Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • HTC U11+

 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

"Het nieuwe Motorola begint vandaag": drie nieuwe RAZR-toestellen

· 06 september 2012

"The new Motorola starts today", met deze woorden begon de nieuwe baas Dennis Woodside van Motorola Mobility zijn keynote tijdens de Motorola persconferentie van  gisteravond. Motorola Mobility is nu officieel een lid van de Google-familie en daarom werd de opening van deze persconferentie door Eric Schmidt van Google gedaan. De keynotes tijdens deze persbijeenkomst straalden vechtlust uit en Motorola is klaar voor de toekomst. In deze toekomst zien we in ieder geval drie nieuwe toestellen, de Droid RAZR HD, Droid RAZR HD MAXX en Droid RAZR M. 

Motorola

Natuurlijk stond Woodside stil bij het 'gedoe' rondom de patenten tussen verschillende bedrijven. Hij benadrukte dat het onweerlegbaar is dat Motorola de grondlegger is van de mobiele communicatie. Om dat te illustreren vertelde hij dat de eerste woorden van Neil Armstrong vanaf de maan werden verzonden met Motorola-techniek. Ook het allereerste mobiele telefoongesprek werd gepleegd door een Motorola-legende via een Motorola-toestel. In 1973 maakte Martin Cooper zijn eerste mobiele telefoongesprek vanuit New York. Cooper ook aanwezig tijdens de persconferentie. Het nieuwe Motorola gaat drie uitdagingen aan. Dat zijn snelheid, powermanagement en Android, dat laatste ligt natuurlijk wel erg voor de hand aangezien Google nu de rekeningen betaalt bij Motorola. De snelheid gaat vooral bereikt worden over de LTE netwerken van Verizon waarop de nieuwe toestellen zullen gaan uitkomen. Motorola is al lang bezig met het snelle LTE en in de Verenigde Staten is 30% van alle toestellen op een LTE-netwerk gemaakt door Motorola. Wereldwijd stijgt het aantal LTE- of 4G-netwerken snel en men hoopt bij Motorola daarin mee te groeien.

Nieuwe toestellen

Vorig jaar werd de nieuwe RAZR aangekondigd. Het toestel bleek redelijk populair in de Verenigde Staten. Afgelopen nacht heeft Motorola drie nieuwe toestellen aangekondigd in dezelfde RAZR-familie

Droid RAZR HD

Deze opvolger van de eerste Droid RAZR heeft een groter scherm gekregen. Net als de andere fabrikanten onlangs is ook Motorola erin geslaagd om een groter scherm in dezelfde behuizing te krijgen. Met als resultaat de Motorola Droid RAZR HD: voorzien van een 4,7 inch Super AMOLED HD-scherm, een hogere resolutie en 87% meer pixels voor een nog beter beeld. Het toestel heeft een 1280x720-resolutie. De accu heeft een capaciteit van 2500 mAh en zorgt voor een spreektijd van 16 uur, dus je kunt eindelijk met je schoonmoeder bellen zonder aan de lader te gaan hangen. Dit toestel is dun met een dikte van maar 8,4 millimeter. Net als de andere toestellen in de RAZR-serie is de achterkant gemaakt van Kevlar en heeft het toestel een Gorilla Glass-scherm. Net als de andere twee nieuwe toestellen krijgt de RAZR HD een dual-core-processor. De smartphones krijgen een Qualcomm Snapdragon S4-chipset met 1,5 GHz-processoren. Deze processoren zijn in snelheid vergelijkbaar met de quad-core-processoren van de Samsung Galaxy S III en HTC One X.

Droid RAZR MAXX HD

De Razr Maxx HD heeft dezelfde specificaties als de RAZR HD, maar heeft een nog grotere accu waardoor je nog meer actie-radius hebt met dit toestel. Met de MAXX HD kun je op één acculading 27 uur muziek luisteren en 21 uur bellen. En toch is het toestel maar een klein beetje dikker dan de RAZR HD.

Droid RAZR M

Het derde nieuwe toestel in de RAZR familie is de Droid RAZR M en hierbij hebben de ontwerpers echt hun best gedaan om het maximale, of liever gezegd minimale, uit de rand van het toestel te halen. Wanneer je de Droid RAZR M bekijkt, zul je zien dat er bijna geen bezel (rand) om de zijkanten van het scherm zit en dat bijna de hele voorzijde bijna uit het scherm bestaat. Het scherm is iets kleiner dan dat van de Droid RAZR HD en de RAZR MAXX HD, met 4,3 inch. Dit toestel draait net als de andere op een dual-core processor en heeft een 8 megapixelcamera aan de achterzijde . De accu is kleiner dan bij de andere toestellen, maar meet nog steeds 2000 mAh. De resolutie van het toestel is qHD (960x540 pixels). De prijs is wel het sterkste punt van dit toestel. Hij zal bij Verizon voor 99 dollar worden verkocht bij een abonnement.

Foto's

[galleryold id="128276" columns="3" link="file" include="128333,128334,128335,128336,128337,128338"]

Jelly Bean

De Droid RAZR M, die volgende week al verkrijgbaar is de Verenigde Staten, zal uit de doos met Ice Cream Sandwich geleverd worden. De consument zal dit jaar nog worden voorzien van een update naar Jelly Bean. De verzamelde pers tijdens het evenement heeft kunnen spelen met Jelly Bean-toestellen om te laten zien dat Motorola bijna klaar is met de ontwikkeling van de update. Motorola gaf ook aan dat de meeste toestellen uit 2011 zouden worden voorzien van een Jelly Bean-update. Zou die update niet optimaal draaien op een bepaald toestel, dan krijgt dat toestel de upgrade niet, maar de eigenaar krijgt wel een compensatie van 100 dollar bij aanschaf van een nieuw Motorola-toestel. In de Verenigde Staten is ook een ontwikkelaarsversie van het toestel te koop die een ontgrendelbare bootloader heeft. Hiermee wordt het mogelijk om zelf niet-officiële systeemsoftwareversies op het toestel te draaien. De internationale versie krijgt altijd, mits de provider die het toestel verkoopt het daar mee eens is, een ontgrendelbare bootloader.

Beschikbaarheid

Het zal duidelijk zijn dat we deze drie nieuwe toestellen voorlopig niet in Nederland zullen zien. Motorola zet duidelijk in op LTE en op het thuisland, de Verenigde Staten. Er zijn wel berichten dat de Droid RAZR M naar het Verenigd Koninkrijk zal komen. In Nederland is Motorola niet meer aanwezig op de markt. Toestellen worden nog wel verkocht, maar dan vaak via de grijze import vanuit Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Bron: Pocketnow

Doe mee met ons lezersonderzoek!

Elk jaar vragen we onze lezers het hemd van het lijf. Zo kunnen we Androidworld.nl nog beter maken en leren we jullie beter kennen.

Ik doe mee !

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...