Androidworld
Androidworld
Vanochtend schreven we een artikel over het een nieuwe software-update voor de Samsung Galaxy S III waarmee onder andere de lokale zoekfunctie uitgeschakeld werd. Dit had te maken met een rechtzaak Samsung in de Verenigde Staten waarin gezegd werd dat Samsung deze functie waarschijnlijk niet mocht gebruiken. Samsung heeft toen besloten deze te verwijderen door een software-update uit te brengen. Deze verwijdering had echter alleen in de Verenigde Staten moeten plaatsvinden, maar werd ook doorgevoerd in een update die in Europa werd uitgebracht.

Samsung Galaxy S III

Samsung heeft de functie preventief uitgeschakeld: de rechtszaak in de Verenigde Staten moet nog beginnen. De rechter had echter geoordeeld dat het waarschijnlijk was dat Samsung inbreuk maakte op een Apple-patent met betrekking tot de zoekfunctie en de update was de enige mogelijkheid om een importverbod te voorkomen. De mogelijkheid om in één keer lokaal én via Google te zoeken heet in het Engels ‘global search’, oftewel ‘globaal zoeken’. De mogelijkheid om ook lokaal te zoeken werd weggehaald, waardoor gebruikers via de zoekwidget alleen nog via Google kunnen zoeken. Aangezien de zoekfunctionaliteit standaard in Android zit gebouwd, zouden andere fabrikanten die Androidtoestellen maken ook in de problemen kunnen komen. Mocht Apple met succes haar patent op globaal zoeken kunnen verdedigen bij de rechtbank, dan zullen andere fabrikanten ook aanpassingen aan Android moeten maken. De update die deze week uitgerold is, zal in de komende dagen gecorrigeerd worden en de lokale zoekfunctie zal weer toegevoegd worden aan de Samsung Galaxy S III. Volgens het persbureau van Samsung was een verwijdering een foutje. Deze fout zou misschien zelfs kunnen worden opgevat als schuldbekentenis.

Beschikbaarheid nieuwe update

De nieuwe update is nog niet beschikbaar, maar zal binnen een aantal dagen op je toestel binnenrollen. Je kunt deze update Over The Air (OTA) downloaden via instellingen–>toestelinfo–>software-update. Er zou dan een melding moeten verschijnen waarin staat dat er een update beschikbaar is met de mogelijkheid deze te downloaden en vervolgens te installeren. Mogelijk is de update nog niet beschikbaar voor jouw toestel, omdat deze in fasen wordt uitgerold.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties