Bose QuietComfort 35 II officieel: eerste headphones met ingebouwde Google Assistant

Bose QuietComfort 35 II officieel: eerste headphones met ingebouwde Google Assistant

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Bose als eerste met Google Assistant

We hebben al een paar weken geruchten langs zien komen over de nieuwe headphones, maar vandaag is de Bose QuietComfort 35 II officieel gepresenteerd als eerste hoofdtelefoon met Google Assistant. De nieuwe hoofdtelefoon lijkt vrijwel identiek te zijn aan zijn voorganger, maar heeft wel een extra knop gekregen die je met Google Assistant laat communiceren. Althans, in de landen waar Assistant officieel beschikbaar is: in andere landen zal de nieuwe actie-knop het niveau van noise cancellation instellen. Dit is een nieuwe functie die ook beschikbaar is via de Bose Connect-app.

Volgens geruchten zullen nog meer hoofdtelefoons verschijnen met Google Assistant-functionaliteit, maar nadere details over deze headphones ontbreken momenteel nog.

Extra mogelijkheden 

Het instellen van de Google Assistant-functionaliteit kan via de Google-applicatie op Android of iOS. Vervolgens kan de Assistant worden opgeroepen door op de actieknop te drukken. Wanneer je geen gebruik wilt of kunt maken van Google Assistant is het mogelijk om via de Bose Connect-app de actie-knop een andere functie te geven. Daarbij kun je deze gebruiken om het noise cancellation-niveau te veranderen.

Met Google Assistant op de QuietComfort 35 II is het mogelijk om binnenkomende berichten of agenda-afspraken voor te laten lezen. Daarnaast is het mogelijk om de muziek te bedienen door middel van spraakcommando's, maar ook nieuws uit bepaalde bronnen af te spelen door middel van het 'play the news'-commando.

Andere spraakcommando's die we al kennen van Assistant en de normale spraakbediening van Google werken ook. Zo kun je bijvoorbeeld iemand bellen door middel van een spraakcommando.

Bose QuietComfort 35 II kopen

De Bose QuietComfort 35 II zal vanaf vandaag te koop zijn in de kleuren zwart en zilver. De prijs blijft ongewijzigd ten opzichte van die die van de reguliere QuietComfort 35, namelijk 379 euro.

De Google Assistant-functionaliteit werkt alleen in landen waar Assistent officieel beschikbaar is, namelijk in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt waarschijnlijk dat het mogelijk is om Assistant wel te gebruiken wanneer de smartphone van de gebruiker ingesteld is op Engels, Frans of Duits.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk