Androidworld
Androidworld
20 april 2012 12:26 uur
Vandaag staat de Samsung Galaxy S III wederom in de spotlights. Ditmaal houden we het echter niet bij nieuwe specificaties, maar lijkt het er op dat er een video is opgedoken met de Samsung Galaxy S III in de hoofdrol. Hoewel het nieuwe lid van de Samsung Galaxy-familie hoogstwaarschijnlijk pas begin mei in Londen gepresenteerd zal worden, is de hardware van het toestel mogelijk nu al vastgelegd op video. De uiteindelijke vorm van het toestel is nog niet te zien, aangezien het apparaat in een 'test-case' zit. 

Samsung Galaxy S III

In het verre oosten duiken nieuwe nog te lanceren Androidtoestellen vaak al een aantal weken of maanden voor de officiële lancering op. Dit lijkt nu wederom het geval met de Samsung Galaxy S III. De Vietnamese gadget website Tinhte.vn heeft de primeur te pakken en heeft het toestel hoogstwaarschijnlijk voor het eerst vastgelegd op video. Hoewel wij en waarschijnlijk vele van onze lezers de Vietnamese taal niet machtig zijn krijgen we in de opgedoken video toch een goede indruk van de capaciteiten van wat we vermoeden dat de Samsung Galaxy S III is. Duidelijk is in ieder geval dat het toestel gebruik maakt van de eigen interface van Samsung, TouchWiz.

Specificaties

Als we de video verder goed bekijken zou het toestel de beschikking moeten hebben over quad-core ARMv7-processor met een kloksnelheid van 1,4 Ghz, 12 GB aan intern opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, een 4,6-inch scherm met een resolutie van 720x1280 pixels en een 8 megapixel-camera inclusief dual LED-flitser die foto's kan schieten met een maximale resolutie van 3264x2448 pixels. Om dit alles aan te drijven heeft de Galaxy S III de beschikking over een batterij met een capaciteit van 2050 mAh. Het toestel heeft daarnaast ook de beschikking over een NFC-chip, Wi-Fi, GPS, DLNA en Bluetooth.

Het lijkt er in ieder geval op dat het echt gaat om dat Galaxy S III, of in ieder geval de opvolger van de Galaxy S II, aangezien de naam nog niet bevestigd is. Als het toestel in de video daadwerkelijk de Galaxy S III is, dan lijken veel van de geruchten niet te kloppen. Anderhalve week geleden hebben we de laatste geruchten over de Samsung Galaxy S III nog samengevat in een artikel op Androidworld. Toen gingen we er vanuit dat het toestel net zoals zijn voorgangers zou beschikken over een fysieke home-knop. In bovenstaande video is echter geen fysieke home-knop te bekennen. Het uiterlijk van het toestel is sowieso nog niet af te leiden uit de video: er wordt gebruik gemaakt van wordt omschreven als een soort broodtrommeltje dat om het toestel zit, om het uiteindelijke materiaal en uiterlijk te verhullen.

Galaxy M

Een andere mogelijkheid is dat het in de video niet om de Samsung Galaxy S III gaat, maar de Galaxy M. Van dit toestel is vorige maand al een uitgelekt en het toestel lijkt in deze vorm erg veel op het toestel dat in de video te zien is. Het is uiteraard ook mogelijk dat Samsung op korte termijn met twee toestellen zal komen. De Galaxy M zou volgens de naamgevingsstrategie staan voor een 'magisch' apparaat. Apparaten in de M-lijn zouden high-end specificaties moeten bieden tegen een wat lagere prijs. Het feit dat de grafische chip dezelfde is als die in de Galaxy S II zou er op kunnen duiden dat het toestel meer lijkt op een Galaxy S II Plus dan een echte opvolger. Aan de andere kant doet deze grafische chip het nog wel beter dan die van de NVIDIA Tegra 3-chipset. Overigens meldde een 'insider' een paar dagen terug nog dat de Galaxy S III helemaal geen grote update zou zijn ten opzichte van de Galaxy S II, vergelijkbaar met de update van de iPhone 4 naar iPhone 4S. Een groots lanceringsevenement op 3 mei doet echter anders vermoeden.

Beschikbaarheid

Navraag bij Samsung laat weten dat men heeft besloten nog niet inhoudelijk te reageren op het opduiken van wat waarschijnlijk de Samsung Galaxy S III zal worden. Men verwijst naar het komende 2012 Samsung Mobile Unpacked dat op 3 mei aanstaande in Londen plaats gaat vinden. Wij zullen daar in ieder geval bij zijn.

We zullen jullie meer kunnen vertellen tijdens het Samsung Mobile Unpacked 2012-evenement

Hoogstwaarschijnlijk zullen er komende dagen en weken meer details opduiken over de Samsung Galaxy S III. Geruchten en nieuws uit de laatste paar weken over het toestel kun je hier vinden.

Bron: Tinhte.vn en Engadget

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Reacties

 • TheRicolaa10

  NFC chip denk ik? (in plaats van FC chip)

 • Apieschapie

  op de video lijkt het scherm van de gn scherper als de (mogelijke) sgs3.

  • Marc

   Mwa mwa.. had meer verwacht..

   • Tom

    gelukkig wel een redelijke batterij, nu overweeg ik de gs3 misschien

    • Anoniem

     Geen upgrade t.o.v. de Mali 400 gpu zie ik. Heel jammer..

    • Sas
     1: Mali400 -> "Verouderde" GPU van de SGS2 2: GT-i9300 -> Maanden geleden gebleken dat dit de Samsugn Galaxy M is 3: Op de batterij staat duidelijk "Project M" -> Samsung Galaxy M

     Bottom line:
     Dit is naar aller waarschijnlijkheid het mid-range toestel Samsung Galaxy M en niet de high-end opvolger van de Samsung Galaxy S2.

     Voor meer foto's:
     http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1609257

     • Sander

      Mid-end wordt het sowieso niet met die processor en grafische chip (aangezien die grafische chip zelfs de Tegra 3 lijkt te verslaan. Overigens veranderen typenummers nog wel eens en projectnamen willen niet zoveel zeggen. Het lijkt er in ieder geval op dat scherm een hogere resolutie heeft van dan van de 'Galaxy M' die een tijd terug uitlekte. We zullen zien op 3 mei, misschien komen er wel twee toestellen 'uit de mou'.

    • EmotionS

     Wat hij verteld in het filmpje is eigenlijk gewoon wat op het scherm staat, zo verteld hij over de quadcore chip, de resolutie, de camera etc. De scherm heeft hij niet opgemeten, aangezien de scherm iets kleiner dan die van de galaxy nexus is (4,65) gokt hij de scherm op 4,6 inch.

     • Laurens

      Wat een ongelooflijk lelijke touchwiz zeg, als ik moest kiezen zou ik eerder voor een one x, galaxy nexus of xperia s gaan...

      • Henkie

       Dit filmpje is van dezelfde makers als een filmpje van een zogenaamde ipad 3. Bleek toen nep te zijn.

       • pintoil

        Ik had zulke hoge verwachting voor plastic sumy, wat een afzichtelijke troep!

        • Sas

         Dit is niet de uiteindelijke behuizing.
         Dit is een behuizing waar nog niet releasde toestellen mee aan providers worden geleverd voor test-doeleinden om te kijken of de toestellen werken op de netwerken.
         De uiteindelijke behuizing lijkt waarschijnlijk nul komma niets op deze foto :)

       • Samad

        @redactie: gebruik wmode=transparent voor de youtube link! Youtube komt nou over de afbeeldingen!

        • karam

         Wacht gewoon op de eind versie.

         • ati

          na de gpu is dit gewoon de verwachte update tegenover sgs2. want wij wilden eigenlijk al sgs4 heben. en we moeten niet vergeten dat ze elk jaar met een highend toestel moeten komen.

          • Mark

           Slechts 12 Gb interne opslag. Dat lijkt me toch wel erg onwaarschijnlijk voor een vlaggenschip toestel.

           • Peter

            Kom op AW zet er dan in ieder geval duidelijk bij dat dit absoluut niet de nieuwe sgs3 is.. Wat een beroerd slechte berichtgeving weer, jullie nemen onzin over alsof het feiten zijn.

           • L-mar

            Ik was aan het twijfelen; One X of toch ff wachten op de sgs3. Op een of andere manier neig ik nu toch weer naar de One X. Vind Touchwiz sowieso niet top. Maar goed, wie weet waar Samsung nog mee aankomt 3 mei. Ik kan toch pas na 20mei een nieuw toestel nemen. Clash of the titans ;-)

           • Arjan

            Het lijkt er op dat dit dezelfde is als een eerdere foto die eerder uit lekte. Appdrawer is het zelfde en beide toetstellen zitten in zo'n soort hoes. Ik hoop eerlijk gezegd niet dat dit de S3 is..

            • Pim

             Ik hoop niet dat dit de S3 is. Vind het er eerder uitzien als een update voor de s2. Als ik dit zo zie, ga ik liever voor een One X.

             • Sjaakie

              Dit is de Galaxy M, 99,9% zeker.

              Wellicht dat de Specs redelijk overeenkomen maar dat lijkt me niet, en het uiterlijk word sowieso anders.

              Het plaatsen van dit een geen probleem, maar de manier waarop, 'zeer waarschijnlijk de specs'. Is lachwekkend.

            • RBN

             Niet dat ik ook maar iets van die taal versta, maar ik meen toch al na de eerste paar seconden Samsung Beam te horen...

             • Ed

              Ik heb nooit begrepen waarom mensen zich al die maanden zo druk maken, terwijl ze als ze het toestel eenmaal hebben ,ze gemiddeld een week ermee spelen en daarna is het bijzondere er vanaf...de meeste kunnen er toch niet veel mee of snappen zo'n ding niet
              Dat blijkt wel aan die suffe vragen die ik altijd krijg, of ze zeggen o kan dat er ook mee dan?

              • Peter

               Het is idd gewoon de M versie, en dat is met n keer googlen te vinden.. Als je n serieuse site wil zijn, meldt dan ook serieus nieuws, of zet erbij dat t verhaal niet klopt. (Zelfde Peter als de zognoemde vorige lomperik). Ik wil gewoon een opmerking geven.

               • Sander

                "Gewoon een opmerking geven" doe je niet door te zeggen "wat een beroerde berichtgeving weer". Wij maken, ondanks dat we heel veel tijd en moeite in deze site steken, ook wel eens fouten inderdaad en het is prettig als onze actieve lezers ons daar op wijzen. Je kunt de kritiek ook op een andere manier brengen.

                Hoe dan ook, ik heb het artikel wat meer nuance gegeven en wat meer informatie gegeven over de foto's van wat de Samsung Galaxy M zou zijn.

              • Peter

               Ben ik het ook wel mee eens, sorry, had iets gepaster moeten regeageren. En al die moeite zie ik zeker ook terug in dit artikel, en andere, alleen is het dan jammer dat het dan niet klopt. Nogmaals mijn excusus!

               • Sander

                Dank je. Ik heb het inhoudelijk ook zeker eens met je reactie (en met die van Maurice hieronder), vandaar dat ik het artikel ook aangepast heb. We hadden zeker wat meer onderzoek moeten doen in dit geval en normaal gesproken proberen we dat ook altijd te doen. Door miscommunicatie tussen mij en Roel is dat in dit geval niet gebeurd. Maar goed, zoals ik al zei ben ik blij met de reacties die wij van onze lezers krijgen: zo is het artikel nu weer een stuk completer geworden.

              • maurice

               de reactie van Peter had idd. misschien anders gekund maar ergens heeft hij wel een punt. Alles wordt klakkeloos van diverse sites overgenomen onder de noemer "nieuws" zonder research te doen in mijn beleving. ook hier wordt weer eerst een heel stuk geschreven met het idee dat nu toch echt de beelden van een S3 te zien zijn om vervolgens onderaan het stuk te vermelden dat het misschien ook zomaar een ander toestel zou kunnen zijn. Ik denk dat 3 mei pas alles duidelijk wordt en alle berichtgeving voor die datum de melding speculatie moet krijgen

               • Mark

                Het lijkt mij dat elke beetje zelf-denkende lezer op dit forum toch wel inziet dat elke berichtgeving rondom de sgs3 speculatie is, behalve als het van Samsung zelf afkomt. Als de kop van het artikel al zegt "video duikt op", dan moet je best wel onnozel zijn om aan te nemen dat het hier met zekerheid om de s3 gaat. Hoe voorgekauwd wil je het hebben.

              • Is@@m

               HTC one X, is beter dan Samsung S3.

              • JCompagner

               dus velen denken dat dit de Galaxy M (Wat toch de middle class is toch?) is?
               Ik geloof daar niks van een 720p 4.6inch quadcore mobiel, dat moet wel de SGS3 zijn.
               Wat wordt anders de SGS3? (of ze noemen het echt niet de SGS3 omdat ze daar nog iets langer mee gaan wachten)

               Want wat zou volgens al die Galaxy N gelovers dan de SGS3 moeten zijn?