Androidworld
Androidworld
Vorige week verraste Google iedereen door aan te kondigen dat de Android Market vervangen zou worden door de Google Play Store. De combinatie van reeds bestaande diensten onder de nieuwe naam Google Play viel echter niet bij iedereen in goede aarde, zeker niet omdat het allemaal zo plotseling gebeurde. Voor iedereen die nog vragen heeft over Google Play hebben we een artikel geschreven dat je hier kunt vinden. Vandaag is het uitrollen van de eerste update aan de Google Play Store die nieuwe functionaliteit biedt van start gegaan. Er zijn nu tabbladen toegevoegd aan de 'mijn-apps'-lijst.

Google Play Store

In de webversie van de Google Play Store is het sinds een tijdje mogelijk om te bekijken welke applicaties je geïnstalleerd hebt in de loop van de tijd. Deze lijst is met update 3.5.15 van Play Store ook toegevoegd aan de 'mijn apps'-lijst. Je kunt nu swipen (slepen) van het ene tabblad waar apps opstaan die je nu geïnstalleerd hebt, waar ook de beschikbare updates worden weergegeven en het tweede tabblad waar de apps die je ooit een keer geïnstalleerd hebt staan. Zoals Peter, naar mijn mening terecht, opmerkte bij het artikel met vragen over Google Play, is het erg vreemd dat Google geen mogelijkheid biedt om deze lijst op te schonen. Er zullen waarschijnlijk een heleboel onzinnige applicaties tussen staan die je nóóit meer van je leven zult gaan installeren. Misschien staan er ook wel aankopen bij die je liever niet met je familie/partner deelt. Het kán bijna niet anders dan dat Google dit in de toekomst wel gaat ondersteunen. Blijkbaar zijn er meer mensen die er zo over denken, getuige dit Google Help-topic.

Screenshots

Beschikbaarheid

Updates voor de Google Play Store-applicatie worden automatisch geïnstalleerd. Je hoeft dus ook niets te doen om de nieuwe versie van de applicatie op jouw toestel te krijgen. Over het algemeen vindt het uitrollen van dit soort updates plaats binnen een aantal weken. Het kan dus nog even duren voordat jij de update ook krijgt. Als je de update handmatig wilt installeren, kun je terecht bij de bron van dit artikel. Bij Android Police worden een aantal downloads van de nieuwe versie aangeboden. Bron: Android Police
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties