2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Heb je besloten om in Bitcoin of andere cryptomunten te investeren? In dat geval kan je met je telefoon aan de slag om in de digitale munten te handelen. We tonen je twee manieren waarmee je dat kan doen.

Bitcoin en blockchain-technologie

Bitcoin is de digitale munt die we allemaal wel kennen, want in 2009 vonden al de eerste transacties met Bitcoin plaats. Bitcoin-transacties worden verwerkt met de achterliggende technologie genaamd blockchain. Het is een manier om zonder enige tussenkomst en op een decentrale manier gegevens uit te wisselen, in het geval van Bitcoin zijn dat geldtransacties.

Vaak wordt blockchain als iets heel ingewikkeld afgeschilderd, en dat is het in feite ook, maar je kan het belangrijkste principe wel op eenvoudige manier aan iedereen uitleggen. Stel, ik sta bij een groep mensen met een sinaasappel in de hand en ik geef die vrucht aan een van die mensen genaamd "Jef". Vervolgens stel ik aan alle bijstanders de vraag: "Wie heeft de sinaasappel gekregen?", en allemaal antwoorden ze: "Jef". Het is met andere woorden een systeem met ingebouwde beveiliging dat zonder enige tussenkomst werkt. Elke transactie bevat de gegevens van alle transacties uit het verleden, en dat is een belangrijke controle en beveiligingslaag.

2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

Succes van cryptomunten

Naast Bitcoin heb je nog alternatieve munten of 'alt coins'. Elk van deze munten werkt op een variant van blockchaintechnologie, maar ze hebben elk een eigen toevoeging en eigen eigenschappen waarmee ze het verschil willen maken ten opzichte van de andere cryptomunten. Transacties verlopen bijvoorbeeld sneller, goedkoper of er is compatibiliteit met andere blockchains.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin en veel van de alt coins zijn de voorbije maanden sterk in waarde gestegen en dat komt door een aantal belangrijke factoren. De bekende zakenman Elon Musk heeft 1,5 miljard dollar van Tesla's kapitaal in Bitcoin geïnvesteerd. Daarnaast maakte Mastercard transacties in Bitcoin mogelijk en ook Apple Pay ondersteunt nu Bitcoin, met ook mogelijk ondersteuning in Google Pay die eraan komt.

Eerste manier: mobiele wallet

Wie wil investeren in crypto, kan Bitcoin en alt coins kopen op tal van manieren. Maar op Androidworld tonen we uiteraard twee manieren waarmee je het op je telefoon kan doen. Bitcoin zet je op een zogenaamde 'wallet' en je hebt daarvoor programma's die je op je pc kan installeren, fysieke apparaten om je coins op te bewaren, maar ook mobiele wallets. Zo kan je aan de hand van een app de bitcoin of andere cryptomunten lokaal op je telefoon bewaren in een beveiligde omgeving.

2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

Coinomi Wallet is een voorbeeld van zo'n mobiele wallet, en die app biedt ondersteuning boor meer dan 1.770 verschillende soorten van cryptomunten. Je versleutelt je wallet aan de hand van een privésleutel, en zo heb jij alleen toegang tot je portefeuille. Niemand kan ook meekijken doordat de munten lokaal worden bewaard.

Makelaar

Naast een Wallet waar je de munten bewaart, heb je nog een makelaar nodig waar je de munten koopt. Dat is vergelijkbaar met de manier waarop je een makelaar gebruikt voor het kopen van aandelen. Een voorbeeld van zo'n dienst is het Nederlandse BTC Direct dat naar eigen zeggen 400.000 gebruikers heeft. BTC Direct is een website waarmee je Bitcoin, en andere munten, koopt en verkoopt en naar je wallet verstuurt. Je betaalt daarvoor een bepaalde transactiekost en daaruit bestaat het verdienmodel van de dienst.

Gerelateerde artikelen

Een veelvoorkomend misverstand is dat je telkens 1 Bitcoin moet kopen om met de digitale munt aan de slag te gaan. Dat zou vandaag dus een investering van tienduizenden euro's bedragen. gelukkig is dat nergens voor nodig en kan je van elke munt ook een kleiner deel kopen. 100 euro staat op het moment van schrijven gelijk aan 0,0025 Bitcoin.

Tweede manier: crypto-'exchange'

Als je bij een makelaar koopt, dan koop je ze enkel van die makelaar zelf. Een exchange is dan weer een plaats waar verschillende handelaars samenkomen. Als je gebruik maakt van een exchange wordt het aankopen van cryptomunten toegankelijker, omdat je niet langer een eigen wallet nodig hebt. De exchange bewaart je munten zelf en laat je vlot Bitcoin en alt coins verhandelen.

2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

Aan dat gebruiksgemak is wel een nadeel verbonden, want je munten staan dan volledig onder het toezicht van de exchange. Je bent onderhevig aan de transactiekosten en regels van de welbepaalde exchange. Daarnaast zijn het in het verleden wel aanvallen door hackers uitgevoerd waarbij accounts inclusief de cryptomunten zijn overgenomen. Als je geen privésleutel in handen hebt, ben je in feite niet de officiële eigenaar van je cryptovaluta. Met een eigen wallet hoef je voor dergelijke zaken niet te vrezen, ook al zit je met een extra tussenstap.

Gerelateerde artikelen

Binance en Blox

Toch zijn er wel populaire exchanges die goede beveiligingsmaatregelen nemen, waaronder tweestapsverificatie en gebruik van beveiligingsprotocollen. Binance is een zo'n bekende speler die erg gebruiksvriendelijk is, maar ook beweert om sterk op beveiliging in te zetten. De app heeft ook supportmedewerkers die 24 uur en 7 dagen per week beschikbaar zijn.

Verder is er nog het Nederlandse Blox, dat is een app die van hetzelfde bedrijf afkomstig is als BTC Direct. Blox biedt ondersteuning voor 25 verschillende soorten van cryptomunten en de app wil het zo gemakkelijk mogelijk maken om die te verhandelen. Er is ook een relatief lage transactiekost van 1 procent en ook over de beveiliging is nagedacht. je koppelt je Blox-account met je bankrekening. Als iemand vervolgens je Blox-wachtwoord te weten komt kan hij alleen cryptomunten opnemen naar jouw rekening. Daarnaast biedt de app ook ondersteuning voor tweestapsverificatie.

2 manieren om Bitcoin en andere crypto's met je telefoon te kopen

De Binance-app en webversie

Volatiliteit 

Veel cryptomunten staan erom bekend dat ze erg volatiel zijn wat de koers betreft. Bitcoin bereikt nu hoge toppen, maar in maart van 2020 was de laagste prijs voor één Bitcoin 4500 euro waard. informeer je daarom goed voor je in een bepaalde cryptopunt instapt en wees je bewust van die prijsschommelingen.

Het is daarom een goed idee als investeerder om je cryptoportefeuille te diversifiëren. Als je ook al belegt in aandelen, obligaties of fondsen, is het daarnaast aangeraden om slechts een klein percentage van je geld in de uiterst volatiele cryptomarkt te stoppen. Heb jij al Bitcoin of alt coins gekocht? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Coinomi Wallet :: Bitcoin Ethereum Altcoins Tokens

Coinomi Wallet :: Bitcoin Ethereum Altcoins Tokens

Als je met Bitcoin of de zogenaamde 'alt coins' aan de slag wil gaan, dan kan je je aansluiten bij een populaire exchange zoals Binance. Je kan dan erg makkelij ..
Binance: Veilig Bitcoin kopen

Binance: Veilig Bitcoin kopen

Met de stijgende koers van Bitcoin en alternatieven, ofwel 'alt coins', proberen heel wat apps die de digitale munten verhandelen nieuwe gebruikers naar zich toe te ..
BLOX crypto trading - bitcoin kopen zonder wallet

BLOX crypto trading - bitcoin kopen zonder wallet

De voorbij maanden schoot de koers van Bitcoin en alternatieve cryptomunten, of 'alt coins', de hoogte in. Steeds meer particuliere beleggers en bedrijven zoeken naa ..

Themaweek op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over cryptocurrency op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Achtergrond

Dit vind je misschien ook leuk