Nokia lanceert waterbestendige Power Earbuds Lite-oortjes

Nokia lanceert waterbestendige Power Earbuds Lite-oortjes

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nokia Power Earbuds Lite

Naamgeving voor accessoires is niet de sterkste kant van HMD Global: Nokia Power Earbuds Lite is een flinke mondvol. Zijn voorloper, de Nokia Power Earbuds, werd tijdens IFA 2019 nog aangekondigd en wordt nu bijgestaan door een Lite-variant. Toch blijft een belangrijke eigenschap van de oortjes na de Lite-downgrade behouden: de Power Earbuds Lite zijn namelijk, net als de non-Lite variant, IPX7-gecertificeerd.

Nokia Power Earbuds Lite

Vooral tijdens het sporten, zowel binnen als buiten, kan de certificatie van pas komen. Met de IPX7-certificatie krijgt de consument namelijk enige zekerheid dat de oortjes blijven werken indien ze in aanraking komen met water. Een van de redenen dat de oortjes zo goed tegen water kunnen, is dat er geen fysieke knoppen aanwezig zijn. In plaats daarvan zijn er aanraakgevoelige knoppen aanwezig op de Power Earbuds Lite.

Beschikbaarheid

De oortjes hebben tot slot een batterijduur van 35 uur. Let wel, daarvoor moeten de oortjes tot zes keer opgeladen worden in de meegeleverde oplaadcase. Bij de lancering in oktober zullen drie kleuren beschikbaar zijn: Fjord (blauw), Snow (white) en Charcoal (zwart) voor de adviesprijs van 60 euro.

Nokia Portable Wireless Speaker

Naast de nieuwe draadloze oortjes heeft HMD Global op dinsdag ook de ‘Nokia Portable Wireless Speaker’ aangekondigd. Hoewel de luidspreker een mono-output heeft, is het mogelijk om twee van dezelfde Nokia-speakers te koppelen voor stereo-uitvoer. Wat batterijduur betreft, weet Nokia geen strepen te trekken met vier uur afspeeltijd.

Nokia Portable Wireless Speaker

Deze draadloze bluetooth-speaker biedt ondersteuning voor Bluetooth 5.0, en bevat een microfoon om telefoongesprekken te voeren. Nokia’s Portable Wireless speaker komt beschikbaar in slechts één kleur: zwart. Over de prijs en beschikbaarheid van de draadloze speaker heeft Nokia vooralsnog geen details bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk