toestellen, en in samenwerking met de Britse Bullit Group, dat veel ervaring heeft met rugged, bracht het de Defy op de markt.

Gerelateerde artikelen

"Rugged toestellen zijn voor ons heel belangrijk geworden, want hiermee kunnen we ons portfolio uitbreiden. Er liggen heel wat kansen als het gaat om de zakelijke markt, toestellen voor bedrijven. Alleen krijgen we vaak te horen dat er naast het standaard aanbod en speciale tools voor IT-beheerders ook behoefte is aan rugged toestellen. Als we dan telkens zeiden: 'Sorry, daarmee kunnen we je niet helpen', dan liepen ze natuurlijk richting de concurrentie. Het is vandaag belangrijk dat je voor al die wensen een oplossing klaar hebt", verduidelijkt Weenink.

De Motorola Defy

De Motorola Defy

Waar is toch de Motorola One-reeks?

Motorola viert dit jaar 10 generaties van Moto G-toestellen, en we kregen er dit keer extra veel te zien. De kers op de taart was de Moto G100, de krachtigste Moto G-telefoon ooit. Maar waar is de Moto One-reeks gebleven? Motorola kwam met die toestellen vaak experimenteel uit de hoek en ze konden rekenen op Android One voor een beter updatebeleid. Wel, de One-toestellen zijn aan de kant geschoven.

"We zijn destijds begonnen met de Motorola One met Android One, en wilden een tijdlang de laatste innovaties brengen in die One-reeks", legt Ruben Weenink uit. "We zien nu, ook omdat ons team is uitgebreid, dat we innovaties rechtstreeks in de G-serie kunnen introduceren. Waarom moeten er dan twee aparte reeksen bestaan, dit is duidelijker voor de consument. We hebben nu instapmodellen bij de E-reeks en midrange begint bij de G-toestellen."

Motorola legt uit: wat gebeurt er met Razr, rugged en de One-reeks?

Wat gebeurt er met Android One?

Motorola geeft ook aan dat het zeker niet ontevreden is met de verkoopcijfers van de Moto G100, het topmodel. Maar ondanks de krachtige specificaties kan die smartphone slechts rekenen op één versie-update: de Android 12-update. In de tijd waarin Motorola toestellen met Android One uitbracht, was het updatebeleid beter. In het middensegment dan.

"Ik weet niet precies wat we in de toekomst nog met Android One willen doen. We zijn wel erg tevreden over onze My UX-schil en de eigen toevoegingen die we kunnen aanbieden in onze telefoons. We krijgen ook erg positieve feedback van gebruikers", maakt de Motorola-topman zich sterk.

Gerelateerde artikelen

Heb jij nog een Motorola One-toestel, en vind je het jammer dat er geen vervolg meer komt in de reeks? Ben jij geïnteresseerd in zo'n extra stevige rugged telefoon van Motorola of hoop je dat er snel een nieuwe Razr-variant verschijnt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk