Samsung kondigt Galaxy SmartTag-trackers aan die je spullen terugvinden

Samsung kondigt Galaxy SmartTag-trackers aan die je spullen terugvinden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op zijn Samsung Galaxy Unpacked-evenement heeft het bedrijf naast zijn langverwachte S21-reeks ook slimme trackers voorgesteld. Je kan de Galaxy SmartTags aan je spullen bevestigen zodat je de voorwerpen makkelijk kan terugvinden met je telefoon.

Galaxy SmartTags

Met Samsung Galaxy Unpacked keken we natuurlijk in de eerste plaats uit naar Samsungs nieuwe smartphones: de Samsung Galaxy S21, de S21 Plus en de S21 Ultra. Toch heeft Samsung ook een nieuw accessoire voorgesteld met de Galaxy SmartTags. Het zijn kleine bluetooth-trackers die je helpen om je favoriete spullen makkelijk terug te vinden.

Samsung kondigt Galaxy SmartTag-trackers aan die je spullen terugvinden

SmartTags zien eruit als sleutelhangers die met een knop komen, en het hele idee is natuurlijk afkomstig van de bekende Tile-trackers. Je hangt bijvoorbeeld een SmartTag aan je sleutelbos of de halsband van je huisdier, en wanneer je die kwijt bent, kan je in de bijhorende app ontdekken hoe ver je van je SmartTag verwijderd bent.

Je telefoon beoordeelt met SmartThings Find-app de kracht van het bluetooth-signaal. Je kan met de app ook spullen terugvinden die niet verbonden zijn. De SmartTags werken met Samsungs SmartThings-platform en met de knop van de SmartTag kan je ook slimme apparaten in je huis bedienen.

Je telefoon opsporen

De SmartTags meten 40 bij 40 mm en wegen 13 gram. Ze zijn gemaakt van plastic. Naast de gewone SmartTag heb je ook nog de SmartTag Plus die komt met Ultra-Wideband-verbinding. Op die manier kan je met nog meer precisie de locatie van spullen opzoeken.

Samsung kondigt Galaxy SmartTag-trackers aan die je spullen terugvinden

Anderzijds kan je ook op de knop van de SmartTags drukken zodat je je kwijtgeraakte smartphone een geluid kan laten afspelen. Op die manier kan je hem weer terugvinden. Tweemaal drukken op de knop van de SmartTags activeert dan weer een heel andere functionaliteit. Je kan zo met vrienden of familie je locatie delen.

Gerelateerde artikelen

De Samsung Galaxy SmartTags zijn vanaf 29 januari beschikbaar voor een adviesprijs van 29,99 euro. Je kan ze onder meer kopen via Bol.com. De SmartTag Plus zijn vooralsnog niet hier verkrijgbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk