Androidworld
Androidworld
Androidapps op je pc of laptop draaien is al een tijdje mogelijk met BlueStacks bijvoorbeeld. ASUS levert deze BlueStacks-emulator zelfs bij een aantal Windows-pc's standaard mee zodat je op ASUS-laptops en desktops Androidapps en -games kunt draaien die je op je Androidtablet of -telefoon hebt gedownload. Maar wat nu als je de mogelijkheid hebt om Windows-apps op je Androidtablet of -telefoon kunt draaien? Voor welke gebruikers zou dit uitkomst bieden?

Wine for Android

Wine staat voor 'Wine is not an emulator'. Het is dus niet een emulator dat een computersysteem nabootst in een eigen of nieuwe omgeving maar een gratis open-source softwareprogramma waarmee je Windows-programma's op andere besturingssystemen kunt draaien zoals Linux en Mac OSX. Zoals je weet is Android een mobiel besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux dus ziet WineHQ hierin mogelijkheden met de ontwikkeling van Wine for Android.

Intel x86

Op het Free and Open source Software Developers European Meeting (FOSDEM) heeft ontwikkelaar Alexandre Julliard een demonstratie gegeven van Wine for Android. Volgens onze bron bleek deze demoversie behoorlijk traag te zijn, dit omdat het (vreemd genoeg) werd gedraaid op een emulator in plaats van een Androidapparaat. Het bedrijf CodeWeavers, een sponsor van het project Wine, wil het project naar mobiele processoren brengen die gebruik maken van de ARM-instructieset. Maar als de Intel x86-instructieset, waar bijvoorbeeld Windows gebruik van maakt, meer bekendheid gaat maken op Androidgebied, ziet het bedrijf uiteraard nog meer mogelijkheden. Standaard biedt Ice Cream Sandwich al ondersteuning biedt voor de x86-instructieset en inmiddels zijn er al Androidtelefoons en -tablets met deze Intel-chipset op de markt.

De doelgroep

Wine for Android zou vooral een uitkomst kunnen zijn voor bestaande softwareoplossingen waar nog geen Android-alternatief voorhanden is. Veel bedrijven hebben al een Windows-programma's laten ontwikkelen en die werken over het algemeen goed in Wine. Zij zouden dus kunnen kiezen voor Wine in plaats van het laten ontwikkelen van een compleet nieuwe Androidapplicatie die moet worden geïntegreerd met het Windows-equivalent. Wellicht dat jullie ook interessante Windows-toepassingen kunnen noemen die je met Wine for Android zou willen draaien?
Bron: Phoronix
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties