Androidworld
Androidworld
20 april 2012 10:08 uur
Een tijd geleden hebben we een nieuwe pagina geïntroduceerd op Androidworld.nl waarop een overzicht te vinden was van dertig Android-apps voor beginners. We hebben deze pagina weer uitgebreid met tien extra applicaties die je als beginner, maar misschien ook als gevorderde goed kunt gebruiken op je smartphone of tablet met Android.  

40 Apps voor beginners

Naast de toevoegingen hebben we de hele lijst in pagina's opgedeeld zodat het overzichtelijker blijft, daarom hieronder de inhoudsopgave. Mocht je suggesties hebben voor apps die we volgende keer kunnen toevoegen aan het overzicht, dan horen we dat natuurlijk graag zodat we de lijst nog completer kunnen maken!

40 apps voor beginners

 1. Apps voor beginners 1 - 10
 2. Apps voor beginner 11 - 20
 3. Apps voor beginner 21 - 30
 4. Apps voor beginner 31 - 35
 5. Apps voor beginner 36 - 40 (betaalde apps)

Meer apps

Kun je geen genoeg krijgen van al deze apps, dan kun je wellicht ook nog eens op één van onderstaande pagina's of rubrieken kijken. Hier zijn nog vele honderden interessante, leuke, handige of juist grappige apps terug te vinden

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Daniel B

  Altijd handig om nieuwe apps te vinden ook voor ervaren android gebruikers

  • henkvanderspek

   Toch weer handig opfrissen. Ik had de Telfort beltegoed app gemist maar nu niet meer. Wel mis ik mijn topper Widgetsoid en natuurlijk een outdoorapp zoals LocusPro met offline kaarten, ideaal voor hiken en biken. Ook als Locus Free perfekt.
   Verder blijf ik zoeken naar een goeie nieuwsreader met een widget die niet schermvullend is. Beetje als een kleine twitter widget.

   • Anne Jan

    Vanuit de reader proberen te openen, krijg een foutmelding! 404 not found ;-)

   • JHS_NL

    Ook al ben ik geen beginner meer toch de lijst nog even door gelopen om te zien of er wat interessants tussen zit.

    • Marco

     Jammer dat launcherpro er nog bij staat. Is verouderd en de technologie achterhaald. Batterij en performance is minder. Go launcher is lichter qua geheugen en processor kracht al lijkt dat in eerste instantie niet. Ook veel meer opties en wordt doorontwikkeld. Launcherpro was 'vroeger' de beste ja. Heb het maanden lang met plezier gebruikt.

     • Mark

      +1
      Ik vind Go Launcher Ex verreweg de meest prettige launcher. Eenvoudig, intuitief, mooie transition effects en alle customization die je nodig hebt. Maar goed, zoiets blijft gedeeltelijk persoonlijk natuurlijk.

    • Marco

     Offtopic. Wanneer komt er weer een meeting van androidworld? Samsung galaxy 3 presentatie combineren? Hehe

     • Dario

      Ik mis toch een aantal onmisbare apps: Waze, Any.DO, File Expert, Google Translate, Juice Defender, MoboPlayer, OV-Chip Checker, Parkmobile Parking, Roboform, Screen on, TripAdvisor, Unit Converter.

      • Marvin

       Goed initiatief en je kunt nu eenmaal niet alle apps uit de market noemen. Wat voor de een een "onmisbare app" is, is voor de ander totaal niet relevant (OV-Chip Checker? Ik ga nooit met het OV, laat staan dat ik een OV-chipkaart heb).

       Ik zou er wel voor opteren om al die (bel-) tegoed apps onder 1 kopje te scharen, tenslotte hebben jullie dat ook gedaan voor de mobilebanking-apps. En als KPN abonnee heb je niets aan de app van vodafone en vice versa.

       • andre

        bij mij nog steeds 404 fout

        • friso

         bij mij ook nog steeds een foutmelding . leuk dat er weer wat bijkomt. Maar weet iemand een goed alternatief voor de standaard meegeleverde rekenmachine?