Apple AirTags: Android-telefoons helpen verloren spullen vinden

Apple AirTags: Android-telefoons helpen verloren spullen vinden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apples nieuwe AirTags zijn gisteren gelanceerd, en ze kunnen alle iPhone-gebruikers wereldwijd helpen om verloren spullen terug te vinden. Al kunnen ook Android-gebruikers dankzij een NFC-verbinding een steentje bijdragen, zo blijkt nu.

Android en AirTags

Dinsdag hield Apple een groot lanceringsevenement waar het naast nieuwe iPads ook de langverwachte AirTag introduceerde. Het gaat om kleine bluetooth-trackers zoals de Tile of Samsung SmartTag die je helpen om verloren spullen terug te vinden. En hoewel Android-gebruikers zelf geen AirTags kunnen gebruiken, helpen de telefoons wel om verloren spullen van AirTag-gebruikers terug te vinden. Dat stelt 9To5Mac op basis van een support-artikel van Apple.

Gerelateerde artikelen

Een groot voordeel van de AirTag is dat elke iPhone-gebruiker automatisch helpt om je verloren spullen terug te vinden. Zodra je een voorwerp als vermist opgeeft, dan ontvangen gebruikers een melding wanneer een andere iPhone het in de buurt heeft gedetecteerd. Je krijgt dan de locatiegegevens doorgestuurd, zonder dat de ander weet dat jouw voorwerp vlakbij is.

Apple AirTags: Android-telefoons helpen verloren spullen vinden

Boodschap via NFC

Dit systeem dat ik hierboven beschreef, werkt alleen voor andere iPhones die de AirTag-gebruiker kunnen helpen. Als jij met je Android-telefoon in de buurt van een AirTag bent, komt er geen melding op de iPhone die met de tag verbonden is. Maar als je echter het verloren voorwerp met de tag terugvindt, dan kan je de NFC-functie van je telefoon wel gebruiken om de tag te scannen. Je krijgt dan een persoonlijke tekstboodschap te zien van de AirTag-eigenaar. Daarin zal vast een telefoonnummer staan, zodat je contact kan opnemen.

Gerelateerde artikelen

Samsung volgt de benadering van Apple en laat ook andere Galaxy-gebruikers helpen om je verloren spullen met SmartTag terug te vinden. Het is alleen niet mogelijk om een tag te scannen via NFC. Apple rust zijn AirTags daarnaast uit met een ultra wide band (UWB)-verbinding dat je nauwkeuriger de locatie van je voorwerpen helpt bepalen dan met bluetooth. Bij Samsungs trackers werken enkel de SmartTag+ met UWB.

Wat denk jij van de nieuwe AirTags? Vind je het jammer dat ze alleen op iOS-apparaten werken, of zijn er genoeg goede alternatieven volgen jou? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk