Androidworld
Androidworld
Het is al een geruime tijd mogelijk om je Androidtoestel te gebruiken voor twee-staps-authenticatie bij Google-accounts. Wanneer je inlogt op een onbekende computer, wordt er een extra stap aan het inlogproces toegevoegd. Voor deze stap heb je je smartphone nodig. Deze extra stap zorgt er voor dat het een stuk lastiger wordt om op afstand een account te kraken. Google heeft stilletjes de oude applicatie vervangen en om gebruik te kunnen blijven maken van Authenticator, dien je de nieuwe applicatie te installeren.

Google Authenticator

De nieuwe applicatie voor Google Authenticator is eigenlijk niet echt veranderd. Er wordt nu gebruik gemaakt van een Ice Cream Sandwich-interface, maar voor de rest blijft de werking precies hetzelfde. Wanneer je inlogt bij Google en je hebt authenticatie in twee stappen ingeschakeld, dan word je gevraagd om een extra code in te vullen. Deze wordt door Authenticator gegenereerd.

Het is overigens vreemd dat Authenticator 2 als nieuwe applicatie in de Play Store (Android Market) gezet wordt. De enige reden die ik mij zou kunnen bedenken voor het niet updaten van de oude applicatie, is dat er iets mis is gegaan met het wachtwoord dat Google voor het digitale ondertekenen van de applicatie gebruikt. Zelf dan zou je verwachten dat Google zelf hier wel een oplossing zou kunnen vinden. Hoe dan ook moet er dus een nieuwe applicatie worden geïnstalleerd. Bij het inschakelen van Google Authenticator dien je ook back-up-mogelijkheden in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld verificatiescodes afdrukken of een telefoonnummer opgegeven waar authenticatiecodes naar gestuurd kunnen worden.

Beschikbaarheid

Google Authenticator 2 is verkrijgbaar voor Androidapparaten met Android 2.1 of hoger. Om de applicatie te installeren klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Om twee-staps-authenticatie voor jouw account in te schakelen, ga je naar deze pagina. Meer informatie van Google zelf over authenticatie in twee stappen kun je hier vinden. Let wel op dat nadat je je hebt aangemeld, je op de account-pagina een wachtwoord aan moet maken om je Gmail en Google Agenda-gegevens gesynchroniseerd te houden.

Via: Android Police
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties