Naar content

Stel je persoonlijke krant samen met De Pers Krant

· 21 december 2011

De Pers heeft vandaag een app in de Market geplaatst, waarmee gebruikers hun persoonlijke krant kunnen samenstellen. Dat komt erop neer dat je zelf bepaalt wat je belangrijk vindt en dus wat je te lezen krijgt. De nieuw app is gebaseerd op het platform van Taptu, een app waarmee je RSS-feeds kan organiseren. Ook is er een tablet-layout beschikbaar.

De Pers Krant De nieuwe app, genaamd De Pers Krant, stelt je in staat om nieuwscategorieën van De Pers in te delen zoals jij dat zelf wilt. De Pers heeft hiervoor samengewerkt met Taptu, die een platform aanbiedt om dergelijke dingen te doen. Zo bepaal je dus zelf hoe je De Pers leest en haal je het meeste uit de digitale versie van de krant. Je kan zelf streams toevoegen, op basis van wat De Pers aanbiedt, en ze organiseren door ze te verslepen. Je kan ook streams toevoegen op basis van de auteur. Eenmaal in een artikel, kan je over het scherm vegen om naar andere artikelen in de stream te gaan. Vanaf daar is het ook mogelijk om artikelen te delen of te markeren als favoriet. Op het beginscherm kan je ook nog de grootte van een stream instellen.

Screenshots

Samenwerking

De nieuwe app van De Pers leunt zwaar op het platform van Taptu. Er is een samenwerking aangegaan, omdat de web-app van De Pers niet goed werkt in de Androidbrowser, aldus hoofdredacteur Jan-Jaap Heij. Taptu kon een platform bieden dat doet wat De Pers voor ogen had en met een paar aanpassingen was de app klaar voor gebruik.

Downloaden

De Pers Krant is gratis te downloaden in de Android Market. Scan onderstaande QR-code, of klik erop om hem te downloaden. Minstens Android 2.1 is vereist. [qrcode name="com.depers.streams"] Bron: De Pers en De Nieuwe Reporter

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Niet goed? Geld terug! Blendle voor Android: kranten en tijdschriften voor de Netflix-generatie

NOS: Android-applicatie vanaf morgen beschikbaar (preview)

Reacties (10)
Bezig met laden van reacties...