Androidworld
Androidworld
13 juni 2012 16:33 uur
Voor mij is SwiftKey de eerste applicatie die ik installeer op een nieuw toestel. Deze toetsenbordvervanger heeft een veel geavanceerdere tekstvoorspelling en verbetert in mijn ervaring de via het touchscreen getypte berichten een stuk preciezer dan de concurrentie. SwiftKey leert van jouw typgeschiedenis en kan met haar auto-aanvullingsmogelijkheden nog wel eens voor hilarische situaties zorgen.

SwiftKey

De toetsenbordvervanger SwiftKey leert van de teksten die jij invoert. Daarnaast kan de applicatie, uiteraard wanneer je daar toestemming voor hebt gegeven, leren van jouw typgedrag op Gmail, Facebook en Twitter. Deze kan dan heel goed inschatten welk woord het volgende woord zal worden dat jij wilt typen. Deze kun je dan automatisch invoeren door op de spatieknop te drukken. Wanneer je begint met een blanco tekstinvoervakje en daar meteen op de spatieknop drukt en blijft drukken, dan zul je daar een interessante tekst te zien krijgen, zoals ook te zien is in het XKCD-stripje hieronder. In het stripje wordt gesuggereerd dat deze zin een vaak door jou gebruikte zin is. In de praktijk levert het echter wel leuke teksten op, die (misschien al grap) standaard lijken te zijn voor de gekozen systeemtaal. Persoonlijk heb ik SwiftKey ingesteld op een combinatie van Nederlands en Engels en krijg ik de zin 'I am a beautiful person' te zien, ondanks dat ik die zin nog nooit getypt heb (nee, echt niet!). Ruud krijgt echter een andere interessante tekst en heeft SwiftKey alleen op Nederlands ingesteld: 'Ik ben in orde. De eerste keer dat ik het niet. Ik heb een vraag over de hele dag in de buurt van de week de week de week', enzovoort. Wij zijn wel benieuwd naar jullie resultaten en of deze verschillen van de zinnen die wij kregen.

Momenteel test SwiftKey de bètaversie van SwiftKey 3. Deze heeft naast nieuwe thema’s (waaronder één die het uiterlijk van het standaardtoetsenbord van Android 4.0 nabootst) ook een nieuwe voorspellingsmogelijkheid: namelijk één die automatisch spaties toevoegt. Mocht je per ongeluk een spatie vergeten zijn of gemist hebben, zal SwiftKey die automatisch toevoegen. Daarnaast is de lay-out van het toetsenbord en de precisie enorm verbeterd.

Strip

De strip hieronder komt van XKCD.com.

Although the Markov chain-style text model is still rudimentary; it recently gave me "Massachusetts Institute of America". Although I have to admit it sounds prestigious.

 

Beschikbaarheid

De testversie van SwiftKey 3 is alleen te downloaden via het VIP-forum. Hier kun je je gratis aanmelden en je kunt dan gratis de testversie installeren en gebruiken. SwiftKey X, de versie die momenteel in de Google Play Store te vinden is, heeft een gratis proefversie. Met deze proefversie kun je de toetsenbordvervanger een maandje uitproberen. Daarna zul je deze aan moeten schaffen als je de app langer wilt gebruiken en dat kost €2,24. Om de proefversie te installeren, klik je op één van de onderstaande QRCodes. Je wordt dan direct naar de Google Play Store verwezen. Smartphoneversie:

Tabletversie:

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • D@vid

  Ik hoop dat versie 3 snel uit komt! Ben erg fan van SwiftKey, maar de enige reden dat ik mijn betaalde versie van SwiftKey nu niet gebruik is omdat ik de huidige 3 thema's echt niet bij Android 4 vind passen..

 • Marcel

  Ik gebruik deze al sinds het begin en wil niet meer zonder beter dan Swype.

  • Amahl

   Over welke versie gaat dit nu dan de beta versie of de officiële versie?

   • Murphy

    Laatste test version die ik draai is 3.0.0.244. Deze zal 27 juni vervallen, maar tegen die tjjd zal er wel al een andere versie in omloop zijn! De loopt een topic op xda die de versies bijhouden =)

  • D@vid

   @Sander: heb ik geprobeerd, maar er was iets veranderd rondom de spatiebalk (kan me even niet herinneren wat) wat ik meteen heel irritant vond... maar misschien nog maar eens proberen!

   • Csfolmer

    Ik heb automatisch via de spatie ook uitgezet, er werden teveel woorden getyped die ik niet wilde.
    Maar hij geeft voorkeur aan door groene kleur van het woord boven het toetsenbord

   • Rik

    David,

    Ik had hetzelfde probleem, de spatiebalk is in de huidige versie veel te klein waardoor ik veel fouten maak in de vorm van een . ipv spatie. Dat lijkt met dit ICS thema opgelost te zijn :D

  • Csfolmer

   Ik gebruik swiftkey ook alleen maar eerst op de desire HD, en nu op de Nexus. Trouwens spatie uitkomst is telkens anders. Wel leuk om eens te doen!

   • Csfolmer

    Ik ben ook benieuwd naar de tandarts.....
    (uitkomst van spatie, bij blanco scherm)
    LOL

    • Marco

     Ik ben sinds kort overgestapt op A.I. Type Keyboard Plus. Ook een voorspeller. Swiftkey was aan het haperen met het laden van de taal, vandaar.

     • KaDee

      Eerlijk gezegd, ik heb swiftkey een half jaar geleden geprobeerd, maar vond het maar niks. Ik ben nu eenmaal verslaafd aan mijn Samsung swype keyboard.

      • Rens

       Erg bedankt voor de tip van SwiftKey 3. Hij werkt weer uitstekend! En de thema's zien er ook super uit!

       • Dennis

        Ik vind het ook echt ideaal gebruik het al een tijdje en nieuwe thema's lees ik mooi ben wel weer toe aan een andere :D.

        Ik heb ook swype geprobeerd maar vond dat helemaal niks swiftkey werkt gewoon perfect :D

        • E-Man

         Prima toetsenbord alleen jammer dat het niet werkt bij opstellen van een mail op de Optimus black.

         • Krisse

          Ik had de bèta 3 maar die is vervallen en als ik hem wil aankopen gaat hij automatisch naar swiftkey x in de playstore. Iemand die kan helpen? :-)

          • Carel

           inclusief het NL pack maakt Swiftkey eigenlijk te veel rare fouten. Het logaritme wat ze gebruiken komt op mijn onlogisch over. Even een fictief voorbeeld: wanneer ik het woord "hallo" typ staat het woord "hallo" wel in de tekstvoorspelling maar is het woord "hals" groen weergegeven ten teken dat dit het woord is wat zal worden gebruikt wanneer op de spatiebalk geklikt wordt. Gevolg, ik maak dermate veel fouten dat ik van pure ellende de automatische woord invoer heb uitgezet (beta 3)

           • Tim

            Je kan de beta3 toch ook gewoon downloaden via hun website: http://www.swiftkey.net/swiftkey-3-beta-smart-space-ui-themes
            Je hoeft dus niet te registreren op het forum (tenzij misschien dat ze daar andere versies posten?)

            • striner

             Ik heb tot nu toe altijd Swype gebruikt, denk dat ik bèta 3 van swiftkey wel eens ga proberen. En sowieso baas dat jullie xkcd lezen/kennen :)

             • Jeffrey A

              Ik ben nu toch bijna in Amsterdam en er is blauwe lucht in het westen

              • Stefan

               Hey,

               Ik heb nog een oudere versie van swiftkey op mn tel staan. Ik heb namelijk de sgs1, de nieuwe versie van swiftkey haperd helaas op deze tel.
               Moet zeggen dat ik al 2 jaar tevreden ben met swiftkey. Typ er zelfs sneller mee dan op m'n toetsenbord!

               • gjb1981

                SwiftKey werkt idd heel erg fijn, en kan soms idd rare woorden ervan maken. :) Vooral de functie dat hij het goede woord raad en dat fouten automatisch op een goede manier verbeterd wordt vind ik ook top. Dat alles maakt dat ik niks anders meer wil dan SwiftKey. :) Aanrader!

                • buddje

                 Geniaal om alleen op spatie te drukken, maakt ie random zinnen. :)

                 • Anton

                  Toch voor mij Swype snelste en beste! En zeker als je met een vinger schrijf. Wel jammer dat ik alleen maar bèta Swype heb, en kan niet gewone die bij Samsung toestellen voor geïnstalleerd.

                  • Jurgen

                   Ik was ook fan van swype voordat ik swiftkey leerde kennen. Mijn bestellingen naar mijn leveranciers gaan nu sneller dan op de pc omdat swiftkey de producten ondertussen op voorhand aanvult. (ik doe elke week gelijkaardige bestellingen in verschillende talen).
                   Aanrader.

                   • Anton

                    I am a beautiful person. The only thing that you can get a chance to win a free email service, check out the latest news and sport headlines you want to be a good idea to advertise the same time. I have a look at the moment.

                   • Olaf

                    Ik ben one big huggable teddybeer...........................................................

                   • Pplx

                    I am a beautiful person. I have a question about the latest. I have a question about the latest. I have a question about the latest (enzovoort)

                    • EgbertJoostens

                     Het spijt me, ik heb net nog iets gemaakt xD xx geniet ervan ;p tot morgen. De eerste m? De c : :! Het spijt me, ik heb net nog iets gemaakt... Etc