Androidworld
Androidworld
25 juni 2012 09:53 uur
Er is weer een nieuw spel dat de Play Store-hitlijsten aan het bestormen is. Dit spel heet Song Pop en is nu al erg populair. De ontwikkelaar FreshPlanet heeft het spel gelanceerd voor het Androidplatform, iOS en Facebook. Het uiterlijk en de opzet hebben veel weg van Draw Something , je krijgt het dus snel onder de knie. Een nieuwe verslaving heeft de weg naar je smartphone gevonden...

Song Pop

Song Pop is een muziekquiz voor alle leeftijden want bijna alle muziekgenres (verzameld in playlists) zijn vertegenwoordigd. Van de jaren '80, 'classic rap', jaren '90 (alternatief) tot Metal en 'classic rock'. Je begint het spel met een standaard aantal playlists die uit te breiden zijn door zoveel mogelijk coins te verzamelen tijdens het spelen. Met deze coins kun je weer nieuwe playlists aanschaffen. Tijdens een spel kun je ook nieuwe muzieknummers in een playlist vrijspelen. Song Pop is in het Engels maar dit zal niet veel problemen opleveren voor de speler.

Gameplay

Een nieuw spel begin je door je te registreren via Facebook. Je zult meteen je Facebook-vrienden kunnen uitdagen maar je kunt ook voor een willekeurige tegenstander gaan of op gebruikersnaam of e-mailadres zoeken. Song Pop is dus op je smartphone maar ook als Facebook-game te spelen. Na het kiezen van een tegenstander, selecteer je een playlist met een muziekgenre en kun je beginnen. Er worden 5 nummers in de betreffende genre ten gehore gebracht, waarvan je de juiste titel of artiest moet selecteren. Dit doe je uiteraard zo snel mogelijk. Dan zullen dezelfde 5 nummers naar je tegenstander worden verstuurd. Opvallend is dat je tegenstander ziet wat jij als antwoord hebt gekozen waardoor het net lijkt of je 'live' tegen elkaar aan het spelen bent. Dit is uiteraard niet het geval want je kunt na een spel je telefoon gewoon wegleggen. Er verschijnt vanzelf een icoontje in de notificatiebalk wanneer je aan de beurt bent voor een nieuwe uitdaging. Na afloop van een spel worden de punten bij elkaar opgeteld en zie je de muzieknummers nog een keer in beeld. Boven de nummers zie je een Amazon-icoontje waar je de betreffende nummers kunt aanschaffen. Wanneer je een spel gewonnen hebt, krijg je 3 coins. De verliezer krijgt er maar 2. Vervolgens kan de laatste speler een nieuwe ronde starten.

Shop

Tijdens het spelen verdien je zogenaamde Power ups, waarmee je 2 antwoorden kunt wegstrepen in een ronde of een nieuwe playlist kunt kiezen bij aanvang van een nieuw spel. Deze Power ups zijn via een in-appbetaling ook aan te schaffen in de shop. Natuurlijk kun je hier ook coins aanschaffen waarmee je bijvoorbeeld weer nieuwe playlists kunt aanschaffen om zo je muziekcollectie uit te breiden. Na een spel krijg je een melding te zien waarbij je bij het downloaden van een andere spel extra's coins kunt vergaren.

Screenshots

[galleryold id="121213" link="file" order="DESC" columns="6" exclude="121214,121231"]

Conclusie

Song Pop is simpel van opzet en voor iedereen begrijpelijk. Doordat er ook een Facebook-app is, kun je ook je Facebook-vrienden zonder smartphone uitnodigen of gewoon zelf achter je laptop spelen. Daarnaast is er een groot aanbod aan muziekgenres zodat er voor ieder wat wils is. Song Pop is prima gratis te spelen maar het negeren van aanschaffen van Power ups is lastig. Ik ben al een paar keer overstag gegaan om maar niet het genre 'Love Songs' te moeten selecteren. Het kan maar zo zijn dat Song Pop, net als Wordfeud en Draw Something, een eendagsvlieg is die naar verloop van tijd steeds minder wordt gespeeld. Hoe dan ook, voorlopig kun je je er prima mee vermaken.
Versie:1.2.44
Omvang/SD-kaart:12 MB/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.0.4)
Marketrating:[rating:4.7/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Megapaul

  Gisteren werd ik door een vriend geattendeerd op dit spel. Het is behoorlijk verslavend. Verder is de opmaak heel eenvoudig. Je heb gelijk door hoe het werkt. Wel jammer dat het (nog?) niet met Nederlandse nummers werkt.

  • Cees van der Vlis

   Erg leuk en erg verslavend!

   • Simon

    Leuk spel! Ik het zit wat ik na 5min kan zien goed in elkaar!

    • Machiel

     Toen ik het zag dacht ik heej dat is Draw Something. Lijkt er op het eerste gezicht sprekend op. Opvallend dus dat het niet door Xynga is gemaakt. Ga later vandaag het spelletje eens uitproberen, het lijkt me in ieder geval een leuk spel.

     • Duiv

      WORDFEUD IS GEEN EENDAGSVLIEG...Verder dank voor de tip ik ben benieuwd.

      • Bart

       Is dit spel ook te spelen zonder Facebookaccount? In dit artikel denk ik te lezen van niet. Jammer, maar dan is dit dus niet voor mij bedoeld. Ik blijf zo ver als mogelijk bij Facebook vandaan.

      • KoalaBear

       Erg jammer van FB

      • Obiku

       Ik snap ook niet helemaal waarom Wordfeud een eendagsvlieg wordt genoemd, ik ken nog genoeg mensen die het spelen. Dat is net zoiets als de Madonna een eendagsvlieg noemen omdat niet meer zoveel mensen haar muziek kopen als vroegah.

       • Daniel B

        Dat komt omdat het zo gehyped was, en iedereen het begon te spelen. En meestal als de hype over is haken de meeste "schaapjes" af, en blijven alleen de mensen die het echt leuk vinden over. Tuurlijk blijf je altijd hardcore fans houden maar in die zin is het wel degelijk een eendagsvlieg te noemen. Persoonlijk vind ik het niets aan en gaat het mij veels te traag, net als drawsomething ook wel een eendagsvlieg te noemen als je het mij vraagt ;-)

       • MXdar [EVO 3D]

        Door de vele cheat apps, zijn spelletjes als wordfeud veroordeeld tot eendagsvlieg... Het is natuurlijk niet leuk als je tegenstander (die normaal nog geen zin zonder spelfout kan schrijven) elke beurt de meest mooie woorden legt.

       • Obiku

        Dan vind ik Angry Birds eerder een eendagsvlieg, aangezien dat al helemaal gehyped was, en tevens een minder lange houdbaarheidsdatum heeft. Maar goed, dat is mijn mening,

      • Rvl

       Zeer leuk en zeer verslavend. Ik heb een enorme kennis van muziek en win zo een beetje alles tot nu toe, maar vraag me af hoe sommige mensen zo snel antwoorden weten van muziekstromingen die ze echt niet kennen..is er gewoon een cheat voor ofzo? Iemand??

       • Nance

        Beste RvL, je kunt natuurlijk nooit weten welke kennis een bepaalde tegenstander heeft, maar iemand die mij consequent uitnodigd voor categorieën als Modern Rap en Todays Hits die ineens heel hoog scoren in ("mijn ") punk- en metal categorie is best merkwaardig. Wel te gek natuurlijk maar er bekruipt mij ook een gevoel van cheat.

      • DdB

       Jammer dat hij niet voor de Galaxy Ace beschrikbaar is =(

      • Mo

       Erg leuk spel! Vraagje: mijn vriendin wil het spel ook graag spelen maar kan de app niet op haar toestel zetten (Samsung Galaxy Y, android versie 2.3.6). Op de website van Songpop staat dat het minimaal 2.2 vereist is. Iemand ideeën hoe dit op te lossen? Zou ons enorm helpen! :)))

       • Chantal

        Ik heb het zelfde probleem. Ik heb de samsung galaxy gio, ook android versie 2.3.6. Als iemand tips weet zijn ze hartstikke welkom.

        Mijn vriend speelt het spel ook maar ik kan het niet spelen omdat ik niet de goede android versie heb.

      • Nico

       Ik heb hetzelfde probleem met mijn Samsung galaxy y.
       iemand een oplossing?

      • Dees

       Hoi allemaal
       Ik wil dit spel ook graag een keer uitproberen, maar mijn google play store kan dit spel nergens vinden. Ik heb een HTC Wildfire S, met Android, ik weet alleen niet precies welke versie van Android. Ik heb al geprobeerd om dit spel te instaleren via de website van google play, maar dat ging ook niet. Weet iemand misschien hoe dit kan?

       • Loontjee

        Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn HTC ChaCha.. snap ook niet zo goed waar het van komt, maar weeet wel dat het hoogst irritant is ;)

        • karin

         Ik heb het ook! Ik las ergens dat het mogelijk is dat de play store de app niet weergeeft, als deze niet gebruikt kan worden op die telefoon. Helaas... Geen songpop dus...

       • Silvio

        Ik heb hetzelfde probleem met mijn Galaxy Ace, ik zoek hem al een week op mijn appstore (GooglePlay) en heb hem sinds vandaag gevonden... alleen wanneer eenmaal die app zich weegeeft staat er dat ie niet beschikbaar is voor het apparaat! Echt heel vreemd...

        • Silvio

         Er staat om precies te zijn: Uw apparaat is niet compatibel met deze versie.

         Oftwel: Maak een versie dat het op de Galaxy Ace wel kan! :)

       • Kees

        leuk spel, het enige jammer eraan is dat je inderdaad kunt cheaten, door steeds je pagina te refreshen begint die weer bij het laatste muziekje.

       • joelle

        Ik wil et ook downloaden maar er staat ;; uw apparaat is niet compatibel met deze versie.... wat betekent dat?? Ik hb een samsung galaxy gio weet iemand wat dat inhoud??