Androidworld
Androidworld
Het Nederlandse Yarvik zal hun goedlopende Xenta 97ic-tablet vanaf nu uitleveren met de allerlaatste versie van Jelly Bean, Android 4.1.1. Daarnaast zal Yarvik voor de reeds uitgeleverde modellen met Android 4.0.3, een download via hun website aanbieden waarmee de tablet naar Jelly Bean kan worden geüpdatet.

Jelly Bean

Android 4.1 bevat een aantal verbeteringen zoals een snelheidsverbetering (Project Butter), een verbeterd instellingenmenu, meer informatie bij notificaties en Google Now. Ook het plaatsen van widgets is een stuk intuïtiever geworden. Icoontjes zullen, wanneer ze in de weg staan, automatisch verplaatst worden bij het plaatsen van een widget. Daarnaast is het nu mogelijk om widgets te verwijderen door ze ‘weg te gooien’. De galerij- en foto-app heeft ook een relatief grote update gekregen waarmee het mogelijk is om door de slepen (‘swipen’) te bekijken welke foto’s je hebt gemaakt. Daarbij worden filmpjes direct afgespeeld. Naast Jelly Bean wordt met de upgrade ook de interne opslagpartitie vergroot van 504 MB naar 2 GB.

Yarvik TAB9-200 Xenta 9.7

De Xenta 97ic bevat een dualcore-Cortex A9-processor welke geklokt is op 1,6 GHz aangevuld met een Mali 400 grafische chip. Het 9.7 IPS-scherm bevat een resolutie van 1024 x 768 pixels. Verder is er 1 GB aan DDR3-werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen aanwezig. Deze laatste is via microSD naar 32 GB uit te breiden. De afmetingen van de Xenta 97ic zijn 244 x 191 x 10 mm en de tablet weegt zo'n 638 gram. De adviesprijs voor zowel de versie met Ice Cream Sandwich als de nieuwe lichting met Jelly Bean is € 269,-.

Foto's

Beschikbaarheid

Volgens het persbericht zou de firmware-upgrade beschikbaar moeten zijn via de website maar is daar nog niet te zien. Ook de firmwarepagina geeft niets weer. Wellicht dat deze in de komende dagen zal worden aangeboden. Bron: Yarvik
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties