Androidworld
Androidworld
16 januari 2012 13:04 uur
NU.nl heeft één van de populairste Androidapplicaties van Nederland en was met haar applicatie één van de finalisten van onze App van het Jaar-verkiezing. Vanmorgen is de nieuwste update van deze applicatie in de Market gezet. Het is nu mogelijk om verse nieuwsberichten te lezen onder de kop 'net binnen' en het is ook mogelijk om foto's direct vanaf je toestel naar NUfoto te sturen.

Nieuwe mogelijkheden

NUfoto is een site die op NU.nl aansluit en mensen nieuwsfoto's laat uploaden. Naast dat de foto's te bekijken zijn op Nufoto.nl, worden de foto's ook gebruikt in nieuwsartikelen van NU.nl. Met de laatste update van de NU.nl-applicatie is het mogelijk geworden om direct foto's naar Nufoto te sturen. Dit doe je door simpelweg een foto te maken met je toestel en deze dan vanuit de galerij te delen. Kies dan om te delen het NU.nl-logo en nadat je ingelogd bent, kan de foto worden verstuurd. Voor mensen die de hele dag door zitten te NU-punt-nllen is er ook een handige nieuwe nieuwscategorie toegevoegd. Via het menu en dan optie 'meer' kun je de categorie 'net binnen'. Je krijgt dan een overzicht van alle nieuwsartikelen die vers van de virtuele pers zijn.

Screenshots

Beschikbaarheid

De update voor de NU.nl-applicatie is sinds vanmorgen te downloaden. Wil jij deze applicatie ook installeren of updaten? Klik dan op onderstaande QRCode, of scan 'm met de barcodescanner.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Pascal

  Na het updaten crasht de app bij het laden van de artikelen...

  • Marcel Vogel

   Ik vind het jammer dat ze niet eerst de app zelf wat beter maken. Ik mis nog steeds de mogelijkheid om zelf het start scherm in te richten. Ik lees bijvoorbeeld geen sport maar veel tech nieuws, dit zou ik zelf willen instellen. Ook kan je niet snel meer nieuws lezen uit een bepaalde categorie. Ik zou onder elke 5 items bijvoorbeeld een regel met "Meer uit de categorie" willen zien.

  • Paulo

   De rubriek 'Net binnen' vind ik een hele mooie aanvulling. De app is wel wat trager geworden.

   • Maikel

    Een aan te passen homescreen is niet mogelijk aldus de ontwikkelaar. De reden is dat de NU wil dat de homescreen gelijk blijft met die van de site, helaas.

    • Peter

     Het laden van het homescreen is na deze update verschrikkelijk traag geworden. Zes tot zeven seconden wachten, onacceptabel.

     • D@vid

      Op zich leuke toevoeging, maar nog steeds geen breaking news net als op IOS? :(

      • Aron

       Nog steeeeds geen tabletversie voor Android :(

       • Brechtje de Leij

        Dank jullie voor de feedback! Hoe meer hoe beter, ik neem graag jullie feedback mee in komende updates. Android gaat voor mij hét focus platform worden dit jaar, dus de komende updates ga ik de app proberen flink te verbeteren.

        @Marcel en @Jeroen - je kunt de voorpagina niet wijzigen, maar je kunt wel je voorkeursrubrieken instellen die je ziet onder je (native) menuknop. Ga daarvoor naar Instellingen en kies onder het kopje 'menu' welke rubrieken je daar wilt tonen. Zo heb je een quick link naar de rubrieken van jouw voorkeur.

        De 'meer in de deze categorie' functionaliteit staat al hoog op mijn wensenlijstje.

        Feedback en vragen graag naar mij, via de mail of op Twitter onder @brechtjedeleij

        • Marli

         Een mooie tablet versie van NU zou erg wenselijk zijn! (Asus Prime)
         Verder een leuke update, voor nog steeds de beste nieuws app uit nederland.
         (of mis ik er misschien wat??)

         • Erik

          Links naar filmpjes of foto's werken meestal niet via de artikelen.. Is dit ook verholpen met deze update? En reacties achterlaten zou fijn zijn om te kunnen via de app. (zoals bij androidworld dus)

          • Laurens

           Ik vind het irritant dat je voor de reacties naar je browser moet, waarom niet in de app zoals de androidworld app?

          • Luuk

           Is er bewust voor gekozen om niet met tags/pushberichten te werken zoals wel bij iPhone is? Zou mooi zijn als je bij 'breaking-news' een pushmelding door krijgt.

          • Dennis

           Ik had de update nog niet vanochtend oo al stond hier dat die beschikbaar was in de ochtend, Zeker net paar min voor 12 haha maar ga hem effe updaten de functies klinken erg leuk :D.

           • clemens

            is het wel de moeite waard om te updaten als ik de reacties zo bekijk???????

           • Sandesh

            Ik wacht met smart op een tablet versie. Een beetje fatsoenlijke Nederlandse tablet nieuwsapp bestaat nog niet.

            • clemens

             Brechtje je bent een TOPPER.

             • clemens

              Hoe krijg je een foto afbeelding bij de reactie. vindt het wel leuk om te zien welke blaagjes er allemaal reageren. Clearasil proof nog ver te zoeken op AW.

              • Brechtje de Leij

               Als je een reactie typt dan zie je onder het website kopje wat kleine lettertjes met 'klik hier om ook een avatar te selecteren'. Even aanmelden op Gravatar and you are good to go! :-)

              • Peter

               Jullie zullen toch eerst de snelheid van de app moeten herstellen want zo is het gebruik van nu. nl echt irritant.

             • postbus31

              De uitbreiding met "Net Binnen" is een leuke toevoeging!

              Wel jammer dat het laden/vernieuwen van de inhoud van de app nu net-een-tandje-te-langzaam is :-(

              Widgets voor de verschillende rubrieken zou ook fijn zijn ;-)

              • M@xi

               Y-E-S Echt fijn dat er een tablet versie komt!!!! 8-)

               • dirk

                Ik kan niet wachten op een knappe Tablet versie! Google Currents style zou erg nice zijn!

                • Hans Geurtsen

                 Super om te horen dat er een tablet versie van nu.nl komt. Zit nu altijd jaloers naar de iPad versie van mijn vrouw te kijken... dus graag weer iets waar wij de Apple fans jaloers mee kunnen maken!

                 • Dennis

                  Nieuwe updates werkt erg goed net lekker nieuws kunnen lezen, Hij is niet vast gelopen als ik terug wou van de website na de app TOP.
                  Verder hoorde ik dat die langzamer moet zijn niks van gemerkt ligt ook aan je verbinding denk ik.

                  • D@vid

                   Hij is zeker wel wat langzamer maar ik vind het wel te doen.. Een tablet versie en push functie zou het voor mij compleet maken :-)