Androidworld
Androidworld
14 juli 2012 16:00 uur
Velen kijken er al een tijdje naar uit, de Androidversie van Carbon. Eigenlijk was het plan dat deze Twitterapplicatie begin juli zou uitkomen, maar helaas hebben de ontwikkelaars dit niet gehaald. In een post op Google+ heeft men uitgelegd waarom dit kwam en een nieuwe datum bekend gemaakt voor de release. Op 22 juli gaan we allemaal massaal Google Play bestormen voor deze applicatie.

Paid apps

In de post op de Google+ pagina van Carbon for Android leggen de ontwikkelaars uit waarom het een tijdje stil geweest is rondom de applicatie. In eerste instantie was het de bedoeling dat Carbon voor Android een betaalde applicatie zou worden. Helaas komen de ontwikkelaars uit de Verenigde Arabische Emiraten en daar kan men nog steeds geen betaalde applicaties in Google Play uploaden. Men had gehoopt dat er tijdens de Google I/O 2012 het een en ander bekend gemaakt zou worden, maar ook daar kwam helaas geen goed nieuws voor het team.

Daarop heeft men besloten de hele Twitter-client gratis aan te bieden en met 'hele' bedoelen ze inderdaad een volledige premium client met alle toeters en bellen. Men gelooft niet dat reclame binnen de applicatie een oplossing is, omdat dat de hele ervaring zou verstoren. In de comments op de Google+ pagina wordt massaal aangeboden om donaties te doen voor het werk wat deze mensen verricht hebben.

Beschikbaarheid

Dus vanaf 22 juli kan een ieder die Android 4.0 en hoger draait, gebruik maken van deze client. Niet alleen Carbon voor Android, maar ook Boid en TweetLanes komen binnenkort uit (alpha-versie). De laatste twee zijn al te downloaden uit Google Play maar er ontbreken nog wel een flink aantal essentiële functies aan beide applicaties. Wil je nu al twitteren met een client die helemaal volgens de Ice Cream Sandwich style is opgebouwd dan zou je Plume eens moeten proberen.

Bron: Mobiflip.de

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Huh?

  "Op 22 juli gaan we allemaal massaal Google Play bestormen voor deze applicatie"

  nou... hooguit 10% van de android gebruikers dan, he.

 • Mark

  Inderdaad @Huh?. Ik hou het gewoon bij Twitter For Android, is naar mijn mening veel mooier en werkt heel goed. :-)

  • teuntje

   Het is wel in de week van 22 juli, dus hoeft niet perse de 22e te zijn. Zelf gebruik ik Boid, vind ik ook simpel en fijn. Er ontbreken inderdaad nog wel dingen ja, maar daarvoor is het ook Alpa/Beta.

   • brain

    Hallo???? Er staat nergens in de van 22 juli. Er staat wel op 22 julie en vanaf 22 juli. Moeilijk he lezen!!!!

   • Jacob Ras

    @brain: "juli" schrijf je zonder extra "e" aan het einde. Moeilijk hé, spellen? Lijkt me bijna net zo moeilijk voor je als een aardige reactie plaatsen, aangezien je dat ook niet lukt.

  • androidboy

   ziet er mooi uit. nu maar hopen dat het ook werkt.

   • Gromdroid

    Mooi gedaan met het Holo thema. Is er ook een mooie facebook app die al aangepast is aan het 'Holo' thema?

    • RL010

     Twitter vind ik sowieso kansloos. Zit niet te wachten on dingen te lezen van iemand zijn saaie leven

     • Niek

      Probeer het eens zou ik zeggen. Waarschijnlijk krijg je er dan wel een andere mening over.

     • Vinz3nt

      Duidelijk nooit gebruik gemaakt van Twitter, je moet inderdaad niet je suffe buurman of collega's volgen maar regionaal nieuws, het weer in jouw regio, wel interessante mensen (erg genoten van André Kuipers, die zette er elke dag echt interessante dingen op en erg mooie foto's erbij!), je volgt wat jij leuk vind en mensen die je niet leuk vind, nou die volg je gewoon niet, simpel, you have the power.
      Probeer het eens, iedereen die ik ken en het suf vindt die is om zodra ze het een weekje proberen.

     • Niek

      Ik hoor wel eens vaker: "nee, Twitter, wat moet ik daarmee, dat wil ik helemaal niet". Maar als ze het dan eenmaal hebben geprobeerd willen ze niet meer zonder.

    • django

     dan ga ik hem zeker uitproberen gebruik nu de standaart apl van twitter

     • Casey

      Heb ongeveer alles wel geprobeerd maar sinds kort op tablet en phone heel blij met plume!

      • Ruud

       Qua design en functionaliteit komt deze app toch wel het beste in de richting van het ICS/JB idee. De andere; Boid, Tweedle, Tweetlanes, zijn leuke apps, maar missen nog veel, en zijn in mijn ogen ook niet echt mooi, in tegenstelling tot Carbon. Ben een fan van dit project vanaf de eerste minuut.

       Kan niet wachten!

       • Hans

        Zeg RL010, dat je niets van Twitter begrijpt is op zich helemaal niet erg. Dat je daar in deze reaguurpanelen persé blijk van wilt geven is echter vrij dom.

        • Vincent

         Ik ben gestopt met twitter begin 2011 alles wat je met twitter kan kan ook met facebook

         • Jasper

          Dan gebruik je Twitter verkeerd. Facebook is een sociale netwerk site. Daar kun je veel meer me dan Twitter. Maar wel gericht op sociale interactie met veel vervuiling in de informatiestroom. Twitter is vooral nuttig om gericht informatie-updates van organisaties en personen te volgen. Je kunt met Twitter ook interactie hebben, wat veel gebeurt, maar dat is niet het primaire doel. Vinz3nt gaf het al duidelijk aan:

          Vinz3nt
          Geschreven op 15 juli 2012 om 01:57 uur
          Duidelijk nooit gebruik gemaakt van Twitter, je moet inderdaad niet je suffe buurman of collega’s volgen maar regionaal nieuws, het weer in jouw regio, wel interessante mensen (erg genoten van André Kuipers, die zette er elke dag echt interessante dingen op en erg mooie foto’s erbij!), je volgt wat jij leuk vind en mensen die je niet leuk vind, nou die volg je gewoon niet, simpel, you have the power.
          Probeer het eens, iedereen die ik ken en het suf vindt die is om zodra ze het een weekje proberen.

        • Vinz3nt

         Ik vind het eerlijk gezegd niets speciaals, Plume ziet er beter uit en ik ben zelf erg blij met Tweetcaster Pro op mijn tablet

         • spud

          Nou word ik meteen weer sentimenteel. Deze app kwam eerst uit op het IMO beste mobiele platform webOS, de laatste hoop van Palm en nu vakkundig om het leven gebracht door HP. Maar eens bekijken op m'n SGS3, puur uit sentiment :D

          • Robbert

           Ik vind nog niets...weet iemand waar te downloaden?

           • Franklin

            Je was er ook wel érg vroeg bij, vind je niet? Je moet ze wel iets meer tijd gunnen. ;)

            Ze hebben het overigens volgens mij nog niet uitgebracht, zoals ik ook wel een beetje had verwacht. Rustig afwachten dus.

           • Franklin

            Overigens, de developers hebben gezegd dat ze het in de week van 22 juli uit zouden brengen, en dat is door een hoop sites waaronder AW verkeerd overgenomen. Daarnaast komen ze uit Dubai dus hun week van 22 juli loopt van zondag 22 t/m zaterdag 28 juli. Kortom, zoals ik al zei: heb geduld. :)

           • Dennis

            Maar dan nog, het is nu zaterdag 28 juli en nog steeds niks te vinden :(

          • Dennis

           Op hun twitter account (@CarbonAndroid) valt te lezen dat ze de laatste bugs aan het fixen zijn, en hij snel gereleased zal worden!