Androidworld
Androidworld
16 maart 2012 10:07 uur
Vorige week verraste Google iedereen door aan te kondigen dat de Android Market vervangen zou worden door de Google Play Store. De combinatie van reeds bestaande diensten onder de nieuwe naam Google Play viel echter niet bij iedereen in goede aarde, zeker niet omdat het allemaal zo plotseling gebeurde. Voor iedereen die nog vragen heeft over Google Play hebben we een artikel geschreven dat je hier kunt vinden. Vandaag is het uitrollen van de eerste update aan de Google Play Store die nieuwe functionaliteit biedt van start gegaan. Er zijn nu tabbladen toegevoegd aan de 'mijn-apps'-lijst.

Google Play Store

In de webversie van de Google Play Store is het sinds een tijdje mogelijk om te bekijken welke applicaties je geïnstalleerd hebt in de loop van de tijd. Deze lijst is met update 3.5.15 van Play Store ook toegevoegd aan de 'mijn apps'-lijst. Je kunt nu swipen (slepen) van het ene tabblad waar apps opstaan die je nu geïnstalleerd hebt, waar ook de beschikbare updates worden weergegeven en het tweede tabblad waar de apps die je ooit een keer geïnstalleerd hebt staan. Zoals Peter, naar mijn mening terecht, opmerkte bij het artikel met vragen over Google Play, is het erg vreemd dat Google geen mogelijkheid biedt om deze lijst op te schonen. Er zullen waarschijnlijk een heleboel onzinnige applicaties tussen staan die je nóóit meer van je leven zult gaan installeren. Misschien staan er ook wel aankopen bij die je liever niet met je familie/partner deelt. Het kán bijna niet anders dan dat Google dit in de toekomst wel gaat ondersteunen. Blijkbaar zijn er meer mensen die er zo over denken, getuige dit Google Help-topic.

Screenshots

Beschikbaarheid

Updates voor de Google Play Store-applicatie worden automatisch geïnstalleerd. Je hoeft dus ook niets te doen om de nieuwe versie van de applicatie op jouw toestel te krijgen. Over het algemeen vindt het uitrollen van dit soort updates plaats binnen een aantal weken. Het kan dus nog even duren voordat jij de update ook krijgt. Als je de update handmatig wilt installeren, kun je terecht bij de bron van dit artikel. Bij Android Police worden een aantal downloads van de nieuwe versie aangeboden. Bron: Android Police
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Koenzie

  Downloaden die hap, ik ben benieuwd!

  • Marvin

   Goede ontwikkeling. Nu nog de web-interface (die ook wel wat sneller mag trouwens, sjonge wat is dat ding traag geworden!)

  • Peter

   In de rubriek "mijn Android-apps" stonden vorige week ook nog tientallen apps die nooit op mijn telefoon hebben gestaan. Die zijn nu gelukkig verwijderd.

   • Gilbert

    Heb het nu al een paar dagen en zie het probleem niet zo ..

    • Dennis

     Effe downloaden

     • Paulmes

      Wat is/wordt het nieuwe versienummer?

      • Paulmes

       Stom, had ik kunnen zien, maar kennelijk over het hoofd gezien (valt ook niet mee op zo'n klein Note schermpje...)

       • henk

        wat een onoverzichtelijke rommel als je op de tabel alles klikt.
        staat een zooi tussen die ooit eens geïnstalleerd is geweest.
        snel die update er weer af gooien.
        als je het nu ergens op alfabet kon sorteren.

        • Paulo

         Dat is tegenwoordig ook zo op de website. Belachelijk idee. Zelfs apps die je alleen installeert om ze uit te proberen staan onder My Apps. Is het nou zo moeilijk om verwijderde apps niet meer in de lijst op te nemen?

       • peter

        ik krijg de melding "toepassing wordt niet geinstalleerd op deze telefoon" als ik play store open. ik vermoed door deze update. weet iemand een oplossing?

        • Marco

         Ik vind het wel handig dat je nu ook ziet welk toestel de gebruiker heeft die een beoordeling van een app achterlaat.

         • peterp

          play store werkt niet meer ik krijg de melding "toepassing wordt niet geinstalleerd op uw telefoon" bij het opstarten. Weet iemand wat je kunt doen om het goed te krijgen?

          • Daniel B

           Bij mij staan alleen de apps die ik nu geinstalleerd heb, geen oude. En mijn recensies werken niet meer, staan of komen er niet meer bij. Ook zie ik niet wat voor toestel ze gebruiken, vreemd!

           • Leonnn

            Ik heb m nog steeds niet op mn, note hoe kan dit??

            • christiaan

             Hallo Allemaal,

             Ik heb een vraagje want als ik de store start dan krijg ik de melding: De toepassing Google Play Store is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw. Ik heb het iets van 20x geprobeert maar hij BLIJFT die nelding maar geven! Wat moet ik doen? Ik wil gewoon apps op mijn Android toestel instaleren.

             Gr,
             Christiiaa

             • G. Meijer

              Bij mij komt ook stees de melding dat de toepassing overwacht gestopt is, er zijn apps verdwenen van mijn telefoon en ik kan geen nieuwe installeren. Kortom: google heeft er een rommeltje van gemaakt.

            • Ralph

             Waar kan ik nu dat lijstje van aangeschafte apps zien? In de vorige versie stonden deze netjes bij elkaar onderaan de lijst met geïnstalleerde apps.

             • Mike

              Ik heb de laatste versie van de play store, maar sindsdien kan ik de facebook app. soms niet meer bijwerken met de laatste versie. geeft fout 941 aan, of het item is over enkele minuten beschikbaar (na 30 min nog niks). nu heb ik android 4 op mijn HTC Sensation 4g en is hij wel bijgewerkt maar staat hij niet meer onder "mijn apps" van de store. wel bij geinstalleerd, maar als ik dan klik op verwijderen geeft hij aan, dat de update niet geinstalleerd is door de google play store. dus ik verwijder maar niets, anders werkt er niets meer. Heb wat navraag gedaan en sommige belwinkels zeggen dat het een probleem is alleen met HTC sinds het google play store is. Klopt dit? of is er iets mis met mijn toestel? Het probleem was er ook toen ik android 2.3.4 had, en voor de rest kan ik alles downloaden en verwijderen en bijwerken via google play store. Alleen facebook geeft een probleem

              • denise

               hallo allemaal,
               als ik apps wil downloaden of wil bijwerken komt af en toe te staan fout 941.
               Maar af en toe doet ie het ook weer wel heel vreemd!

               groetjes,

              • kristof

               Ik krijg ook de foutcode 941 na een poging om mijn Facebook te updaten. Ik heb de Sony ericsson xperia arc s. Oplossing??

               • Dennis

                Hi,
                Heb een SE Play, maar krijg bij het installeren van een app de melding : " Weinig ruimte, opslagruimte van telefoon raakt op"

                Iemand een idee/tip hoe dit kan / opgelost kan worden?

                • colette

                 nou ik heb een android tablet yarvik 10 maar ik kan niet google play komen.
                 is er een manier om dat de omzeilen dat ik daar wel apps enz kan nemen.
                 t zelfde heb hem op mijn laptop hp aangesloten 1x kreeg ik alles te zien,
                 nu niet meer heeft iemand daar verstand van wie kan me helpen.
                 mijn dank is groot ben de hele week al aan zoeken pfff moe ervan gr colette

                 • soy

                  "..... kan niet worden gedownload wegens een fout (401)" dat zegt hij bij elke app.. niks over te vinden op internet natuurlijk. wat een FAAL

                 • mastro

                  ik heb een TomTec Excellent 7 en kreeg bij het installeren van een willekeurige app ook de melding "kan niet worden gedownload wegens een fout".
                  wat uiteindelijk bij mij hielp was het toevoegen van een extra google account; in de market dit account geselecteerd en het installeren ging prima.
                  daarna weer mijn eerste google account geselecteerd, en ook daarmee lukte het toen om een app te installeren.

                  • liza

                   Hoe donload je googleplay op je tablet?

                   • ste

                    Ik wil graag play store updeten

                    • M. Vogels

                     Ik heb geen pictogram van de Androidmarket en ook geen update naar google play. Wat moet ik doen om hier voor te worden bijsgewerkt? Ik benin het bezit van een Xixron ATP7526 Ultimate 10. Software versie 2.3 gingerbraed.