Androidworld
Androidworld
29 mei 2012 11:25 uur
Op 3 mei werd de opvolger van de mateloos populaire Samsung Galaxy S II gepresenteerd, de Galaxy S III. Al maanden voor de officiële presentatie gonsde het al van de geruchten. Het toestel zou draadloos opgeladen kunnen worden met een bereik van anderhalve meter en het apparaat zou een full HD-resolutie gaan krijgen. Achteraf bleken de meeste geruchten onwaar, maar Samsung weet wel weer een toptoestel neer te zetten. Samen met de HTC One X vormt de Samsung Galaxy S III de absolute top van de smartphonemarkt. Vanaf vandaag is de witte Galaxy S III in de winkels. De blauwe versie volgt in de komende weken.

Samsung Galaxy S III

Drie weken geleden gaven we jullie nog onze eerste indrukken van de Galaxy S III. Inmiddels heb ik al een paar dagen een reviewexemplaar in handen en het toestel valt zeker niet tegen. Was ik in eerste instantie nog niet al te enthousiast, ben ik nu toch wel overtuigd van de kracht van het toestel. Misschien was kwam omdat het toestel meer een volgende stap in de evolutie van smartphones is in plaats van een ware revolutie, ondanks dat de geruchten ons anders deden denken. De Galaxy S III is namelijk wél een erg goed toestel en laat samen met de HTC One X de concurrentie ver achter zich. In eerste instantie leek het er op dat de Samsung Exynos-chipset (de gewone en grafische processor) van de Galaxy S III wat minder zouden presteren dan de NVIDIA Tegra 3-chipset die in de  One X te vinden is. Tijdens de aankondiging van de Galaxy S III in Londen draaide ik een benchmark (AnTuTu) op een demonstratietoestel. Een benchmark probeert in een onafhankelijke test van alle onderdelen een score te geven die het mogelijk maakt om de hardwareprestaties van verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. De AnTuTu-score van de Galaxy S III in Londen was 9700, wel hoog, maar tegenvallend ten opzichte van de score die de One X volgens onze lezers haalt (10000-12000).  Een test op ons reviewexemplaar laat echter zien dat de score van de Galaxy S III helemaal niet tegenvalt: 11992. Het lijkt er dan ook op dat de software op het toestel in Londen nog niet de finale versie was. Ook qua uiterlijk heeft Samsung weer premium-toestel neergezet. De term 'plastic' heeft misschien een negatieve lading, maar de Galaxy S III is gemaakt van hoogwaardige materialen en voelt solide aan. Het scherm, dat voor de ingewijden gebruik maakt van PenTile-pixels, valt in de praktijk niet tegen. Een uitgebreide vergelijking van het scherm met dat van de One X en Galaxy Nexus volgt snel.

Blauwe uitvoering

Samsung heeft er bij de Galaxy S III voor gekozen om voor een tweetal kleuren te gaan. Uiteraard mag een witte uitvoering niet ontbreken, maar de tweede kleur is zeker bijzonder te noemen: blauw. De blauwe uitvoering heeft de naam blue pebble gekregen. Volgens geruchten zijn er echter problemen met de batterijklepjes van de blauwe Galaxy S III gevonden, waardoor het productieproces aangepast moest worden. We hoorden berichten over honderdduizenden accuklepjes die moesten worden vervangen. Volgens Geert Mol van Samsung Mobile zijn er echter geen grote vertragingen bij de levering. De eerste ladingen Galaxy S III-toestellen zullen de witte uitvoering (marble white) zijn, maar verwacht wordt dat de blauwe versie binnen enkele weken tot een maand leverbaar zal zijn.

Foto's

Toestel aanschaffen

{tab=Abonnement} [cfr#co#14076] {tab=Los toestel} [cfr#po#14076] {/tabs}

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S III is nu dus in de witte uitvoering verkrijgbaar. De adviesprijs voor het toestel is €699, maar het toestel lijkt op de meeste plaatsen te koop te zijn voor zo'n 650 euro. De blauwe uitvoering wordt binnen enkele weken verwacht. Voor mensen in Amsterdam is er vanaf 12 uur een interessante actie bij The Phone House aan de Van Baerlestraat: daar krijgen de eerste 200 kopers 150 euro terug. Dit geldt volgens Geert Mol van Samsung ook voor mensen die een abonnement in combinatie met de Galaxy S III afsluiten.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Apieschapie

  hoop dat de blauwe zo snel mogelijk op de mat ligt:)

  • Bmwbert

   Weer een lelijke Samsung. De II vond ik mooier dan deze. Niets slaat een HTC Sensation XE, qua looks :-)

   • Ivooooo

    Kende fij nie betalen

   • Bmwbert

    Kan ik wel maar koop toch geen plastic troep! Waarom zou je een stuk plastic willen kopen terwijl je voor zelfde geld of minder een echte HTC kan kopen. Die voelen goed aan. Kan 1 reden bedenken: iets soepelere software. Kortom over smaak valt wel degelijk te twisten :-(

   • Apieschapie

    Dat 'plastic rommel' kan anders wel beter tegen een stootje als een Htc, en ik kan het weten, heb een htc DesireHD in m'n handen.. met gebarsten scherm! Dat kan bij Samsung niet

   • Daniel B

    Hoezo kan dat bij samsung niet? Ken zelfs mensen die gorillaglass nog weten te slopen, alles kan kapot fijt is wel dat de behuizing van htc veel sterker is. Er zijn genoeg mensen met een gebarsten S2 glas en behuizing na een valpartijtje.

   • HBP

    Behuizing van een Desire is niks beter dan de gemiddelde "plastic" Samsung, heb mijn Desire wel eens zó laten vallen, dat de behuizing krom was, alleen het scherm was nog recht ( heb ik bij een andere val trouwens wél eens aan gort gehad... ). En de metalen behuizing beschadigt net zo makkelijk, daar hoef je écht geen plastics voor te hebben. Maar om het noodlot niet onnodig te tarten heb ik toch maar een 'casemate' om m'n Note gedaan :-)

   • HBP

    @Apieschapie , álles kan kapot...

   • Ivooooo

    Moet ik daar nog iets aan toevoegen. :-):-):-)

   • Apieschapie

    Alles kan kapot maar ik heb het verschil zelf ervaren.. glas breekt gewoon veel sneller als plastic en dat is ook een fEIt

  • Angelus230

   Ik vind hem echt te groot. Ra

   • Angelus230

    Raar maar waar. Maar als ik dan echt wil opvallen door een groot scherm, dan koop ik liever de Note. Al bij al lijkt de One X mij beter qua design. Sorry voor het 2de bericht, maar bij het 1ste bericht drukte ik per ongeluk op de enter.

  • Eric G

   Zo geweldig vernieuwend vind ik de Galaxy S III niet, vergeleken met mijn Galaxy Note. Dan is het eigenlijk alleen de quad core processor en nfc, waarbij de Note dan weer een echte stylus heeft. De meeste nieuwigheden zit hem in de software, wat ook niet lang zal duren voordat dit gemeengoed wordt. Zou ik nu de beslissing moeten nemen om de S3 of de Note te kopen, dan zou ik weer voor de Note gaan.

   • pintoil

    leuke actie, want €650 is toch een hoop geld voor zoveel plastic.

   • Laurens

    Ik vind hem echt ontzettend lelijk.. Misschien eerst maar eens in het echt zien:-s ik zou ook eerder voor een one x of xperia s gaan.

   • Obiku

    Mooi toestel, als ik niet tevreden was geweest over mijn Xperia X10 was ik zeker over gestapt op Samsung. Nu ben ik voor de Xperia S gegaan, naar volle tevredenheid overigens.

    • jipvanm

     mijn eerste reactie toen ik een plaatje van de galaxy s3 zag was 'wat is hij lelijk' zelfs de galaxy s2 is mooier! Ik ben blij met mij xperia s

     • Niek

      Ik vind m niet zoveel verbeterd om mijn S II in te ruilen. Vind €650 ook wel erg duur en vind toch de S II mooier.

     • Michael

      Ik denk dat ik toch maar voor de Xperia S ga. heb nu nog steeds de X10 volgende maand is mijn abbo verlopen. Ik vindt de S3 dan ook echt vies lelijk vergeleken met de S2.

     • berendjan23

      Iedereen die net een andere telefoon heeft gekocht komt met ''hij is lelijk". 99 % van deze mensen hebben de telefoon niet eens in het echt gezien of vastgehouden. Als dat het enige argument tegen de s3 is, dan koop ik hem zeker, want hij is namelijk helemaal niet lelijk, en awesome voor de rest, de reviews liegen er niet om ;)

      • Niek

       Het is ook gewoon een goede telefoon en als je m wil hebben moet je m zeker kopen!

      • Android For3ver

       Het is een punt van smaak. Sommige houden van rechthoekige modellen en sommige van afgeronde. Maar minpunten aan deze toestel kan ik ook noemen. Scherm van de xperia s is scherper dan die van sgs3, svoice is niet beschikbaar in nl en dat duurt nog wel een hele tijd net als bij siri. hoe dan ook elke keer brengen ze weer een toptoestel uit van plastic en wie geen problemen heeft met plastic kan deze toestel gwn kopen. Ook de opvolger van deze toestel zal van plastic zijn.

      • Niek

       Inderdaad, iedereen heeft zijn eigen smaak en ik vind persoonlijk de S2 mooier. Maar bijvoorbeeld de touchwizz van de S3 is weer mooier. Zo heeft elk toestel zijn voor en na delen.

      • Michael

       Ik heb hem dus wel in het echt vastgehouden. En de S2 vind ik een heel mooi toestel ook al is hij van plastic. De S3 vindt ik dan ook gewoon echt spuug lelijk en dan kan hij wel beter zijn dan de Xperia S maar daar lig ik niet wakker van. Ik vind de Galaxy Note nog mooier dan de S3

     • jochem

      Deze toestel? Leer Nederlands.

      • Geert

       Dit is een "forum" over mobiele telefoons en voornamelijk voor de sgs3, dus ga hier niet liggen zeiken over taalfouten en formulering enzo, doe dat maar mooi ergens anders!

      • AndroidFor3ver

       Hey jochem wie ben jij dan. Je loopt over niets te praten. Uit gwn je mening over dit toestel. Het is NIET aan jouw om te bemoeien met andermans taalfouten. NOU GOED!!! Iedereen maakt zulke fouten weleens. Praat over het onderwerp. Zoniet donder dan op en ga dan naar een basisschool waar je veel kunt zeiken met taalfouten. Raar mens ben jij:-(

     • L-mar

      Volens mij is het een mooi en goed toestel. Maar ik ben zeer blij met mijn One X, en zou denk ik ook absoluut niet willen ruilen.

      • DaveDH

       whahhahaha iedereen maar met de opmerking , bah bah , hij is van plastich :p ik geloof dat er niet veel toestellen zijn die van een ander materiaal gemaakt is dan plastic /pvc/oid . dat daar nu over gemiept wordt begrijp ik echt niet , dat was de vorige 2 delen ook al zo , dus dat is niet iets nieuws , dit is nu eenmaal "de stijl" , daardoor voelt de SGS ook Zeer licht aan , wat in mijn optiek een groot voordel is . En dat het ding alleen maar lelijk is omdat hij ronde hoeken heeft .... kom op zeg ! Is dat niet een beetje overdreven ??Nog een ding dat ik niet begrijp , maar dat ligt niet aan de nutteloze simpele zielen opmerkingen , maar van de geestelijke vaders van Samsung zelf is dat er steeds gezegd word dat Samsung meer op software mikt , maar is er niet veel meer veranderd qua hardware ? ik bedoel maar , heel leuk dat er nieuwe software in gestopt word maar zonder de hardware werkt de software niet en zou diezelfde software ook op zijn voorgangers moeten kunnen werken , maar veel dingen werken niet op de voorgangers :)

       Just my 2 cents

       • pintoil

        ik heb deze toestel net in mijn handen gehad. en lekker ligt het niet in je handen, ondanks wat Samsung zelf beweert.

       • gee2012

        Ik wil de S5 :)

        • gee2012

         Hij wordt al aangeboden op Marktplaats tot 700 euro excl. verzending

         • HBP

          Trouwens, als plastic zo lelijk/slecht is, waarom word er dan steeds meer "plastic" in bv. de autoindustrie gebruikt ?

          • Bartvz

           Plastick kan best, kijk naar b.v. de lumia 800 of de htc one x. Bij deze toestellen voelt dit goed en robuust aan, maar als je dan kijkt na de s1 met zijn gladde achterkant is deze veel schadegevoelig. Bij de s2 en galaxy nexus was dit niet het geval, waardoor de toestellen toch wat meer premium aanvoelen door de ribbelstructuur. En ja ik heb het toestel zelf vandaag in mijn handen gehad, maar kwam toch tot de beslissing om bij mijn one x te blijven.

          • mmj

           Htc wordt zo geroemd voor de bouw kwaliteit.....heb een sensation en die is rond uit slecht in elkaar gezet door htc. Heb nu de galaxy nexus van Samsung vind ik echt veel beter ... maar het is maar een mening he;)

           • DaveDH

            maar "plastic" en "goedkoop en zwak" aanvoelen hoeft niet per se ook zo te zijn , ik geloof dat er meer mensen zijn die hun "sterk en robuust"voelende Iphone of een ander toestel sneller kapot hebben laten vallen dan een "goedkope" S1 of S2 , in die zin dat na een val dit "sterke" toestel sneller kapot was/is dan een "zwakke" toestel .

            • Guus

             Ik mag dan wel een htc fanboy zijn maar ik moet toegeven dat de s3 qua specificaties erg indrukwekkend is. Ik heb ook een tijdje getwijfeld tussen de s3 en de htc One x. Ik koos voor de One x want ik vind hem mooier en htc sense is super. Maar smaken verschillen.

             • Joris

              Nou ik heb nu een legend (alu) maar die complete achterkant ziet er niet uit, en niet door mijn hardhandige gebruik. Geef mij maar plastic. Blijft er tenminste goed uit zien! En het glas wat de iPhone heeft zie ik vaker gebroken dan heel.. Ik ben heel blij met de keuze van het plastic, en ik lees regelmatig dat het helemaal niet zo goedkoop aanvoelt dan men in eerste instantie denkt.

              • Jipster

               Hmm vind hem niet zo mooi ... smaken verschillen das duidelijk...

               • berendjan23

                Voelt gewoon hardstikke stevig en goed, achterkant is overigen van polycarbonaat(net als de One X). Het is geen unibody design maar daardoor heb je natuurlijk wel een vervangbare batterij.

                • Pitje

                 Ik heb hem vanmiddag aangeschaft en kan alleen maar zeggen dat het een top ding is! Zeker na die vierkante s2..
                 Voelt erg snel aan een je ziet en voelt dat samsung veel tijd heeft gestoken in de touchwiz UI..
                 Zeker een aanrader!!

                 Gr