Androidworld
Androidworld
22 juli 2012 10:44 uur
Het is een tijdje onduidelijk geweest over de HTC Desire HD wel of niet een update naar Ice Cream Sandwich zou krijgen. Op 17-07 berichtten we dat de Desire HD geen Android 4.0 zou krijgen wat we later weer konden veranderen want volgens HTC ging het toch allemaal wel lukken. Helaas moet HTC toch de eigenaren van de Desire HD teleurstellen, Android 4.0 komt definitief niet.

Statement

HTC heeft in een officieel statement verklaard dat de HTC Desire HD definitief geen update zal krijgen naar Android 4.0.
“After extensive testing, HTC has determined that the current version of HTC Sense with Android provides customers with the best experience on the HTC Desire HD.  When we consider new versions of software, we weigh a number of factors, but ultimately the customer experience on the product is the deciding factor. We apologize for any confusion this change may have caused our customers.”
Na uitvoerig testen heeft HTC besloten dat de Desire HD met de huidige versie van HTC Sense (met Android 2.3) de beste gebruikerservaring geeft en met een update naar 4.0 kunnen ze deze ervaring niet meer bieden. Deze gebruikerservaring is bij HTC doorslaggevend om wel of niet te kiezen voor een update naar een andere versie. Wanneer je toch met je Desire HD naar Android 4.0 wil zul je hem moeten rooten en een keuze maken uit de diverse custom ROM's die er al zijn gemaakt voor dit toestel.

Skins

Opvallend aan het statement van HTC vind ik dat ze het hebben over HTC Sense en niet over de Androidversie of de capaciteiten van het toestel. Hieruit blijkt wel weer dat een eigen skin van de fabrikant in een aantal gevallen een beperkende factor is wanneer er een upgrade voorhanden is. Met Google is overigens recent wel afgesproken dat de fabrikanten 1.5 jaar lang  hun toestellen zullen ondersteunen wat betreft updates van het OS.

Bron: Android Central

   
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • remcoDHD

  ??? Op de site staat dat hij nog gewoon komt.

   • PFCB

    Bij HTC weten wel hoe ze met klanten om moeten gaan zeg. Eerst zeggen dat de DesireHD wel een update krijgt naar ICS, dan bijna 3 maanden later zeggen ze dat dat niet gaat gebeuren. Dan word er door HTC gezegd dat wel komt en nu weer niet. Bij HTC konde ze beter JoJo's maken. En medewerkers van HTC in de klantenservice moeten zich op de vlakte houden, mijn Flyer 32gb zou in het eerste kwartaal een ISC update krijgen, dat heeft een klantenservice gemeld. Honeycomb werkt niet goed op de Flyer 32gb. JoJo's zijn het bij HTC.

   • dim

    sorry maar hij gaat toch echt niet komen..:(

    • remcoDHD

     Contact met HTC.en dit is hun reactie. hank you for contacting HTC.

     With reference to your query,I'd like to tell you that the update for HTC Desire HD will come out by the end of this month.However currently we do not have the exact date.

     Thank you for your continuous support of our products and services. Should you require further assistance, please do not hesitate to contact us again.

     We look forward to be of service to you again."

     • Bigbird9999

      "Thank you for your continuous support of our products and services"... Die zijn ze vanaf nu dus kwijt...

      Waarom bieden ze dan niet de mogelijkheid om dan een officiële (door HTC ondersteunde) installatie te doen zónder Sense. Dan kun je als gebruiker toch nog mee met de ontwikkelingen op software-gebied en blijft je ietwat oudere toestel toch nog interessant voor de gebruiker.

      Ik weet wel dat rooten meer mogelijkheden biedt (draai zelf CM7.2), maar sommige mensen durven dit niet aan.

      Als ik straks op jacht ga naar een nieuwe foon, neem ik zeker de update-cycli van een foon-bouwer mee. Persoonlijk vind ik dat Google hier wat dwingender in zou kunnen gaan staan.

      Ik hoor steeds meer gemor om me heen als er weer een Android-update verschijnt die niet meer ondersteund word voor telefoons van nog geen jaartje oud.

      Oproep aan Google: doe er 's wat aan! Verspreid anders ROM's voor de ouder foon zodat grotere groepen kunnen profiteren van de ontwikkelingen.

      Misschien een petitie opstarten ;-) Iets voor jullie bij Androidworld.nl?

     • androidboy

      Of gewoon een nexus foon nemen, krijg je wel updates ;-)

     • Huh

      @androidboy. Dus als ik het goed gegrijp werkt android alleen als de leverancier zowel de software als de hardware bepaald (en het door iemand anders in elkaar laat zetten). Waar heb ik dat concept toch meer gehoord?

      Maar de update hell van android vind ik echt wel een probleem. Het enige wat werkt is klagen (in mijn geval bij samsung) en vervolgens stemmen met je voeten. Mijn volgende telefoon wordt beslist geen samsung en of het weer android wordt weet ik nog niet zeker.

     • Sebas

      Dus dan neem je toch gewoon een iphone.... Dan kan je nog steeds blijven hier blijven piepen hoe goed of slecht je nieuwe iphony is.. UPDATE Zijn leuk maar niet echt noodzakelijk.. Dus als je geen updaten kan krijgen kan je net zo goed je telefoon weggooien want je kan er niets meer mee?? Ps: ik heb een htc one x.. En krijg wel de update, kan niet wachten!! ;-)

     • Huh?

      @sebas. Meestal doe ik meer dan 2 jaar met mijn telefoon. Ik vind het ecologisch onverantwoord om elk jaar een nieuwe telefoon te kopen. Helaas blijkt samsung veel minder om onze leefomgeving te geven.
      Maar als je meer dan 2 jaar met een telefoon wil doen dan zijn updates wel noodzakelijk. Misschien was ik wat verwend met nokia en symbian waarbij ik vrij lang updates (die ook nieuwe functionaliteit boden) kreeg. Misschien wordt de volgende inderdaad wel een iPhone alhoewel die meer kosten dan ik voor een telefoon uit wil geven (en dat geld ook voor de top android toestellen). Misschien in een windows 8 toestel tzt wel leuk. Ik heb niet zo'n dwangmatige voorkeur.

     • Laurens

      Ik heb een Android phone, maar windows phone vind ik ook erg mooi, en daar zul je zeker twee jaar mee doen.

    • Ferry

     Echt een poppenkast gedoe dit ... van de week wordt er nog bevestigd door providers dat de update getest wordt en bijna klaar was om uit te rollen, en nu dit verhaal weer? Beetje kansloos ... gelukkig is 't voor mij niet van toepassing, maar aangezien de telefoon van m'n vriendin van d'r werk is is rooten & custom ROM eigenlijk niet echt een optie -_-

     • orph

      welke gebruikerservaring? de ervaring van de poppenkast? die walgelijke sense? bwugh. 'vanilla' android is zoveel mooier en soepeler.

     • Bert

      Is het eindelijk bijna zover dat de update komt, komt ie niet... Hadden ze wel even eerder mogen zeggen.

      • bertis501

       Dat doet Apple dan toch beter met zijn toestellen. Zelfs de GS3 heeft de voorlaatste update gehad en krijgt een deel van de volgende!

      • Frank1964

       En weer blijkt dat het hele Android gedoe nog dik in de kinderschoenen staan en ze keer op keer verplichten toestellen met zwaardere hardware te kopen. Op mijn Desire kan je al bijna niets meer zonder dat geheugen vol loopt.
       En inderdaad ik ben geen fanboy, maar Apple doet dat vele malen beter door oudere devices nog gewoon te laten profiteren van de nieuwere technologie. Voor mij een reden om een half jaar geleden over te stappen naar Apple en om eerlijk te zijn stoort die Apple monopoly me helemaal niet ( Google gaat immers ook al langzaam die kant op) en werkt alles zoals je het ook verwacht ! Iets wat in al die jaren dat ik Android gebruikt heb niet altijd kon zeggen !

       • Tucker

        Ik snap die hele commotie om updates niet. Ik heb een phone gekocht die precies doet waarvoor ik hem genomen heb. Al

        • Tucker

         Iets te vroeg ge-enterd dus... Maar goed: Hij voldoet dus aan de verwachtingen. Mochten er in de toekomst updates komen die meer mogelijkheden geven dan is dat mooi meegenomen, maar als hij altijd zo blijft werken als nu dan ben ik al ruim tevreden.

        • Martijn

         Een kale ics zal waarschijnlijk vlekkeloos lopen, puur de htc sense wat teveel wordt
         Ics is niet anders in grootte dan gb.
         Gewoon ff googleen en xda kijken en custom rom flashen, appeltje eitje

         • Ton

          Wel opvallend,de One V heeft bijna gelijke hardware en dan zou de DHD het niet trekken? Broodje aap! (overigens wel een tevreden One X gebruiker)

          • bertis501

           Foutje Patrick sorry. Natuurlijk bedoel ik die Apple maar dat veranderd eigenlijk niks aan mijn verhaal. Apple is beter met updates! O ja zelf heb ik gewoon een S plus van Samsung.

           • patrickvanv

            Ben ik idd met je eens.
            Moet wel zeggen dat Apple maar voor 3 toestellen updates hoeft uit te brengen. En een bedrijf als Samsung heeft veel meer toestellen en dus langer werk

          • GZH

           Updates zijn echt niet noodzakelijk.. ofwel koop je een nieuwe betere smartphone ofwel zet je er een costum rom op of je koopt een nexus ..

           • bertis501

            Dat is waar Patrick maar Samsung kiest er zelf voor om zoveel modellen uit te brengen. Persoonlijk heb ik ook graag de nieuwste update maar ik red me prima met de S plus dus ik kan wachten.

            • pintoil

             Dit toestel is echt ouder dan 18 maanden krijg dus géén update.

            • Metin Fotografie [DHD]

             Ik zou het wel jammer vinden. Ik wacht nog even een paar maanden, als het dan toch écht niet door gaat, daarna ga ik ook eens proberen te rooten of proberen een of andere rom op te gooien.

             • remcoDHD

              Ik heb het gevoel dat ze verder zijn en dan krijgen we JB.

             • Chipszakje

              Wanneer komt de update voor de HTC Desire S, ik heb al zo lang ervoor gewacht

             • Dennis

              Mensen die updates willen krijgen tot hun abbo afloopt moeten bij top toestel blijven, Als je nu een sensation neemt moet je over een jaar niet zeuren dat die geen updates meer krijgt.
              Je moet gewoon een nieuw toestel blijven dus nu HTC one x. En Samsung galaxy s3 en eigenlijk volgend jaar een nieuwe al weer.

              • Paul Lips

               ik vind het echt jammer dat er geen update versie meer komt.

               Laat men dan een update uitbrengen zodat je je telefoon kan rootten, en er een custom versie op kan zetten, maar dan zonder sense, ik gebruik namelijk SPB 3D SHELL, en die werkt nu momenteel goed.

               • Onecht

                Wat een onzin.. andere toestellen met deze toch niet slechte specs krijgen wel een update.. dan moeten ze maar 1 zonder sense uitbrengen.. zo ga je toch aan andere merken denken.. stomme zet

               • TRD

                Dus dat zou betekenen dat de desire s en incredible s de update ook niet krijgen aangezien die kwa processor en ram geheugen exact hetzelfde zijn.
                Maar dan zou het vreemd zijn als de One V wel dr update krijgt...zelfde processor als de desire hd en zelfs nog minder ram geheugen.
                Denk dat htc ons toch voor de gek aan t houden is.