Androidworld
Androidworld
21 juni 2012 11:11 uur
Op de redactie van Androidworld zijn we allemaal enthousiaste SwiftKey-gebruikers en vanaf het moment dat de SwiftKey 3-bèta  uitkwam werd het enthousiasme alleen maar groter. SwiftKey 3 is inmiddels de bètafase ontstegen en is te koop beschikbaar in de Google Play Store. Daarnaast heeft TouchType, het bedrijf achter SwiftKey, ook SwiftKey Healthcare toegevoegd aan haar portfolio, een toetsenbordvervanger gericht op de medische wereld.

SwiftKey 3

TouchType heeft een aantal handige wijzigingen doorgevoerd in SwiftKey 3. Zo is het toetsenbord in staat om spaties toe te voegen tussen de woorden die jij typt als je ze vergeet, maar zijn er ook een zevental talen toegevoegd aan deze applicatie (in totaal 42 nu, waaronder Nederlands) en hebben ze ook het uiterlijk onder handen genomen door een aantal nieuwe stijlen toe te voegen. Zo is er bijvoorbeeld de stijl 'Cobalt' die redelijk past binnen het Ice Cream Sandwich-uiterlijk en een heus Holo-thema, dat perfect bij Ice Cream Sandwich past. Hetgeen waar SwiftKey echt goed in is, zijn de voorspellingen die we ook al in vorige versies zagen. Hierdoor is het mogelijk vele malen sneller te typen dan op een regulier toetsenbord, niet zozeer doordat er voorspellingen zijn, maar wel door de kwaliteit hiervan. SwiftKey 3 is beschikbaar voor zowel smartphone als tablet.

VIP forum

Zoals eerder aangegeven heeft SwiftKey een bètaversie uitgebracht alvorens deze officiële release. Dit doen ze altijd via het zogenaamde 'VIP forum', waar gebruikers ook direct de mogelijkheid krijgen feedback te geven op de nieuwe versie. Aan de hand daarvan zijn ook nog een aantal wijzigingen gemaakt zoals bijvoorbeeld een vaste kommatoets en de plaats van de <123> toets. Deze staat nu links beneden. Als je de officiële bètaversie hebt gebruikt en nu wilt overstappen naar de uiteindelijke versie, dan zul je wel alle instellingen opnieuw moeten doen.

Video uitleg over SwiftKey

SwiftKey heeft de afgelopen twee uur een aantal video's geüpload naar hun YouTube-kanaal waarin uitleg gegeven wordt over de verschillende functies van SwiftKey. Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met het product, of  niet alle instellingen kunt vinden, dan zijn deze video's een goed startpunt.

Screenshots

[galleryold id="120909" exclude='120933' link="file" columns="5"]  

SwiftKey Healthcare

Met de introductie van SwiftKey Healthcare boort TouchType een volledig nieuw markt aan. SwiftKey Healthcare is, zoals de naam al aangeeft, bestemd voor mensen die werkzaam in de medische wereld. Het zou een tijdsbesparing van 49% opleveren, doordat moeilijke namen, of bijna onuitspreekbare medicijnen allemaal opgenomen zijn in de database van woorden. Op deze manier is het dus mogelijk om veel sneller en efficiënter aantekeningen te maken voor medici op bijvoorbeeld een tablet. SwiftKey healthcare wordt momenteel al gebruikt in een viertal instellingen en er zijn nog een aantal aan het testen. Bij de Healthcare-versie van SwiftKey is ook nog een dashboard te vinden waar de professionals kunnen zien hoeveel aanslagen ze bespaart hebben door gebruik te maken van dit product.

Video

SwiftKey timmert flink aan de weg en wij zijn erg benieuwd naar de volgende stappen van TouchType en natuurlijk SwiftKey.

Beschikbaarheid

SwiftKey 3 is beschikbaar voor een introductieprijs van € 1,99 in de Google Play Store voor zowel smartphone als tablet. Je kunt deze downloaden door onderstaande QRCode te scannen of erop te klikken. Heb je SwiftKey ooit aangeschaft, dan kun je deze gewoon updaten vanuit de Google Play Store en hoef je deze dus niet opnieuw aan te schaffen. SwiftKey 3 Keyboard (€ 1,99)
SwiftKey 3 Keyboard Free (gratis)
SwiftKey 3 Tablet Keyboard (€ 1,99)
SwiftKey 3 Tablet Free
Bron: SwiftKey, via: AndroidPolice        
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Justin

  Lol, dit las ik net op twitter. Pas daarna kreeg ik een bericht. XP

  • Chef

   Ik vond de beta tegenvallen. Het holo thema leek minder precies en ik mis de aparte knop voor het vraagteken (verdwenen ten koste van een grotere spatiebalk).

   Ik twijfel dus of ik 'm wel moet updaten.

  • Tucker

   Ik was een van de beta testers en ik vind de nieuwe versie helemaal top. Ik heb vele keyboards geprobeerd, maar ik vind deze met kop en schouders boven de rest uitsteken.

   • Jurgen

    Eindelijk een grote spatiebalk :-)
    Met mijn dikke duim stond er regelmatig .com achter de woorden.

    • M@x hartje Android

     Tabletversie is cool!

     • Laurens

      Veel mooier en beter dan de vorige, vooral dat als je twee of meerdere woorden aan elkaar hebt, dat ie dat dan automatisch uit elkaar zet:O

     • striner

      en wat is dan het verschil tussen de free en de paid versie, als ik vragen mag? ik zie geen verschil namelijk.

      • Dennis

       Dat is een trial versie dacht ik
       Verder top app ik heb gelijk ander thema gekozen was ik wel weer eens aan toe

      • striner

       ik zag het net inderdaad, een maand trial.
       En in hoeverre verschilt deze release nu met de beta versie? Vind het fijn dat de beta versie gratis is, en als die exact hetzelfde is als de nieuwe release, waarom zou ik dan overstappen?

      • Laurens

       Over een maand kun je hem niet meer gebruiken als je niet de betaalde versie hebt, en hij is Sowieso het geld waard:-)

      • Doctormetal

       De laatste bèta verloopt op 27 juni. Dat is dus volgende week al. En zo duur is deze app nu ook weer niet, zeker met de introductie korting die ze nu geven.

     • Rl010

      wel netjes als je swiftkey x al gekocht heb swiftkey 3 je niks kost

     • Murphy

      @ striner: de beta versie eindigt bij mij op 27 juni. Daarna zal je de keyboard niet meer kunnen gebruiken!
      @ RI010: dit is gewoon een door update voor je toetsenbord :)

      • Rafael

       Ik heb dus vanaf begin de bèta versies gebruik maar er is 1 ding wat me echt zo erg irriteert!

       Het woord 'door'. Dat woord Door komt Door bij mij ALTIJD met een hoofdletter. Waarom is dat? Dacht dat het nu wel gefixt zou zijn.

      • Jan de Android man

       zegt de google play dat ik het geinstalleerd heb, ga ik in men telefoon kijken, geen update voor swiftkey x, ga ik bij info over swiftkey kijken en sta ik nog op versie 2.2.0

       dat wordt dus verwijderen en opnieuw installeren.

       ook nu met de salen even voor de tablet kopen

      • 4$$

       Ik ben altijd Swype aanhanger geweest. En dat blijf ik ook.

       • Daan

        @rafael; dan verwijder je Door toch... Ingedrukt houden en verwijderen.

        Ben ook blij dat het een update is van de betaalde X versie die ik al heb. Gebruik nu het Kobalt thema, erg fijn op mn Galaxy Nexus!

        • Jos

         De nieuwe versie is echt een stuk langzamer dan de oude. Echt heel vervelend met typen.
         Nieuwe functie om automatisch spatie tussen 2 woorden te zetten werkt goed! Grotere spatiebalk was m.i. niet nodig, heb liever direct toegang tot uitroepteken en vraagteken.

         Conclusie: vanwege de typsnelheid zet ik hem terug naar de vorige versie.

         Meer mensen met deze telefoon en dit probleem?

         Samsung Galaxy S 2

         • Frans

          Klopt, ik vind deze ook echt trager. Net alsof er een hapering in zit tijdens het typen. Heb al vanaf begin Swiftkey erop staan en in laatste versie kon je gewoon door 'rammelen' en vielen de woorden er echt goed in.

          Ik kijk het even aan en anders maar de oude versie erop.

         • Pascal

          Eigenlijk wil ik terug naar de vorige versie, omdat ik inderdaad ook last heb dat deze versie een stuk trager typt. Maar helaas kan ik nergens de optie vinden om de update te verwijderen. Waarschijnlijk omdat ik het via AndroidPit heb gekocht, niet via de Google Play Store...

        • Djnpa

         Even voor de mensen die het nog niet hadden begrepen, De nieuwe swiftkey3 is gratis als je al een betaalde (oudere) versie hebt, dit updaten doe je door gewoon de nieuwe versie uit de store te downloaden ook al staat er dat je hem al hebt, klik je er gewoon op en wordt de "3" op je smartphone gezet. Daarna wel deze versie kiezen als je toetsenbord.
         Maar dit wisten jullie vast al. lol.

         • EricNL

          had de app op mijn tablet gezet. wat een kut app zeg. was net op tijd om mijn geld terug te krijgen. advies: niét kopen!!

          • Tucker

           Tja, sommige mensen snappen de simpelste dingen niet. Die heb je...
           En dat taalgebruik is nou ook niet bepaald nodig, zegt ook al veel over je I.Q.

          • EricNL

           Lieve Tucker,
           Zal ik even een doos tissues voor je pakken? Gelukkig snap ik naast complexe dingen ook de simpele, helaas voor mij crashte mijn Galaxy Tab toen ik de app na installatie opende! En dan ben ik blij dat ik nog net op tijd was om mijn geld retour te krijgen, zelfs al is het maar 2 euro! Wie het kleine niet eert... Ter informatie: met mijn IQ is niets mis, zit ruimschoots boven het IQ van Bonnie StClaire:-)

          • San

           Dat je zo'n fijn IQ hebt vind ik heel prettig voor je, maar dan hoef je nog niet met fijne vleeswaren te gaan gooien...