Androidworld
Androidworld
We zitten allemaal met een smartphone-abonnement of prepaid-simkaartje en hebben dus allemaal te maken met kosten voor het gebruik van onze mobiele telefoons. Om inzicht te krijgen in het verbruik van belminuten of data, zijn er verschillende applicaties te krijgen. De meeste providers bieden hun klanten, naast de website, ook een officiële applicatie aan om meer inzicht te krijgen in hun data- en belminutenverbruik. De officiële applicatie voor klanten van T-Mobile, My T-Mobile, krijgt vanmiddag een update die een datateller bevat.

My T-Mobile

In de My T-Mobile-app kun je naast inzicht krijgen in je bel- en SMS-gedrag ook je voortgang in het spaarprogramma van T-Mobile bekijken. Verder kun je ook informatie over je abonnement bekijken en de laatste zes facturen inzien. Deze worden dan in PDF-formaat aangeboden en zul je moeten openen met bijvoorbeeld Adobe Reader. De nieuwe versie van de applicatie geeft je dus inzicht in je datagebruik. Er wordt duidelijk aangegeven of je, als je een Internet Voordeelbundel hebt, binnen de limiet zit en dus nog op maximale snelheid kunt downloaden. Wanneer je er buiten zit, kun je middels de applicatie de databundel te resetten. Wanneer je geen gebruik maakt van een Internet Voordeelbundel, betaal je buiten de limiet per MB. In de applicatie zul je dan meer informatie vinden over de gebruikskosten. Natuurlijk heb ik de applicatie even uitgeprobeerd en deze lijkt prima en snel te werken. Helaas is er, zoals zo vaak, geen aandacht besteed aan de Android-interfacerichtlijnen, waardoor de applicatie in het gebruik wat vreemd aanvoelt, maar de applicatie doet wat hij moet doen en doet dat goed.

Screenshots

Andere providers

Uiteraard hebben ook andere providers applicaties voor het bekijken van je tegoeden in de Google Play Store. Hi heeft er voor abonnees zelfs drie: een bètaversie van een alles-in-één-app, een app om je belstatus te bekijken en een app om je datastatus te bekijken. Voor prepaid-gebruikers is er nog weer een andere applicatie. Vodafone biedt haar klanten de My Vodafone-app, KPN heeft voor prepaid-bellers een applicatie en Telfort heeft de Belstatus-app.

Beschikbaarheid

De vernieuwde My T-Mobile-app zal rond 12:00 uur in de Google Play Store verschijnen. Om de applicatie te installeren, klik je op onderstaande QRCode of scan je deze met de barcodescanner. Wanneer de update dan in de Play Store verschijnt, zul je de applicatie kunnen updaten. Om gebruik te maken van de de My T-Mobile-app heb je wel een toegangscode nodig. Als je hulp nodig hebt om deze te verkrijgen, kun je dit instructiefilmpje van T-Mobile bekijken.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

Bezig met laden van reacties