Androidworld
Androidworld
Science fiction wordt steeds meer nabije toekomst. Nu is er Ubi, een apparaat op Kickstarter, dat je in een stopcontact steekt en gebruik maakt van je wifi-netwerk. Je geeft via spraakcommando's opdrachten en je zult via spraak en licht een antwoord krijgen. Stel: je leest een boek en wil per direct wat achtergrondinformatie. Stel je vraag aan Ubi en je krijgt je antwoord zodat je direct verder kunt met lezen. How cool is that?

Ubi

Ubi bevat een microfoon, meerder sensoren en luidsprekers en draait op Jelly Bean. Het bevat tevens een USB-poort zodat je andere apparaten als speakers kunt aansluiten. De verbinding met je smartphone verloopt via bluetooth. Het apparaat zal met het commando "Ubi" geactiveerd worden en dan kun je via spraakcommando's het apparaat vragen kunnen stellen. Door middel van spraak en meerdere kleuren in verlichting zal Ubi je als een soort van nederige dienaar van een antwoord voorzien. Je kunt er mee bellen,

Apps

De spraakbesturing draait op Android en er zitten een aantal interessante apps in het vat. Voorbeelden daarvan zijn: zoeken op internet, weervoorspellingen, aandelenkoersen, home speaker-systeem, een virtuele assistent (voor afspraken, RSS-feeds etc.), wekker, intercom, babyfoon en klimaatbeheersing. Het kan je zelfs van kledingadviezen, gebaseerd op het weer, voorzien. Niet alleen is dit project interessant voor de echte geeks maar zou het ook uitkomst bieden voor minder validen als slechthorenden en lichamelijk gehandicapten.

Afbeeldingen

Video

http://youtu.be/j8JFtjGHgiQ

Conceptfase

Het concept is aangemeld op de Kickstarter-website. Dit is een platform waar je een idee kunt aanbieden en waar andere mensen (backers) kunnen toezeggen daar geld in te stoppen. In ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld je product of een andere beloning. Haalt Ubi binnen een vastgesteld termijn $36,000 op dan wordt het idee werkelijkheid. Voor $189 kun je je verzekeren van een exemplaar.

Bron: Kickstarter via IntoMobile

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties