Androidworld
Androidworld
10 augustus 2012 09:54 uur
De geruchten gaan al langer dat Sony bezig is met het maken van een nieuwe tablet als opvolger van de Tablet S. Deze nieuwe tablet, zal volgens XDA, in de Next Generation (NXT)-serie vallen. Naast een aantal specificaties zijn er ook foto's van het design opgedoken en het is duidelijk dat Sony een andere richting inslaat qua tablets.

Sony Xperia-tablet

De Xperia-tablet van Sony zou beschikken over een Tegra 3-chipset met een vooralsnog onbekende kloksnelheid. Daarnaast zou deze tablet een 8 megapixelcamera aan de achterzijde krijgen en een camera met 1 megapixel aan de voorzijde waarmee je onder andere kunt videobellen. Qua accu zou er een 6000 mAh voor de stroom moeten zorgen, volgens eerdere geruchten goed voor 10 uur op één lading. De tablet weegt 570 gram. Ook worden er prijzen genoemd door degene die de foto's geplaatst heeft, de 16GB-versie gaat over de toonbank voor $399,99, de 32GB voor $499.99 en de 64GB-versie voor $599,99. Op de foto's is te zien dat de welbekende schuin aflopende elementen die we kennen van de Sony Tablet S, lichtelijk terugkomen in de nieuwe Xperia-tablet.

Foto's

 

Beschikbaarheid

Volgens de bron op XDA zou deze tablet al in september op de markt komen en zou al goedgekeurd zijn door de FCC in de Verenigde Staten. Of en wanneer deze tablet in Nederland uit gaat komen is vooralsnog niet bekend. Het zou voor Sony wel een logische stap zijn om ook een groter marktaandeel in de sterk groeiende tabletmarkt te vergaren. We houden je op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen. Via: XDA
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Dennis

  ZIet er goed uit maar laten ze ook maar eens hun oude tablet s bijv een goede update geven naar 4.0, Ik heb hem zelf ook nog liggen gebruik hem niet meer maar ik en nog meer mensen kunnen niet eens van de google play store gebruiken maken dan crasht die al steeds de app.
  Nu al effe niet aan gehad maar volgens mij was er nog geen update beschikbaar om dit te verhelpen.
  Ik blijf nu gewoon lekker bij me asus transformer prime werkt prima.

 • EJoostens

  Wauw! Zou de body miss van aluminium worden ofzo? Lijkt wel een beetje zo, dat is wel een supermooi ding!

  • MvT

   @Dennis: mijn vriendin heeft de tablet S van Sony maar ik heb van de problemen die jij beschrijft niks gehoord van haar. het ding draait gewoon op een stock rom (ics) die al een behoorlijke tijd beschikbaar is.

   ontopic: erg mooi apparaatje, hoop wel dat de krasbestendigheid wat verbeterd is want daar zijn ze redelijk gevoelig voor...

   • depulle

    ook mijn tablet s draait prima op stock rom hoor beter als mijn transformer die heb ik dan ook weer weg gedaan

    • depulle

     Made of aluminium-magnesium alloy. It'll have a sandblasted, anodised finish. dus wel een alu body!