Androidworld
Androidworld
Steeds meer mensen maken gebruik van alternatieven voor de 'ouderwetse' en relatief erg dure sms'jes. In Nederland is het populairste alternatief WhatsApp. Met WhatsApp kunnen gebruikers naast tekstberichten onder meer ook smileys en foto's naar elkaar sturen. Het is al langer bekend dat het gebruik van WhatsApp niet zonder risico's is: de berichten werden tot voor kort onversleuteld verzonden, en konden daardoor vrij eenvoudig onderschept worden. Bij nieuwere versies van de app zou dit niet meer mogelijk zijn.

WhatsApp Messenger

Twee dagen terug plaatste een WhatsApp-medewerker een bericht op de officiële website van WhatsApp, waarin hij meldt dat berichtverkeer tussen twee personen met 'de nieuwste versie' van WhatsApp versleuteld wordt. Dit houdt in dat deze berichten niet zomaar meer uit te lezen zijn. Afluisterapplicaties (zogenaamde sniffer-apps) zouden dan ook niet meer te gebruiken zijn. Volgens onderzoekers gebruikt WhatsApp vanaf mei van dit jaar al enige vorm van versleuteling (encryptie), maar nu pas is het officieel gemaakt dat berichten ook versleuteld worden. De medewerker van WhatsApp die het bericht plaatste, vindt het om de één of andere reden nog wel nodig om te vermelden dat mensen wel je berichten kunnen lezen als ze jouw telefoon gebruiken. Daarnaast wordt nog melding gedaan van het feit dat het bedrijf niet kan garanderen dat overheden jouw berichten kunnen inzien. De berichten worden in ieder geval niet op de servers van WhatsApp opgeslagen. Het is wel belangrijk om op te merken dat geen enkel systeem helemaal veilig lijkt. Let dus altijd op met je communicatie, zorg dat je gebruik maakt van een beveiligd net werk en zorg er voor dat je de nieuwste versie van de applicatie gebruikt.

Beschikbaarheid

Het is niet helemaal duidelijk of de versie van de Messenger-app die nu in de Google Play Store staat ook al voorzien is van de nieuwste beveiliging. Naar verwachting wordt deze in ieder geval op zeer korte termijn geüpdatet, omdat WhatsApp twee keer per week een nieuwe versie in de Google Play Store plaatst. Op de website van WhatsApp is de allernieuwste versie wel te vinden. Wil je WhatsApp ook installeren of controleren of je de nieuwste versie hebt die beschikbaar is in de Google Play Store? Klik dan op onderstaande QRCode, of scan deze met de barcodescanner.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties