Androidworld
Androidworld
10 juli 2012 07:33 uur
In de afgelopen weken zien we veel apparaten die een update ontvangen naar Android 4.0. Ook de Toshiba AT200 heeft afgelopen week een update ontvangen naar Ice Cream Sandwich en beschikt nu weer over één van de laatste Androidversies. Volgens gebruiker Marcel loopt de tablet een stuk soepeler, is het scrollen vloeiender en openen applicatie/instellingen sneller.

Android 4.0

Het in oktober vorig jaar geïntroduceerde Ice Cream Sandwich brengt onder meer verbeteringen op het gebied van multi-tasking, de browser en biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor het ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Er zijn ook zeer grote verschillen op het gebied van prestaties. Android 4.0 werkt op de meeste toestellen een stuk beter dan Android 2.3. Meer informatie over Android 4.0 in het algemeen kun je hier vinden.

Toshiba AT200

Na de update draait de Toshiba AT200 op Android 4.0.3 en beschikt dan over buildnummer IML74k.05.5.0004. Deze update wordt Over The Air (OTA) aangeboden en is inmiddels in Nederland beschikbaar. Mocht je geen automatische melding krijgen op je tablet, dan kun je handmatig controleren via 'instellingen>over tablet>systeemupdates' en zou de melding alsnog verschijnen. Tip & foto: Marcel
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Vincent

  Wat denken jullie zal ik deze nemen of de Samsung Galaxy Tab 10.1 of Samsung Galaxy Tab 10.1 2 of wachten op de nexus 10.1?

  • Required: Enter your name

   Neem ze voor de zekerheid alle drie!

   Als je kan uitleggen wat het verschil is tussen die drie en wat je wil doen met een tablet dan kan ik je een zinvoller antwoord geven.

  • Sandesh

   Zelf heb ik sinds December de Galaxy Tab 10.1 en ben er zeker tevreden over.

  • Pjotr Kyrillitsch

   Het grootste verschil in functionaliteit is de aanwezigheid van de active digitizer en digitale pen in de aangekondigde Samsung Galaxy Note 10.1".
   Deze zou zelfs nog beter werken dan in de kleine Galaxy Note.
   Je kunt dus tekenen, ontwerpen en schrijven op de Note 10.1. Mij lijkt dit een zeer belangrijk voordeel en het wachten op de Note 10.1 beslist waard.

 • Marcel

  Ik heb zelf de at200 en heb even gespeeld met de galaxy tab 10.1. De toshiba is de lichtste en dunste (klein verschil) maar heeft alle aansluitingen! (micro-sd, micro-usb, micro-hdmi, headset, etc).
  De processor in de at200 werkt op 1.2ghz en is echt snel en responsief. De grafische chip is meer dan een jaar oud maar angry birds, gt free racing hd, doodle jump etc spelen allemaal erg vloeiend.
  Het scherm heeft een specifiek raster in het glas ingebouwd. Heel apart en is alleen zichtbaar buiten in de zon onder een kijkhoek die je normaal niet gebruikt. Maar het valt soms wel op. Binnen zie je dit uberhaupt niet. Viel dus ook niet op bij mediamarkt :)
  Toshiba heeft geen uitgebreide skin en widgets als samsung. Het is dus eigenlijk stock ics maar ik vind het fantastisch werken. Enige wat samsung in zijn rom heeft gebakken is dat als je facebook gebruikt deze facebook contacten inclusief telnummer in de contactpersonen terug ziet. Dit is niet het geval met standaard ics.
  Al met al ben ik zeer tevreden met de toshiba en ik heb alle aansluitingen! Wat wel jammer is is dat er geen covers zijn voor de toshiba. Wel voor de samsung.
  Trouwens de at300 is ook al uit.....
  Kortom toshiba/asus/samsung is allemaal goed keus. De aansluitingen en toebehoren kunnen nogal uiteen lopen.

  • Frits IJkel

   Er is bij Dealextreme een hoesje voor de AT 200 te koop. De hoes is gemaakt van zwart poly-urethaan. Is te vinden onder nummer: SKU: 136729

   De Toshiba AT 200 werkt prettig, ik kan alleen de update naar Android 4.0 niet vinden.