Androidworld
Androidworld
26 juli 2012 19:11 uur
Op het internet is er veel informatie beschikbaar bij het opvragen van gegevens over het kenteken. Er zijn diverse apps in de Google Play Store, waarmee je die informatie makkelijk kunt opvragen. Afgelopen week is er een nieuwe app bijgekomen, die al wat langer in voor iOS beschikbaar was, daar is deze al 160.000 keer gedownload. Tijd voor Androidworld om deze Kenteken app met een i ervoor eens aan de tand te voelen. Daarnaast bekijken we Kenteken check en Kenteken opzoeken.

iKenteken

iKenteken biedt uitgebreide voertuiginformatie van het Nederlandse wagenpark. Op basis van het ingevoerde kenteken is informatie op te vragen over vermogen en massa, APK-vervaldatum, brandstofverbruik, consumentenprijs, bijtelling, milieugegevens en BPM. Op deze manier zijn gegevens op te vragen van personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motorfietsen, scooters, bromfietsen, campers, caravans, aanhangers of opleggers. iKenteken ziet er netjes en overzichtelijk uit. De informatie is duidelijk en goed leesbaar en met een favorietenlijst zijn kentekens snel terug te vinden.
[galleryold id="124340" link="file" order="DESC" columns="4" include="124342,124343,124344,124345"]

Kenteken check

Deze app valt op door een snelle en makkelijke manier van kenteken invoeren en geeft informatie over de schatting van de verkoopprijs merkdealer, verkoopprijs autobedrijf en verkoopprijs particulier en de inruilwaarde. Deze prijs informatie kan zeker handig zijn bij de verkoop of aankoop van een tweedehands auto. Deze app komt uit de stal van Autoweek.
[galleryold id="124340" link="file" order="DESC" columns="4" include="124346,124347,124348,124349"]

Kenteken opzoeken

Kenteken opzoeken begint met een grote foto van de betreffende auto. De informatie die verstrekt wordt is uitgebreid inclusief de minimum en maximum occasion-prijs. Deze app onderscheidt zich ook van de andere twee met de mogelijkheid om deze te delen met andere apps zoals Drive, Evernote en email.
[galleryold id="124340" link="file" order="DESC" columns="4" include="124350,124351,124352,124353"]

Conclusie

De drie belangrijkste kenteken-apps heb ik voor jullie op een rijtje gezet en mijn conclusie is dat er voldoende apps zijn, die goede informatie verstrekken over de gegevens, die bij de auto van het kenteken horen. De Kenteken opzoeken-app heeft van deze drie mijn voorkeur en krijgt 4 sterren. Deze begint met een mooie foto van de betreffende auto. De informatie is te delen met andere applicaties zoals email en er is een minimum en maximum occasion-prijs aangegeven en als laatste geeft deze app als enige aan hoelang dat type auto op de markt verkrijgbaar was en tegen welke prijs. Welke app is jouw favoriet? Is er een app die in het lijstje ontbreekt, laat het ons dan weten....
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Edwin Vervaet

ICT Consultant en Androidfan die vooral geïnteresseerd is in de Location based apps en de toepasbaarheid daarvan. Maakt gebruik van de HTC One X en de Asus 300T Pad. Overige hobby’s zijn Porsche, wijn en IMDB.

Reacties

 • vanderghost

  En wat biedt het voor extra's?

  • Igor

   Als je een auto te koop ziet staan kan je er wat informatie mee zoeken

  • Daniel B

   Ik heb kenteken zoeken nu al een jaar op mijn tel. Was destijds opzoek naar een nieuwe auto, en dan is het verekte handig om te zien wat de specifieke kosten zijn(wegenbelasting gem verbruik). Buiten dat ben een echte auto fanaat, dus dan is het leuk als je iets speciaals ziet rijden check ik even de specs ervan. En wat ook handig is je kan zien wanneer je apk verloopt, en dat is niet alleen handig als je een auto ziet die je wil kopen maar voor sommige onder ons die er normaal niet mee bezig zijn ook wel een must ;-) heb er btw meerdere gecheckt en vind kenteken opzoeken wel de beste.

 • Dakkie

  Handige app en nog gratis ook.

  hoef je niet meer te SMS'en om info te krijgen. (je kon natuurlijk ook op internet zoeken maar dit is handiger)

  • Jasper Verweij

   Edwin, bedankt voor je review van iKenteken

   Alternatieve invoer van kenteken staat hoog op onze wensenlijst. Net zoals modelfoto's en delen info met andere mensen.

   Overigens maakt Kentekencheck wel gebruik van Autoweek data, maar is niet officieel van Sanoma (bij mijn weten)

   Met vriendelijke groet,

   Jasper Verweij

  • Spot-the-dog

   Wat heb je er aan?

   • Edwin

    Als je een auto liefhebber bent, zoals ik, dan vraag je regelmatig alle details op. Soms wil je weten of het een echte Porsche 993 is of een Kelly. Bij Buurtpreventie worden er wel eens verdachte auto's gespot. Dan vraag je gelijk alle info op. De buurman laat vol trots zijn nieuwe BMW van 60K zien. FF checken. Hey Buum, mijn appie zegt dat de nieuwprijs 38K is en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....

  • Ad

   Erg jammer dat het MG logo ontbreekt in de database van de iKenteken App. Wat niet is kan nog komen natuurlijk!

   • Vincent

    Iditdat

    • A2SP

     Verder nog wensen en slimme ideetjes ter verbetering van Kenteken Opzoeken? Laat het ons weten!

     • Mike Philippens

      Beetje vaag waarom dit ding 8.4Mb groot moet zijn. Kenteken opzoeken doet exact hetzelfde voor 188k. Dit soort bloatware moet niet gepromoot worden; zo komt elke smartphone vol met overbodige meuk.

      • Arie de Jonge

       15,77 MB na installatie, pure bloatware dus