Androidworld
Androidworld
06 september 2012 14:20 uur
"The new Motorola starts today", met deze woorden begon de nieuwe baas Dennis Woodside van Motorola Mobility zijn keynote tijdens de Motorola persconferentie van  gisteravond. Motorola Mobility is nu officieel een lid van de Google-familie en daarom werd de opening van deze persconferentie door Eric Schmidt van Google gedaan. De keynotes tijdens deze persbijeenkomst straalden vechtlust uit en Motorola is klaar voor de toekomst. In deze toekomst zien we in ieder geval drie nieuwe toestellen, de Droid RAZR HD, Droid RAZR HD MAXX en Droid RAZR M. 

Motorola

Natuurlijk stond Woodside stil bij het 'gedoe' rondom de patenten tussen verschillende bedrijven. Hij benadrukte dat het onweerlegbaar is dat Motorola de grondlegger is van de mobiele communicatie. Om dat te illustreren vertelde hij dat de eerste woorden van Neil Armstrong vanaf de maan werden verzonden met Motorola-techniek. Ook het allereerste mobiele telefoongesprek werd gepleegd door een Motorola-legende via een Motorola-toestel. In 1973 maakte Martin Cooper zijn eerste mobiele telefoongesprek vanuit New York. Cooper ook aanwezig tijdens de persconferentie. Het nieuwe Motorola gaat drie uitdagingen aan. Dat zijn snelheid, powermanagement en Android, dat laatste ligt natuurlijk wel erg voor de hand aangezien Google nu de rekeningen betaalt bij Motorola. De snelheid gaat vooral bereikt worden over de LTE netwerken van Verizon waarop de nieuwe toestellen zullen gaan uitkomen. Motorola is al lang bezig met het snelle LTE en in de Verenigde Staten is 30% van alle toestellen op een LTE-netwerk gemaakt door Motorola. Wereldwijd stijgt het aantal LTE- of 4G-netwerken snel en men hoopt bij Motorola daarin mee te groeien.

Nieuwe toestellen

Vorig jaar werd de nieuwe RAZR aangekondigd. Het toestel bleek redelijk populair in de Verenigde Staten. Afgelopen nacht heeft Motorola drie nieuwe toestellen aangekondigd in dezelfde RAZR-familie

Droid RAZR HD

Deze opvolger van de eerste Droid RAZR heeft een groter scherm gekregen. Net als de andere fabrikanten onlangs is ook Motorola erin geslaagd om een groter scherm in dezelfde behuizing te krijgen. Met als resultaat de Motorola Droid RAZR HD: voorzien van een 4,7 inch Super AMOLED HD-scherm, een hogere resolutie en 87% meer pixels voor een nog beter beeld. Het toestel heeft een 1280x720-resolutie. De accu heeft een capaciteit van 2500 mAh en zorgt voor een spreektijd van 16 uur, dus je kunt eindelijk met je schoonmoeder bellen zonder aan de lader te gaan hangen. Dit toestel is dun met een dikte van maar 8,4 millimeter. Net als de andere toestellen in de RAZR-serie is de achterkant gemaakt van Kevlar en heeft het toestel een Gorilla Glass-scherm. Net als de andere twee nieuwe toestellen krijgt de RAZR HD een dual-core-processor. De smartphones krijgen een Qualcomm Snapdragon S4-chipset met 1,5 GHz-processoren. Deze processoren zijn in snelheid vergelijkbaar met de quad-core-processoren van de Samsung Galaxy S III en HTC One X.

Droid RAZR MAXX HD

De Razr Maxx HD heeft dezelfde specificaties als de RAZR HD, maar heeft een nog grotere accu waardoor je nog meer actie-radius hebt met dit toestel. Met de MAXX HD kun je op één acculading 27 uur muziek luisteren en 21 uur bellen. En toch is het toestel maar een klein beetje dikker dan de RAZR HD.

Droid RAZR M

Het derde nieuwe toestel in de RAZR familie is de Droid RAZR M en hierbij hebben de ontwerpers echt hun best gedaan om het maximale, of liever gezegd minimale, uit de rand van het toestel te halen. Wanneer je de Droid RAZR M bekijkt, zul je zien dat er bijna geen bezel (rand) om de zijkanten van het scherm zit en dat bijna de hele voorzijde bijna uit het scherm bestaat. Het scherm is iets kleiner dan dat van de Droid RAZR HD en de RAZR MAXX HD, met 4,3 inch. Dit toestel draait net als de andere op een dual-core processor en heeft een 8 megapixelcamera aan de achterzijde . De accu is kleiner dan bij de andere toestellen, maar meet nog steeds 2000 mAh. De resolutie van het toestel is qHD (960x540 pixels). De prijs is wel het sterkste punt van dit toestel. Hij zal bij Verizon voor 99 dollar worden verkocht bij een abonnement.

Foto's

[galleryold id="128276" columns="3" link="file" include="128333,128334,128335,128336,128337,128338"]

Jelly Bean

De Droid RAZR M, die volgende week al verkrijgbaar is de Verenigde Staten, zal uit de doos met Ice Cream Sandwich geleverd worden. De consument zal dit jaar nog worden voorzien van een update naar Jelly Bean. De verzamelde pers tijdens het evenement heeft kunnen spelen met Jelly Bean-toestellen om te laten zien dat Motorola bijna klaar is met de ontwikkeling van de update. Motorola gaf ook aan dat de meeste toestellen uit 2011 zouden worden voorzien van een Jelly Bean-update. Zou die update niet optimaal draaien op een bepaald toestel, dan krijgt dat toestel de upgrade niet, maar de eigenaar krijgt wel een compensatie van 100 dollar bij aanschaf van een nieuw Motorola-toestel. In de Verenigde Staten is ook een ontwikkelaarsversie van het toestel te koop die een ontgrendelbare bootloader heeft. Hiermee wordt het mogelijk om zelf niet-officiële systeemsoftwareversies op het toestel te draaien. De internationale versie krijgt altijd, mits de provider die het toestel verkoopt het daar mee eens is, een ontgrendelbare bootloader.

Beschikbaarheid

Het zal duidelijk zijn dat we deze drie nieuwe toestellen voorlopig niet in Nederland zullen zien. Motorola zet duidelijk in op LTE en op het thuisland, de Verenigde Staten. Er zijn wel berichten dat de Droid RAZR M naar het Verenigd Koninkrijk zal komen. In Nederland is Motorola niet meer aanwezig op de markt. Toestellen worden nog wel verkocht, maar dan vaak via de grijze import vanuit Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Bron: Pocketnow
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • JHS_NL

  Mhh ik heb een Atrix 4G die naar ICS zou moeten maar er is nog steeds niet duidelijk of dit nog haalbaar is in Q3. Maar moet zeggen mooie telefoons, lijkt mij een slim plan als Google Motorola toestellen opneemt in het Open Source project.

  • JohanC

   jammer genoeg gewoon "none" nieuws voor ons, Motorola is hier gewoon weg, en zelfs in USA zitten richten ze nu maar op 1 provider zo lijkt het..
   Dus puur een niche telefoon fabrikant geworden zo lijkt het. Totaal niet relevant meer voor 98% van de rest van de wereld.. (tenminste voor nu)

   • R.Valck

    Ben het hier mee eens. Ik moet zeggen dat ik dit wel jammer vind, want de Maxx uitvoering met die geweldige batterij leek me wel wat...

   • Heimen Stoffels

    Motorola is niet helemaal weg hoor. De Razr (ook wel Droid Razr) ligt gewoon bij de Media Markt te koop omdat Media Markt Nederland een deal met Motorola voor verkoop van de high-end Motorola's gesloten heeft. Niks grijze import dus.

   • JohanC

    Die Razr is ook de enige die hier werkt van de huidige telefoons
    Bv de DROID-4 en nu deze nieuwe zijn denk ik alleen maar voor: CDMA800, CDMA1900, LTE B13
    en daar hebben we hier niks aan, dus grijze import heeft echt geen zin, anders wist ik wel meerdere personen die die Droid 4 allemaal graat willen hebben...

  • maxxeus

   heb de droid razr maxx nu zo'n 2 maanden in mijn bezit, en bevalt erg goed (3300 mAh accu). Bestelt via t-onlineshop. Dan krijg je idd een toestel uit Duitsland .

   • Jeroen

    Hmm die toestellen zien er niet verkeerd uit.. :)

    • Lars

     Vind het persoonlijk geen mooie toestellen, maar de batterijen zijn wel zeer interessant. Vraag me af waarom andere fabrikanten er niet in slagen om dergelijke batterijen in hun toestellen te steken.

     • Angelus230

      De rand lijkt enorm veel op de iPhone. De batterij die erin zit is enorm interessant. Ik gebruik mijn GS1 heel veel als GPS. Maar die batterij gaat dan maar 2 uur mee, dus die Motorola ziet er me een geweldig alternatief uit.

      • Vincent

       Elke fabrikant zou eigenlijk een maxx versie moeten hebben

       • Jarl

        volgens de gegevens van gsmarena.com is de razr maxx hd een world phone, met cdma en gsm, klopt dit?
        zou em heel graag willen hebben, batterij van mijn One X is echt veel te snel leeg

        • Teun

         Ben op zoek naar de razr m, maar kan geen winkel of prijs vinden. Ik vind hem er geweldig uitzien met goede specs. Wil hem graag in de hand houden

         • andy

          Hej, toevallig ben ik ook opzoek naar de Razr M!
          Helaas heeft die in EU een intel chip, heel veel incompatible-apps :(
          Bovendien heb ik gehoord dat er gewoon mee kan bellen, moet alleen navragen. Te koop op eBay, maar 'no shipping outside US' En helaas kom ik daar NOOIT
          Helaas Motorola, eigen schuld dat jullie afzet op de markt zo slecht is, ik ga nu een s2 halen, tenminste OVERAL en MAKKELIJK vekrijgbaar!