Androidworld
Androidworld
Eind april gaf Spotify een preview-versie vrij van haar nieuwe applicatie voor Android. Al tijden werd er geklaagd over de prestaties van de applicatie, het gebrek aan updates en de applicatie werkte zelfs amper op Android 4.0. De nieuwe versie werkt een stuk beter, ziet er een stuk beter uit én bevat veel meer mogelijkheden. Om de sterk verbeterde versie van Spotify voor Android te kunnen gebruiken, dien je wel te beschikken over Spotify Premium à €9,99 per maand.

Spotify voor Android

Gelukkig heeft Spotify zich bij het maken van de nieuwe versie van haar Androidapp heftig laten inspireren door de nieuwe interfacerichtlijnen voor Androidapplicaties. De applicatie past daardoor prima in het systeem. De volledig nieuwe interface voelt over het algemeen erg natuurlijk aan en biedt moderne mogelijkheden, zoals het slepen naar andere tabbladen. Naast verbeteringen op het gebied van stabiliteit, snelheid en de interface, zien we ook nieuwe mogelijkheden. Zo kun je nu profielpagina’s en playlists van vrienden bekijken. De plaatjes in de applicatie zijn ook behoorlijk verbeterd: er wordt nu gebruik gemaakt van een hogere resolutie. Er is voor de audiofielen onder ons een hogere geluidskwaliteit (320 kbs) toegevoegd.

Nieuw sinds de testversie

In de testversie van Spotify was ook een nieuw menu toegevoegd. Dit soort menu's wint de laatste tijd aan populariteit en is tegenwoordig zelfs in de officiële Google+-app te vinden. De werking van het menu is wel een stuk verbeterd sinds de testversie. Daar wilde het nog wel eens voorkomen dat het menu per ongeluk tevoorschijn kwam bij het 'slepen' tussen de verschillende tabbladen. Dat is gelukkig nu wel verholpen. Naast deze verbetering heeft Spotify nog een aantal zeer nuttige aanvullingen gedaan. Het is nu voor de fans weer mogelijk om liedjes te 'scrobbelen' naar Last.FM. Er is een nieuwe afspeellijst toegevoegd waarop je kunt zien welke nummers na het huidige nummer zullen worden afgespeeld. Het is ook mogelijk om nummers af te laten spelen zonder pauzes tussen de nummers door (gapless) of om er voor te kiezen dat nummers in elkaar overgaan. De belangrijkste toevoegingen voor veel mensen zullen echter de ondersteuning voor folders en de toegevoegde homescreenwidget zijn. Een aparte lay-out voor Androidtablets is helaas nog steeds niet toegevoegd.

Screenshots

Beschikbaarheid

Zoals we hierboven hebben vermeld, dien je over Spotify Premium te beschikken om gebruik te kunnen maken van de applicatie. Heb je Spotify Premium, dan kun je de applicatie installeren door op de onderstaande QRCode te drukken of deze te scannen met de barcodescanner.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties