Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi A2 (Mi 6X)

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

 • Nokia 8 Sirocco

 • OnePlus 6

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Sony Xperia T: nieuw toptoestel Sony voorgesteld

· 20 september 2012

Gisteren was in het kantoor van Sony in Badhoevedorp de perslancering van de Sony Xperia T. Uiteraard waren wij daar aanwezig en hebben van Sony een reviewtoestel meegekregen. Naast met de Xperia T hebben we ook nog even kunnen spelen met de Xperia J en een prototype van de Sony Xperia V.

Sony Xperia T

De Sony Xperia T is samen met de Xperia V het nieuwste vlaggenschip van Sony en heeft een 4,55 inch HD Reality Display ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine. Dit toestel zal beschikken over een 13 megapixel-camera en ‘Sleep to Snap’ waarmee je vanaf een toestel in stand-by in no-time de camera geopend hebt, zodat je direct een foto of video kunt schieten. Daarnaast is de Sony Xperia T in de gelegenheid om 1080p op te nemen en zit er een 1.5GHz dual-core processor onder de motorkap. Interessant is dat de Xperia T niet in de Sony NXT-serie valt, zoals de Xperia S, P en U. De Xperia T heeft dan ook geen transparante LED-balk aan de onderkant, maar lijkt meer op de Sony Xperia arc. De nieuwste toestellen, de Xperia T, J en V, vallen dan ook volgens Sony onder het arc-design. Misschien zul je denken: 'waarom nu weer dual-core en geen quad-core?'. Dit zul je de komende tijd vaker gaan zien bij nieuwe smartphones. Het aantal processorkernen dat een chipset heeft is minder relevant geworden, doordat de nieuwste generatie dual-core-processoren prima mee kan komen met quad-core-chipsets zoals die te vinden zijn in de Samsung Galaxy S III en de HTC One X. De Xperia T heeft een aantal nieuwe softwarefuncties. Zo is de oude, vertrouwde naam WALKMAN terug. De muziekapplicatie heeft een update gekregen en lijkt in ieder geval beter te zijn dan de standaard muziekapp van Android. De app is volledig geïntegreerd met de muziekdienst van Sony, Music Unlimited. Ook heeft Sony een film-app toegevoegd. In deze app zie je automatisch de cover art voor films die je op jouw toestel hebt staan. Sony's eigen filmverhuur- en verkoopdienst, Video Unlimited, is helaas nog niet beschikbaar in Nederland. De lanceerdatum is opgeschoven naar 'ergens in 2013'. Om foto's weer te geven op de Xperia T heeft Sony een verbeterde galerij- of albumapp gemaakt. Deze is erg handig en vooral leuk in het gebruik. Door in het hoofdscherm te 'knijpen' kun je in- en uitzoomen en krijg je grotere dan wel kleinere foto's in het overzicht te zien. Een foto draaien is ook eenvoudig: dat doe je door de foto daadwerkelijk, met twee vingers, te draaien. De album-applicatie heeft ook een leuke feature: hij laat zien waar jouw foto's gemaakt zijn op een kaart. Dat is leuk voor als je veel binnen bijvoorbeeld Europa reist. Als je verder weg reist, dan heeft Sony nog een leukere feature: globeview. Deze laat in 3D jouw foto's op een wereldbol zien. Je kunt dan precies zien waar bepaalde foto's gemaakt zijn.

Foto's

[galleryold id="129378" link="file" columns="5" orderby="title" include='129430,129431,129432,129433,129434,129435,129436,129437,129438,129439']

Near Field Communication (NFC)

Sony is één van de Androidfabrikanten die flink inzet op NFC. Aan het begin van het jaar introduceerde het bedrijf de Xperia SmartTags. Deze kleine rondjes die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos vast kunt maken, kunnen verschillende acties toegewezen krijgen. Zo heb je er bijvoorbeeld eentje in je auto hangen. Wanneer je met je smartphone tegen die tag aantikt, gaat automatisch de navigatiesoftware draaien, gaat WiFi uit en Bluetooth aan. Uiteraard zijn alle acties helemaal aan te passen. De SmartTags werken met kleuren: elke blauwe tag zal dezelfde acties op het toestel oproepen. Sony heeft haar verzameling SmartTags uitgebreid met twee nieuwe kleuren, zodat je de tags op meer locaties kunt gebruiken.
Nu we de SmartTags kennen, is het volgens Sony tijd voor een aantal nieuwe toepassingen van de NFC-technologie. Tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn afgelopen maand hadden we ook al even de gelegenheid om met een aantal van deze toepassingen te spelen. Op de toen gemaakte video hieronder zien je deze toepassingen.
http://www.youtube.com/watch?v=CJKjlnR-dBo#!
Gisteren kregen we opnieuw een demonstratie van draadloze speakers die automatisch een verbinding via Bluetooth opzetten via NFC. Je houdt je toestel even tegen een speaker en deze wordt automatisch verbonden. Je hoeft dus niet meer eerst te 'pairen' en hoeft geen codes in te voeren, het werkt gewoon direct. Naast de speakers zagen we ook een mooie hoofdtelefoon die ook via NFC verbinding maakte.

Overige toestellen

Naast de Xperia T waren ook de V en de J te zien. De versie van de Xperia V die we zagen was nog niet definitief, maar zag er alvast goed uit. Het toestel lijkt qua binnenkant erg veel op de Xperia T, maar heeft een wat kleiner scherm met een grootte van 4,3 inch. Interessante eigenschap van de V is dat dit toestel stof- en waterbestendigd is. De Xperia J is een goedkoper toestel met een 4 inch scherm dat in verschillende leuke kleurtjes uit zal komen. Hieronder zie je een aantal foto's van de V en de J.
[galleryold id="129378" link='file' columns='5' include='129451,129452,129453,129454,129455,129456,129457,129458,129459,129460']

Beschikbaarheid

De Sony Xperia T is vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar. Het toestel krijgt een adviesprijs van €499 mee en zal in de kleuren zwart en zilver verkrijgbaar zijn. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je vanavond om 20:00 uur bij ons terecht. Wij zullen dan een Hangout On Air houden die live via YouTube te bekijken is. Je kunt dan ook via YouTube of Google+ vragen stellen. De link naar de livestream zullen wij vanavond via onze Twitter-, Facebook- en Google+-account communiceren.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (16)
Bezig met laden van reacties...