Androidworld
Androidworld
29 augustus 2012 09:57 uur
Het zat er al langer aan te komen, maar het gaat dan eindelijk toch echt gebeuren. De populaire navigatiesoftware van TomTom komt naar Android in de vorm van een eigen applicatie, zoals die al veel langer voor iOS beschikbaar is. De Androidversie van de populaire navigatiesoftware zal vandaag worden aangekondigd.

TomTom voor Android

Het heeft erg lang geduurd en eerder dit jaar zagen we al een bericht dat TomTom 'deze zomer' naar Android zou komen. Tijdens de IFA in Berlijn zal TomTom de eerste Androidversie laten zien aan het grote publiek en uiteraard zullen wij daar ook even een kijkje nemen. Corinne Vigreux, Managing Director bij TomTom zei tegen Stylecowboys"We willen TomTom diensten en content beschikbaar maken voor zoveel mogelijk platformen en apparaten. Het beschikbaar maken van TomTom voor Android is voor ons een belangrijke mijlpaal." 

Beschikbaarheid

Verdere details zijn nog niet bekend, dus we weten niet vanaf welke Androidversie je TomTom zou kunnen draaien. Ook is de prijs nog niet bekend, maar we verwachten dat deze in lijn met de iPhone-versie zal liggen. (TomTom West-Europa kost €69,99). Zodra er meer info bekend is en we de stand TomTom bezocht hebben, zul je dit uiteraard hier lezen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Thierry

  ik ben heel tevreden met mijn Navigon nav. Top navigatie.

  • aRi

   Ik vind het een waardeloze app. Van de zomer naar Oukraine heen en weer gereden met een camper. Ook al stel je de app in als vrachtwagen wilt ie je nog door ongelofelijk kleine straatjes laten rijden om een soort shortcut te vinden naar een snelweg die niet bestond...

   Dit is slechts een van de voorbeelden.. ook talloze keren zonder enkele reden van de snelweg gestuurd.
   Interface is ouderwets, werkt niet fijn, maakt compleet verkeerde keuzes en kaarten zijn absoluut niet up to date.

   Nee kom er maar in TomTom, prima app op de iphone!

 • ron67

  ik draai route 66 met eeuwige licentie wereldwijde navigatie voor éénmalig 50 euro. Werkt top met duidelijke Nederlandse en Vlaamse stemmen. handig is ook dat je wanneer je toestel vervangen wordt door nieuw je licentie kosteloos overzet .

 • Mark

  Wat is er mis met de navigatie van Maps?

 • ReneH

  Het voordeel van de TomTom is wel dat je dan na installatie de gehele kaart op je SD kaart hebt staan.
  Er is niks mis met de gratis Maps, maar daar moet je wel eerst de kaart gaan downloaden voor dat je zonder data gebruik de weg opgaat.
  Verder geeft TomTom wel iets prettiger de weg aan...tenminste daar ga ik ff van uit....met het juiste weggedeelte etc.

  Maar goed, heb je daar 69,95 euries voor over.....ik niet in ieder geval.

  • JAVE

   ik gebruik al tijden Sygic, die gebruikt dezelfde kaarten als TomTom, en is nog goedkoper ook.
   daarnaast is Waze erg goed (maar niet offline)

  • tucker

   Ik heb nog de originele losse TomTom Classic, de allereerste. Ik hoef al die frutsels er omheen niet, ik wil gewoon van A naar B navigeren. Aangezien TomTom er niet was voor op mijn S2 heb ik inmiddels Sygic aangeschaft. Sygic werkt helemaal prima, met inderdaad dezelfde kaarten als TomTom, maar voor 60% minder dan de prijs van TomTom. Als ik destijds de kans had gehad om TomTom aan te schaffen had ik dat gedaan, nu ben ik blij dat ik een veel goedkoper en net zo'n goed alternatief gevonden heb. Ik gebruik de losse TomTom nog amper, dus als die het begeeft zal er geen nieuwe komen. Gemiste kans voor TomTom.

 • Rubenn

  nice sowieso dat ik 'm download...

  • Mark

   Met Maps kan je ook gewoon kaarten vooraf downloaden, ik gebruik het dus ook offline.

   • Mark

    mobiel.nu.nl/pda/Tech/420026-web.html

    • Megapaul

     Tomtom komt naar je toe NA de zomer....

     • PeterV

      Bij Google maps moet ik per rit gaan zitten nadenken of ik een stukje kaarten ga cachen. Dan betaal ik liever eenmalig 70 euro aan tomtom, met alle kaarten op mijn phone. Op zich best goedkoop, want daarna zijn alle updates gratis, heb al heel vaak nieuwe maps gekregen op mijn iphone. Bij een losse tomtom betaal je daar apart voor.

      Vooral de routes zijn beter, tijdsbesparend. Google anders eens op IQ routes en HD traffic.

      • Alex

       Heb voor mijn vakantie goed onderzoek gedaan naar een goede navigator die er ook nog eens goed uit ziet. Ik strande uiteindelijk op Sygic die zoals al eerder gemeld gebruik maakt van de kaarte van TomTom. West Europa komt op 29,95 en heel europa een 10 duurder. Wat ik heel goed vindt van Sygic is een 14 dagen test periode. Ik heb deze periode benut om Sygic in te zetten in mijn reis naar Italie, en ben er van overtuigt dan Sygic op dit moment de beste nav is voor mij. De kaarten weergaven is echt heel mooi en duidelijk te noemen en heb niet een afslag gemist, zelfs niet op de rare rotondes rond verona. (terug weg tomtom was wel wat anders :-(). Wat een heel plezierig functie is (zeker met kids op de achterbank) dat je op je route precies kan zien hoeveel afstand naar volgende P of tankstation, door simpel het scherm aan te raken. Het grootste nadeel van Sygic is dat het niet gebouwd is op een android platform maar ik vermoed in een C taal en gecompileerd naar iets wat draait op Android. Het zoeken naar een plaats gaat dan ook..., nou ja ik zal het maar zeggen, ruk.. Het invoer veld is klein en niet erg responsive. Het is 1 veld in een verder zwart scherm waar na enige tijd wat terug komt. Wat je dan terug krijgt is dan weer wel goed.

       Opdat ik jaren lang TomTom als nav systeem heb gehad en met veel plezier gebruikt, en wist dat ze deze zomer naar android zou komen heb ik nog even gewacht met het aanschaffen van Sygic. Ik hoop dan ook dat TomTom niet de iOS app heeft lopen poorten maar goed gebruik maakt van de style van Android en niet zo'n lelijk hybride app. brrrr Afwachten dus... en anders als nog Sygic..

       • Marcel

        Google Maps is waardeloos een keer gebruikt daarna nooit meer. Stem klinkt misselijk en continu herhalen na iedere meter, en op rotonde krijg je te horen sla rechts af. Dus je moet kijken wanneer je moet afslaan, ik gebruik meestal Sygic die is nog altijd de beste van 5 navigaties die ik heb.

        • Derrudy

         Ik heb in een ver verleden een zg Benelux versie van TomTom aangeschaft voor mijn PDA, wilde deze updaten naar een Europa versie (Major Roads) en moest een volledig nieuw pakket aanschaffen (vragen dus gewoon de hoofdprijs).
         Daarna moest ik ook nog eens voor de losse updates betalen, toen was ik helemaal klaar met TomTom.

         Inmiddels gebruik ik NavFree (World) deze is volledig gratis en hier worden de mappen iedere 2 maanden bijgewerkt (kosteloos).
         Sinds de laatste update is Navfree volledig Off-line te gebruiken, dus volledige GPS-ondersteuning en GEEN data-verbruik.

         Super applicatie en ook nog eens gesproken ondersteuning.

         • Alex

          Gratis is niet altijd beter! met NavFree maakte ik (als ik deze had gebruikt) 120km meer op een reis naar Italie dan met Sygic, dan heb je zo'n betaalde app snel terug verdiend ;-)

        • Derrudy

         Kom net terug uit Tarifa; het meest zuidelijk puntje van Spanje.

         Heen via de Tolwegen (geen rare afwijkingen) en terug via alternatieve routes, dus waar het verschil van 120 KM op een rit naar Italië vandaan komt is mij niet helemaal duidelijk.
         Ik vermoed dat dit met een oude versie van NavFree is overkomen, sinds kort (ca 1 maand) zijn de kaarten aangepast voor Off-line gebruik (GPS-navigatie).

         Dat NavFree ook is in te stellen voor wandelaars en voor Campers is voor mij een must.

         • d.a.houtman

          Sinds ik een aAndroid telefoon heb, nu ruim 2 jaar, navigeer ik maar helemaal niet meer of met zo'n papieren model. Ben ook zo blij dat TomTom eindelijk naar Android kom. Eindelijk hoor ik er weer bij en eindelijk kan ik weer fatsoenlijk navigeren. Hier zat de wereld op te wachten;-)

          • ivo

           ben benieuwd of de software update ook betaald worden net als de normale tomtom apparaten.

           • Marcel

            NavFree vandaag gedownload en adres ingevoerd maar geeft aan dat de straat niet gevonden kan worden. Toen een ander adres gepakt en nu kan die het huisnummer niet vinden dus meteen verwijderen.

            • Dennis

             Sygic werkt net zo goed.

             • Albert

              Sygic is the best ;)

              • Max hartje Android

               Zozo al anderhalf jaar na de iOS versie een Android versie.

               • J

                Ze zijn veel te laat nu er al tijden Copilot, Sygic en anderen zijn.

                • Max hartje Android

                 Als ze leuke stemmen doen is het het mss wel waars