Androidworld
Androidworld
Vaak zien we de 'toptoestellen' qua specificaties toch van de grote fabrikanten afgekomen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S III, de HTC One X en de LG Optimus 4X HD. De Xiaomi Mi2 is van Chinese afkomst en draait op Androidvariant MIUI, versie 2.8.17 dat gebaseerd is op Android 4.1 (Jelly Bean). Wij zijn erg onder de indruk van het toestel. Niet alleen ziet de nieuwste versie van MIUI er erg goed uit, ook de specificaties van de Xiaomi Mi2 horen absoluut bij de top op dit moment.

Xiaomi Mi2

Na het kijken van het introductiefilmpje zou je het liefst direct naar de winkel willen rennen en de Xiaomi Mi2 aanschaffen. Helaas is dat nog niet mogelijk, dus kunnen we ons verlekkeren aan de specificaties van het apparaat. Deze heeft een Qualcomm’s Snapdragon S4 Pro quad-corechipset die geklokt is op 1.5 Ghz en beschikt over Adreno 320 GPU. Voor degene die dit niets zegt, deze chipset is HEEL erg snel! In theorie is deze chipset zelfs meer dan 1/3 sneller dan die van bijvoorbeeld de HTC One X en de Samsung Galaxy S III. Verder beschikt dit monster over een 4.3 inch HD-scherm, 2 GB geheugen, 16 GB opslag, een 8 megapixelcamera aan de achterkant en 2 megapixel aan de voorzijde. Daarnaast draait de Xiaomi Mi2 ook nog eens MIUI 4, de op Android 4.1 gebaseerde custom ROM die vooral bekend staat om zijn goede looks, aanpasbaarheid en soepele bediening.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=NDu7RxWTfd4

Beschikbaarheid

De Xiaomi Mi2 is gericht op de Chinese markt en het is dan ook de planning dat deze daar in oktober uit zal komen. Als je bovenstaande gelezen hebt, heb je zelf wellicht al een idee van de prijs van een dergelijk apparaat. Waarschijnlijk zit je net iets te hoog, deze gaat in China voor ongeveer $310 over de toonbank. Het klinkt bijna als een 'louche Marktplaatsdealtje', maar is de echte prijs! Het slechte nieuws is echter dat het onwaarschijnlijk lijkt dat het toestel in Nederland in de winkels zal komen te liggen. Wij houden dit toestel in ieder geval goed in de gaten! Via: Androidauthority
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties