Androidworld
Androidworld
07 september 2012 15:18 uur
Volgende week staan de verkiezingen op het programma en we worden op radio, televisie en alle andere media plat gegooid met boodschappen van de verschillende partijen. Ook in Google Play Store komen we het een en ander aan applicaties tegen die ons zouden moeten helpen te kieze. We hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

Verkiezingen 2012-app

Deze applicatie is geen commercieel initiatief ook nog eens onafhankelijk. Met deze applicatie kun je in spel-vorm veel leren over onze politici en hun partijprogramma's. Zo dien je bijvoorbeeld foto's van politici toewijzen aan de juiste namen binnen een bepaalde tijd. Doe je dat goed en snel dan wordt je beloond. Verder leer je spelenderwijs alle partijprogramma's en standpunten kennen. Een goed initiatief!  

Verkiezingen 2012

Ook de Telegraaf heeft een aparte applicatie in Google Play Store gezet specifiek gericht op de verkiezingen. Met deze applicatie kun je alle ontwikkelingen op de voet volgen. De applicatie bestaat uit vele artikelen met natuurlijk allemaal als onderwerp de verkiezingen. Tijdens grote debatten houden ze bij de Telegraaf een live-blog bij die je ook via deze applicatie kunt volgen.  

 Stemwijs!

In deze applicatie krijg je naar aanleiding van het beantwoorden van 40 vragen een stemadvies. Bij elke vraag staat ook een toelichting die je helpt om de vraag beter te begrijpen. In de applicatie kun je ook alle partij programma's lezen van de deelnemende partijen. Onderaan de pagina staat reclame maar dat stoort niet, het design is niet erg mooi maar de app werkt zeker goed.  

StemmApp 2012 (gratis)

De StemmApp 20012 heeft dezelfde strekking als de voorgaande applicatie, alleen is hier sprake van een betaalde en een gratis versie. Ook hier dien je te antwoorden op bepaalde stellingen, maar je hebt dan alleen de keuze uit voor of tegen. Per lijsttrekker kun je aangeven of je het eens of oneens bent met de stelling. Niet alle stellingen komen uit het partijprogramma, enkele zijn ook uit de media gehaald.  

Stemwijzer

Ook de Stemwijzer legt je een aantal stellingen voor waarop je kunt antwoorden met eeens, oneens of geen van beide. Na de vragen kun je ook aangeven welke stellingen belangrijker voor je zijn en welke partijen je meenemen wilt nemen. Bij mij kwam er een compleet andere partij uit dan bij de voorgaande. Dit illustreert gelijk het probleem met deze applicaties..  

 

VVD Aanpak app

De VVD heeft zijn eigen applicatie laten maken om stemmen te winnen tijdens deze verkiezingen. In deze applicatie kun je je eigen verkiezingsposter maken met één van de spreuken van de VVD eronder. Je neemt een foto en zet daar een van de stellingen onder en je deelt hem via mail of sociale media. Leuke app, leuke benadering en goed gemaakt.

 

Wij hebben ons best gedaan zoveel mogelijk applicatie te verzamelen die actueel zijn voor de Nederlandse verkiezingen. Mochten we er één vergeten zijn horen we dat natuurlijk graag zodat we deze alsnog kunnen toevoegen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

  • Dennis

   Gatver nog meer verkiezing dingen ik word er gek van ik stem niet zoals gewoonlijk, Maar ja nu ook beetje te laat voor ik weet ook niet wat rechts/links/boven of onder zit :p.
   Verder vind ik het ook niet interessant zelf om die debatten te kijken val ik echt van in slaap, Dus mijn envelop blijft dicht :P.

   Misschien wel leuk voor de gene die wel stemmen :-)

   • Willem

    @Dennis,
    Wat leuk dat jij je gebrek aan belangstelling voor de toekomst van jouw land, dus ook jezelf, met ons deelt.
    Je geeft ook aan dat je niet weet wat je zou moeten stemmen. Download een kieswijzer app en kijk gewoon eens. Dan weet je iig meer over de standpunten en zou je zelfs eens in je eigen belang kunnen gaan stemmen.

    • Dennis

     Ik heb al zo vaak die dingen online ingevuld maar zijn zat vragen die ik niet eens snap waar ik nooit van gehoord heb, Dus dan is het toch weer geen mening dus is die ook niet eerlijk ingevuld.
     Verder ik heb nog nooit gestemd en heb er ook nooit wat van gemerkt dat ik het mis, Verder beloven ze zoveel dingen maar maken ze bijna nooit iets waar.

    • Dakkie

     "beloven zoveel dingen maar maken ze maar maken ze bijna nooit iets waar" de misschien nu de tijd om te stemmen? Anders klaag dan niet

    • Steve

     Als je niet stemt, gaat je stem ten alle tijden naar de grootste partij. Je kunt ook eventueel blanco stemmen, dan telt jou stem gewoon niet mee!

    • Kierewiet

     +1
     Je moet het zelf weten hoor maar niet gaan stemmen betekend idd dat je stem naar de grootste partij gaat (nou ja via allerlei ingewikkelde verdeelsleutels, maar in principe komt het daar op neer). Dus stem je alsnog. Wellicht ben je rechts (liberaal) en gaat je stem naar links (sociaal). Leuk voor je.
     Niet klagen dan hè?

   • Frank Reijnders

    Wat een ongelooflijke schijt-app is die ''Verkiezingen 2012''
    Ten eerste kun je je alleen maar aanmelden via Twitter, Facebook of LinkedIn.
    Ten tweede moet hij nog van alles downloaden in de app zelf.
    Ten derde werkt hij niet fatsoenlijk omdat ik de instellingen niet kan veranderen.

    • Erik

     Stemwijs gedaan werkt makkelijk en duidelijk. Bedankt!

     • sinterklaas

      schijtappen van schijtpartijen inderdaad,vooral vvd!!!

     • Rosita

      Leuk zo'n item. Heb ze zelf niet nodig gehad omdat mn telefoon in reparatie was. Vind het wel jammer dat er zo geklaagd wordt over de politiek terwijl dit artikel alleen maar over apps gaat, die over politiek gaat.

      offtopic: Als je zo klaagt, waarom ga je dan niet stemmen?? dan kun je er zelf ook nog iets aan doen. Kijk welke partij het dichtste bij jouw standpunten staat of richt je eigen partij op als je zo ontevreden bent.
      Ben zelf onlangs ook lid geworden van de partij waarop ik ga stemmen :) zodat ik toch mn steentje bij kan dragen.

      • amahl

       Stemwijzer app gebruikt en het kwam op het zelfde neer waar ik al op wou stemmen dus het is nu extra bevestigt dat ik pvv stem als jullie het nou eens zijn of niet! Wilders heeft idiote ideeen maar op goede ideeen dat teld voor alle partijen. Wilders is het iemand die zijn punt vast houdt en niet bang is voor kritiek. Nee ik haat geen buitenlanders etc.... Maar ben wel voor de eer van dit land!

       • lazwa

        Valt wel op dat de enige pvv stemmer hier, nog geen volzin kan produceren. Ik ben ook trots op mijn land, maar dat wordt gelijk minder als ik jouw reactie lees. Gewoon je school afmaken en je best doen op je werk. De vrouwtjes komen daarna vanzelf op je af. Word echt moe van jullie. Get a life!!!

        Ps. Ik noem bewust geen namen, maar het begint met a en eindigt met mahl.

        • Spot-the-dog eat a apple!

         Als ik stem, stem ik op de piraten partij!