Draadloze Android Auto head-unit aangekondigd

Draadloze Android Auto head-unit aangekondigd

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Draadloze Android Auto head-unit

In 2014 werd op Google I/O de Android Auto head-unit geïntroduceerd. We hebben er wellicht nog niet veel van gehoord omdat andere bedrijven nog niet heel groot hebben ingezet op Android Auto. Misschien heeft het te maken met het feit dat het Android Auto-systeem tot nu toe nog niet erg aantrekkelijk was voor consumenten. De Android Auto head-unit wordt ingebouwd in het dashboard en is voorzien van een scherm. Tot nu toe moest je je telefoon aan de head-unit koppelen door middel van een kabel, en dat klinkt niet echt van deze tijd.

JVC Kenwood heeft nu aangekondigd dat zij een draadloos Android Auto-systeem op de markt gaan brengen en zij zullen deze presenteren op de Consumer Electronics Show (CES) over een dikke week in Las Vegas. We hebben nog weinig specificaties die we met je kunnen delen, maar we mogen er vanuit gaan dat alle communicatie tussen telefoon en de Android Auto-unit draadloos zal verlopen. Zo zal je ook eenvoudig het scherm kunnen delen met de unit.

Op Google I/O in 2016 werd voor het eerst melding gemaakt van de mogelijkheid om in de toekomst via Wi-Fi contact te maken met de Android Auto-unit. Er werd toen ook voorgesteld dat deze functie gecombineerd zou worden met een draadloos oplaadstation om zo te zorgen dat de accu ondanks het zware gebruik van Wi-Fi, opgeladen blijft.

Android Auto

Ondanks het feit dat we in het nieuws misschien niet veel horen over Android Auto zijn er wel vierhonderd verschillende auto-modellen en losse head-units die geleverd kunnen worden met Android Auto aan boord. We hebben het dan dus wel over units die je met een draadje zal moeten koppelen.

Wil je ervaren wat Android Auto softwarematig nou precies inhoudt dan kun je hieronder de de Android Auto-app downloaden. Deze app biedt dezelfde functionaliteit als die de units aan boord hebben. De Android Auto-app is zo ingericht dat bediening onder het rijden een stuk veiliger is dan op je normale scherm. Icoontjes zijn groter en de interface is duidelijker om zo ook van een afstandje meer met je telefoon te kunnen doen.

Bron: TechRadar, Android.com

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Accessoires

Dit vind je misschien ook leuk