Androidworld
Androidworld
27 september 2011 19:48 uur
Op de IFA in Berlijn dit jaar, kwam Toshiba met een verrassing. De fabrikant demonstreerde daar een zeer dunne tablet, de AT200. We hebben er al eventjes naar mogen kijken, maar het product is vandaag officieel aangekondigd door Toshiba. De tablet onderscheidt zich door het eerdergenoemde gewicht, maar ook door de processor.

Toshiba AT200

Vandaag heeft Toshiba officieel de AT200-tablet aangekondigd, die concurrentie aan moet gaan met onder andere de Samsung Galaxy Tab 10.1. De tablet maakt gebruik van de meest recente Androidversie (3.2) is zeer dun. Was de Galaxy Tab 10.1 nog 8,6mm dik, haalt de AT200 daar ongeveer een milimeter vanaf: de tablet van Toshiba is slechts 7,7mm dik. Het gewicht is 558 gram, dat is slechts een paar gram minder dan de Galaxy Tab 10.1. Waar veel Honeycomb-tablets gebruik maken van een Tegra 2-chip om de boel aan te drijven, heeft Toshiba gekozen voor een TI OMAP 4430-chip met een dual-core processor van 1,2GHz. Die chip is een nieuwer en sneller dan de veel gebruikte Tegra 2-chip. Er is ook nog 1GB aan werkgeheugen aanwezig. Android 3.2 valt te bewonderen op een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Achterop zit een 5MP camera en voorop eentje van 2MP. In de tablet zitten stereospeakers verwerkt.

Foto's

[galleryold id="97641" link="file" columns="4" include="97642,97643,97644,97645"]

Beschikbaarheid

Toshiba geeft geen exacte releasedatum voor de tablet, maar geeft wel aan dat deze in het vierde kwartaal van 2011 beschikbaar komt. Er zullen verschillende versies zijn, op basis van geheugen en 3G-connectiviteit (deze versie komt later pas). Het beschikbare geheugen loopt op tot 64GB. Een adviesprijs heeft Toshiba nog niet gegeven.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Yorick Reuvekamp

Reacties

 • Marco

  Nice!

  Ik ben blij dat andere bedrijfen zich ook in de tabletwereld gooien, anders zaten we allemaal opgescheept met enkel Apple producten.. Waar ik sinds ik een SGS2 heb een grote afkeer tegen heb gekregen met hun kinderachtige gedrag.

  • Jack

   veel vrienden van me zeggen dat toshiba een helee slechte merk is maar ik ben best wel geïntereseerd in deze tablet iemand een aanradertje..?

   • Thijs

    Moeten je vrienden eerst even beter Nederlands leren.

    Verder heeft natuurlijk ook toshiba slechte producten. Zoals ieder ander bedrijf.

    Ik weet zeker dat hiermee weer een top tablet erbij mogen tellen maar met de komende tegra3 generatie zou het tegen die tijd alweer achterhaalt zijn. De

   • Sjaak Schulteis

    Thijs, je hebt gelijk, maar als je anderen bekritiseert op taalgebruik, let ook op je eigen spelling....achterhaalt moet achterhaald zijn.... ;)

  • Androidboy

   lijkt op de ipad ;p

   • Stepje

    Lijkt ook erg op een wandtegel. Als dat maar geen problemen oplevert. Stel dat iemand zijn badkamer ermee wil betegelen? En Toshiba ze per vierkante meter aan wil bieden? Zie de volgende rechtzaak zich al aandienen.

  • Jos

   Wat is het toch telkens weer onhandig om afbeeldingen te bekijken in de app. Kan hier niets op bedacht worden? Afbeelding veel te ver ingezoom en niet mogelijk om uit te zoomen. Verder na drukken op de back toets springt ie naar het begin van het artikel.

   • Pep

    Afbeeldingen zijn nog steeds immens groot op dit moment. Je moet drie meter naar recht en twee meter naar beneden scrollen en dan het plaatje een factor acht verkleinen om er überhaupt iets van te kunnen zien.

    • Toshiba een slecht merk... Dan zouden ze niet al j

     Toshiba een slecht merk... Dan zouden ze niet al jaren erg goede laptops hebben gemaakt!

     • clemens van os

      Thoshiba maakte in het vorig decennium laptops waar de concurrentie op geen enkele wijze in de buurt kon komen. In de release periode van XP op een 5 jaar gebruikte laptop van Thoshiba Win XP geïnstalleerd, dat geen enkel driver probleem opleverde
      De service and support waren top.
      Mijn gruwel met Samsung - al om geliefd bij het grote publiek - komt voort uit hele vervelende ervaringen met hun producten. Die after sales is een lachertje en steekt schril af tegen die van haar concurrenten.
      Het eerste tablet van Thoshiba kwam niet goed voor de dag. Maar dat geldt voor al het onaffe spul dat naast de Ipad op de markt is verschenen. Nog steeds heeft de concurrenrie van Apple het nakijken.

      • Codder

       Hoi MEER OVER COD SCHRIJVE ANDERS GA IK HOOR

       • Henk van staal

        @clemens van Os
        Zeer slecht onderbouwd stuk. Ik begrijp niet waar je heen wilt, eerst begin je over toshiba, dan opeens over apple en dat de rest het nakijken heeft. Alinea's?
        Daarbij gebruik je nauwelijks voorbeelden of argumenten.

        Bah smerig van je

       • gjr

        Gezien de processor en de release datum lijkt het een Ice Cream kandidaat...

        • Sjaak Schulteis

         Ze kunnen maken wat ze willen, maar zolang de opslagcapaciteit zo laag is, blijf ik bij mijn minder vlotte, maar door het 7" formaat en zijn 250 gb hd Archos 70. Kost ook stukken minder....

         • Sjaak Schulteis

          Oeps, taalfout..... heb vergeten handige erbij te zetten......