Meer details eigen headphones Google duiken op

Meer details eigen headphones Google duiken op

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Wêr Bisto?

De geruchtenstroom over eigen headphones van Google kwam in april van dit jaar op gang toen in de code van Google Assistant binnen de Google-app informatie gevonden werd over 'Bisto'. Mysterieuze verwijzingen naar teksten duidden aan dat notificaties zouden kunnen worden voorgelezen op de hoofdtelefoon.

De geruchten verhevigden even toen bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC een nieuw design hoofdtelefoon langskwam. Deze hoofdtelefoon was voorzien van een Google-logo, maar al snel bleek het niet te gaan om een consumentenproduct: het was bedoeld voor intern gebruik, bijvoorbeeld in Google-callcenters.

Baywolf, Apollo en Scout

Inmiddels weten we zeker dat er hoofdtelefoons aankomen met ondersteuning voor Google Assistant. Het lijkt er op dat deze worden uitgebracht onder het Google-merk, maar het zou ook nog steeds goed kunnen dat Google deze door audiofabrikanten laat uitbrengen en alleen ondersteuning biedt voor de Assistant-integratie. Er zijn een drietal interne namen opgedoken van 'Bisto'-headsets, namelijk Baywolf, Apollo en Scout, maar het is niet direct duidelijk of het om eigen Google-producten gaat.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Google wel degelijk headphones als nieuwe productcategorie gaat ondersteunen toen per ongeluk 'Headphones' werden toegevoegd bij Google Help.

Gebruikers op Reddit merkten daarbij op dat de getoonde knoppenlay-out overeenkomt met een nog niet aangekondigde versie van de Bose QuietComfort 35 waarvan eerder deze week een afbeelding opdook. De afbeelding toont een extra knop die mogelijk gebruikt zou kunnen worden om Google Assistant op te roepen.

Of deze overeenkomsten toeval zijn, of Google samenwerkt met Bose voor zijn eerste Bisto-headset, is een kwestie van afwachten.

5 oktober - Made by Google

Vorig jaar hield Google op 4 oktober voor het eerst een 'Made by Google'-evenement. Hierop werden de eerste Google Pixel-smartphones, Google Home, Google Daydream, Chromecast Ultra en Google WiFi aangekondigd.

Volgens de geruchten kunnen we dit jaar op 5 oktober weer een Made by Google-avondje verwachten met onder andere nieuwe Pixel-smartphones, een Pixel-laptop, een kleinere Google Home en ook de nieuwe headphones.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk