Androidworld
Androidworld
Afgelopen week zagen we berichten voorbij komen dat Facebook messengerdienst WhatsApp mogelijk zou willen overnemen. Dit lijkt nu toch niet het geval te zijn, Facebook heeft haar Android-applicatie geüpdatet met de mogelijkheid om in de messenger in te loggen met een telefoonnummer.

Facebook Messenger

Tot op heden was het met Facebook Messenger mogelijk om te chatten met Facebookvrienden, echter gaat deze dienst de concurrentie met WhatsApp aan. Vanaf heden is er in een aantal landen een update verschenen voor Facebook Messenger waarmee het niet meer noodzakelijk is om in te loggen met een Facebook-account. Dit is mogelijk met alleen een telefoonnummer, zoals we dat ook kennen van populaire messengerdienst WhatsApp. Door het invoeren van deze methode om in te loggen met een telefoonnummer hoopt Facebook gebruikers over te halen om Facebook Messenger te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld WhatsApp of eBuddy XMS. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. Een messenger-applicatie is alleen succesvol als er een grote gebruikersgroep is, want als er niemand is om mee te communiceren heeft dit natuurlijk weinig nut. Het lijkt er nu in ieder geval op dat deze dienst gratis zal zijn. Hetgeen een groot voordeel zou kunnen zijn ten opzichte van WhatsApp, dat momenteel voor iOS betaald is en voor Android ook waarschijnlijk niet meer lang gratis zal zijn.

Beschikbaarheid

Facebook Messenger is al langer beschikbaar, maar de nieuwe functionaliteit wat betreft het inloggen is nog niet beschikbaar in Nederland en België. Voor nu is dit alleen beschikbaar in India, Australië, Indonesië, Venezuela en Zuid-Afrika. Facebook heeft aangegeven dat ze er naar streven om deze functionaliteit zo snel mogelijk verder uit te rollen. De huidige versie van Facebook Messenger is te downloaden door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken.

Via: TheVerge
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

Bezig met laden van reacties