Androidworld
Androidworld
10 augustus 2010 20:26 uur
Tweetdeck voor Android is near. Ze naderen hun voltooiing van Android TweetDeck en hebben volgens eigen zeggen de grenzen van Android overtroffen. Daarom wil Tweetdeck deze week een publieke bèta gaan openen voor "some serious device testing".Op hun blog wordt uitgelegd hoe de geboorte van Tweetdeck voor Android tot stand is gekomen. Ze hebben Android TweetDeck vanaf de grond opgebouwd tot echte multi-stream, cross-platform app waarin je in één oogopslag alle communicatie van je vrienden kunt zien. Meerdere kolommen zijn nog steeds aan de orde van de dag maar nu zijn ze gebaseerd op de aard van de activiteit in plaats van de service. Zelfs Reto Meier, werkzaam bij Google Android Developers, heeft het een "Thing of beauty" genoemd.


Wel, ze kunnen hun eigen app op hun eigen blog natuurlijk de hemel in prijzen. En zeggen dat ze een buitensporige hoeveelheid tijd er aan besteed hebben. Wij willen eerst die bèta zien te bemachtigen om te kijken of het nu allemaal waar is. Tot die tijd houden we hun blog in de gaten want de bèta's zullen snel vergeven zijn.


De oprichter van Tweetdeck, Iain Dodsworth, heeft deze video alvast online gezet waarin helaas niet meer dan het inloggen op Tweetdeck te zien is.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2N2CWrr4sMMBedankt @michie1982@Branaan voor de tips!
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • lesley

  heb hoge verwachting van deze twitter app ben echt benieuwd :-)

  • Dennis

   Erg leuk allemaal maar hoe zit het met dat verhaal dat je kon praten zodat je je tweet niet meer hoeft te typen?

  • Marcel

   Voorlopig blijft TweetCaster mijn nummer 1 !

   • Patrick

    Ik gebruik tweetdeck op de Pc, maar op mijn Desire gebruik ik de native twitter client en daar ben ik heel tevreden over. Ik zal waarschijnlijk dan ook geen tweetdeck op Android gaan gebruiken.

    • Marcel

     Wat is er mis met de Twitter applicatie zelf? Ik kan daar alles mee.

    • Helsie

     De standaard Twitter app is wat groot. Functioneel is ie wel redelijk in orde, hoewel ik toch een voorkeur voor Seesmic heb. In mijn OpenDesire ROM zit de officiële Twitter app overigens ingebouwd.

     • Dakey

      Ik heb de tweetclients ook bijna allemaal getest maar vind de originele twitapp nog steeds het fijnste werken.

      • iDanny

       Ik ben nog wat nieuw met twitter... Dus kan geen mening geven over dit soort apps ;)
       Op de site van Tweetdeck staat dit:
       ==========================================
       you're using a social networking service or blog that has a Twitter compatible API you can add this service into TweetDeck now too.

       So you can post to WordPress and Tumblr, as well as many other services, directly from TweetDeck.

       Werkt dit ook met Hyves?

       • Rtoday

        Gebruik seesmic en ben er super enthousiast over. Geen enkele app is beter. Maar ben erg benieuwd naar tweetdeck. Maar ik ga nu niet blij zijn met deze dode mus. In juni riepen ze dit al dat het niet lang zou duren... dus ik zie het wel.

        • Rtoday

         @IDanny. Nee Hyves is een te kleine speler op de markt voor tweetdeck. Facebook werkt bijv wel.

         En over de officiële twitterapp, dat is troep. Je kunt beperkt retweeten en werkt naar mijn mening minder fijn dan Seesmic.

         • Arjen

          Dat je alleen volgens "de nieuwe manier" kan retweeten stoorde mij ook... Download daarvoor ReTweet uit de market. Deze voegt (met een klein omweggetje) de functionaliteit van "het oude retweeten" toe aan de officiële Twitter app.
          Met deze toevoeging is het voor mij nog steeds de fijnste Twitter app voor Android, maar ik moet zeggen dat ik wel erg benieuwd ben naar Tweetdeck...

        • ferocious

         ik ben erg benieuwd! voorlopig ben ik erg tevreden met Touiteur, naar mijn mening de beste twitter applicatie.. al vind ik de originele twitter for android app ook super!

         • Frank

          Tweetdeck op de ipad is echt helemaal fucked up door een vage bug. Ik snap niet waarom ze die niet fixen. Ik hoop dat die bug (verkeerde volgorde van de tweets indien taal anders dan uk) er niet in zit op android.

          • cyberbofh

           Eindelijk!
           Het lange wachten is voorbij
           Er zijn genoeg goede Twitter clients, maar Tweetdeck steekt daar toch echt boven uit...al wil de windows versie wel eens resources opslurpen

           Ik ben benieuwd en heb zeker interesse in een beta

           • Frank

            Ben wel benieuwd naar Tweetdeck. Zeker hoe de integratie met de desktop versie is. Maar er moet heel veel gebeuren voor ik Touiteur ga inruilen. Dat is m.i. de meest onderschatte cliënt voor Android.

            • Rick

             Seesmic is de bom, maar ik zal ze een kans geven. Net zoals ik dat gedaan heb met alle andere Twitter apps.

             • Zwooosh

              Ik denk dat ik bij twicca blijf :p beste twitter app imo. Gratis en heel veel functies + een mooi uiterlijk :)
              (en ik heb alle andere apps ook geprobeerd, maar twicca is echt stukken beter dan de rest :p)

              • JP

               Ben heel benieuwd naar Tweetdeck. Gebruik nu Seesmic en Toiteur door elkaar. Vind Toiteur mooier qua looks, maar deze mist de link naar Mobypicture die ik voor mijn foto's gebruik (nu post ik meestal andersom, maar toch).

               • Sander

                Ik krijg morgen mijn eerste Android based telefoon en aangezien Tweetdeck op pc en Mac me uitstekend bevalt hoop ik dit ik 't ook snel op m'n nieuwe telefoon kan installeren :)

                • Rolf van Sprang

                 heb Tweetdeck sinds paar weken op mijn HTC Hero en eergisteren upgraded naar versie 2 zodat directmessages kolom nu niet meer vastloopt.
                 Vind het doorschuiven van de kolommen wel gemakkelijk.
                 Ben nog aan het zoeken hoe ik m voor meerdere accounts kan gebruiken.
                 Heb mijn lettertjes kleiner gemaakt en krijg ze niet weer groter.
                 Kortom, heb Seesmic nog draaien op de achtergrond...

                 • Chrisx1974

                  Ziet er geweldig uit. Handig in bediening. Ik heb alleen het idee dat hij de Tweets niet uit zichzelf update ? Het staat wel op 3 minuten automatisch... wat te doen ? (heb de HTC Hero)