Androidworld
Androidworld
07 augustus 2012 13:18 uur
Gebruikers van de Lifetab van Medion hebben de afgelopen tijd een aantal updates ontvangen, de initiële naar Android 4.0 met veel problemen waardoor tablets onbruikbaar werden. Vervolgens kwam er een update die deze problemen moest verhelpen en deze week is er wederom een update beschikbaar die alle problemen zou moeten oplossen.
Medion LifeTab De Medion LifeTab, ook wel bekend als de 'Aldi-tablet', heeft al een aantal update-nachtmerries veroorzaakt bij de verschillende gebruikers. Deze zijn met de eerstvolgende update grotendeels opgelost, maar er stonden nog een aantal punten open. Deze week heeft Medion een nieuwe update beschikbaar gesteld met de naam MD_LIFETAB_P9514.20120719.2. en deze nieuwe versie is direct beschikbaar voor download. Deze versie zou alle problemen moeten oplossen, maar volgens reacties op ons forum is dit nog niet volledig het geval.

Beschikbaarheid

Normaal gesproken worden deze updates Over-The-Air (OTA) aangeboden, er verschijnt dan een update-melding op je scherm en de nieuwe versie kan gedownload en geïnstalleerd worden. Dit kun je handmatig controleren via de instellingen: via 'Over de tablet' kun je kijken of er een update klaar staat om geïnstalleerd te worden. Als je dit doet, zorg dan wel dat je een WiFi-verbinding beschikbaar hebt. Na het installeren van de update beschik je nog steeds over Androidversie 4.0.3.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Jos Lemmers

  In het Medion forum kun je alweer genoeg klachten lezen over deze nieuwe update.

  Volgens gebruiker "Opaco" nog steeds onderstaande problemen.

  1. de "spook" bestandsnamen van de MicroSD bij de USB koppeling naar de PC zijn niet opgelost.
  2. de "spook" bestandsnamen van de MicroSD bij de Apps GALERIJ en LIFETAB MEDIA op de Lifetab zijn niet opgelost.
  3. het getik bij het scherpstellen van Video opnames met de App CAMERA (of gelijksoortige Apps) bij het afspelen is niet opgelost.

  Ik snap niet dat er niet meer mensen eisen dat Medion alles terug zet of een OTA 3.2 vrijgeeft .
  Medion NL heeft via Medion Duitsland mijn LifeTab van 4.0.3 teruggezet naar 3.2

  Ook snap ik niet dat Medion niet eerst een fatsoenlijke test doet voor ze de OTA rondstrooien .

  Dat geklooi met die camera is vanaf de eerste update , hetzelfde geld voor de problemen met de MicroSD.

  • ferrariking

   koop dan ook geen Medion kut merk!!

  • Johan

   Dat krijg je nou, als je voor een duppie op de 1ste rij wilt zitten.

   • Sliien

    Sommige mensen hebben nu eenmaal noet het geld om een dure tablet te kopen, maar willen er toch 1. Dan is een Medion o.i.d. een goede oplossing. Ik vind je reactie dan ook werkelijk waar nergens op slaan en behoorlijk denigrerend naar deze mensen toe.

    En nee, ik heb er zelf geen 1. Ik wil niet eens een Android tablet :-)

  • Simon

   Vandaag update 4.0.3 ontvangen.
   De camera tikt nog steeds.
   Jammer.
   Medion doe je best om deze bug op te lossen.

   • Jos Lemmers

    Och Sliien , ik denk dat ferrariking en Johan er de ballen vertsand van hebben , in de Medion LifeTab zit de zelfde hardware als in de meeste Android tablets van 2011zoals de •NVIDIA® Tegra™ 2 dual core processor , 32 GB opslag + nog is 32 GB opslag met een extra MicroSD .
    Medion Lifetab P9514 is de Olivetti OP110 !!

    • meijer570

     die van ons is ook terug gezet naar 3.2, nu krijg ik telkens bij het opstarten en ook af en toe tijdens gebruik de melding dat er een update is dit is erg irritant, maar is ga echt niet meer updaten. MEDION doe je werk eens een keer goed zodat wij de tablet weer "normaal" kunnen gebruiken

     • Jos Lemmers

      Die update kun je uitzetten via ;

      Instellingen Apps Actieve services App OTAupdate stop zetten , en de update verschijning komt niet meer terug zolang de tablet aanstaat.
      Zet je de tablet uit en weer aan , dan komt die update weer naar voren , maar dan doe je weer hetzelfde als hierboven beschreven .

    • Freddy

     Jos heeft gelijk.
     De prijs van het tablet was niet zo laag dat je voor een duppie op de eerste rij zat. De prijs was namelijk het zelfde als een 16gb galaxy tab zonder G3. Deze is 32gb met G3.
     Met exact de zelfde specificatis als een galaxy tab.

     De problemen met de updates heeft niet iedereen.
     Overigens heb ik ook de tikkende camera problemen maar verder heb ik geen last.
     Ook ik heb heel veel foto's en muziek op mijn extrerne staan maar die worden niet gedubbeld.

     Dat ze in korte tijd 2 updates uitbrengen betekent voor mijdat ze er druk mee bezig zijn.
     Dat deze er niet in hadden moeten zitten is natuurlijk waar.
     ben benieuwd of dit door medion getest is met een gebruikt tablet of met een compleet nieuw tablet.

     • michel stallaert

      Wat mij wat ergert aan de lifetab, is dat mijn externe sdkaart niet aanspreekbaar is....tenminste ik weet niet hoe. Kan iemand mij helpen.....als dat zou mogelijk zijn hoe verplaats ik dan gegevens van het interne geheugen naar deze sdkaart. Ik begrijp dat er nu een 4.04 android uit is ...is die beter...en komt die beschikbaar. Wat mij altijd weer verbaast is dat men die tablets niet gebruikvriendelijker kan maken...of is dit wel zo op de ipad? Groeten michel

      • Gerard Kuipers

       Ik vind het in de omgang 1 van de prettigste en makkelijkste Tablets die ik tot nu toe in de omgang ben tegen gekomen en beroepsmatig kom ik er steeds wel weer een andere tegen . Ikheb alleen een vraag endieluid als volgt :Hoe krijg ik nieuwe en andere software op mijn lifetap P9514 en aangezien ik mijn wifi niet kan gebruiken weet ik niet hoe ik hem kan updaten . Wie heeft er een goed advies voor mij en wie weet hoe ik nieuwe software op mijn Lifetab kan krijgen .Alvast bedankt .......