Androidworld
Androidworld
15 juli 2012 11:30 uur
Recent onderzoek van Monetate heeft aangetoond dat tablets steeds meer verkeer naar de diverse e-commercesites sturen. Zoveel dat de tablet de smartphone nu al heeft ingehaald wanneer het gaat om het aandeel in het e-commerce-verkeer. Tablets worden in het algemeen beschouwd als ideale apparaten om mobiel op te winkelen.

Winkelen met je tablet

We kunnen wel zeggen dat de tablet de plek op de bank voor de televisie heeft overgenomen. Het fungeert steeds meer als een second-screen bij (sport)programma's en om tijdens uitzendingen informatie op te zoeken. Een eerdere studie heeft uitgewezen dat door de komst van de tablet er meer impuls aankopen worden gedaan naar aanleiding van de tv-reclame. In de huiskamer fungeert de tablet ook steeds meer als een sociaal apparaat, het gaat makkelijker rond in een gesprek. De tablet wordt in de meeste situaties ook door meerdere gezinsleden gebruikt. Het aantal mensen wat een tablet gebruikt is dan in Nederland ook harder gegroeid dan het aantal tablets.

PC verliest terrein

Hetzelfde onderzoek van Monetate laat ook zien dat de PC terrein verliest wanneer het om e-commerce-aankopen gaat via het web. Het aandeel stond op 88%, dat is nu 4% minder dan het vorige kwartaal. Wanneer het zo door gaat, zitten we volgend jaar op 75% voor de PC. Het algemene verkeer op internet via de tablet is twee keer zoveel toegenomen dan het verkeer via de smartphone, de cijfers laten een 348 % groei zien voor de tablets en maar 117% voor de smartphone. De tablet gedraagt zich tijdens het winkelen vrijwel exact hetzelfde als een PC, zo worden er praktisch evenveel pagina's op een tablet geopend als op een PC.

De toekomst

De specialisten verwachten terecht dat deze trend zich zal doorzetten en dat we volgend jaar nog veel hogere cijfers zullen zien. De aanbieders van e-commerce zullen hun sites ook meer en meer gaan aanpassen voor het gebruik op een tablet hetgeen de verkopen alleen nog maar verder zal aandrijven. Momenteel is de iPad nog verantwoordelijk voor 95(!)% verantwoordelijk voor het tabletverkeer op internet, maar de tablets met Android als OS zijn langzaam terrein aan het winnen.

Bron: Gigaom

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Vinz3nt

  Het zou dan ook bijzonder fijn zijn als die bedrijven meer tabletvriendelijke websites zouden bouwen, of een app. Nu moet je soms 400% inzoomen om een miniscuul linkje te klikken. Ook die websites waar je 5 pagina's moet doorworstelen voordat je uiteindelijk je bestelling kunt versturen zijn soms enorm frustrerend op een tablet.
  Ik heb wel eens een site gemaild, kreeg ik als antwoord dat de website herkent dat het een mobiel apparaat is waar ik op zit en dat de pagina zich daarop aanpast....yeah right, dan krijg ik zo'n hele smalle telefoonpagina, vandaar dat ik de user agent in mijn browser heb ingesteld op Desktop, zodat ik de normale website krijg (dus inclusief 'muisvriendelijke' knoppen).

  • Marfram

   In o.a. google chrome: menu -> desktop versie aanvragen. :)

  • Vinz3nt

   Mijn Galaxy Tab 8.9 heeft helaas nog steeds geen ICS, deze maand moet het gaan gebeuren (maar ik denk het niet, want leer mij de beloftse van Samsung kennen, is ook echt mijn laatste Samsung) dus geen Chrome, gebruik momenteel een aangepaste versie van de stockbrowser welke in de Overcom ROM zit die ik gebruik op mijn Tab.

  • gjb1981

   Download dan FireFox, en dan in FireFox de add-on Phony. Dan open je instellingen en zie je bijna onderaan Phony staan. Klik erop, en zet hem op FireFox desktop. Tadaaaa ;)

  • gjb1981

   Ah oke. Dacht dat het niet handig was maar valt mee dus. FireFox is idd nog niet helemaal goed, maar sinds die uit bèta is een stuk beter geworden. Maar ieder zijn mening.. ;)

 • paul

  Is dit niet een artikel voor Tabletworld? Laatste daar geplaatst artikel van 15-7, een maand geleden.
  Dus Tabletworld maar verwijderen?

  • Dim

   Hallo Paul. Doe nog maar even niet :) We zijn bezig Tabletworld overnieuw op te zetten volgens een andere formule. Binnenkort zie je hier een update over

  • Vinz3nt

   ff offtopic misschien, maar maak gewoon een filterfunctie op AW waarin ik op de hoofdpagina een vinkje kan zetten voor wat ik op dat moment wil zien; alles, tablets, smartphones en apps, wat je aanvinkt laat de site zien. Veel handiger dan voor tabletnieuws naar een andere site te gaan wat in de praktijk veel mensen niet gaan doen.

 • Vinz3nt

  Voor mij hoeft het niet apart, elke dag een flinke portie Android nieuws, telefoons, tablets, apps, lekker op 1 plek, vind het prima zo

 • Thomas

  Is inderdaad niet nodig ^