Androidworld
Androidworld
Afgelopen februari presenteerde Sony een tweetal nieuwe toestellen in de Xperia NXT-serie. Deze serie, waarvan de naam staat voor Next Generation, onderscheidt zich door een transparante LED-balk aan de onderkant. Vorige week maakte Sony bekend dat de update naar Ice Cream Sandwich voor de Xperia P, een toestel uit de NTX-serie, nog deze maand zou komen. De uitrol van de update is nu begonnen en wordt binnen twee weken in Nederland verwacht.

Sony Xperia P

De Xperia P heeft een unibodydesign en is opgetrokken uit één stuk aluminium. Het stijlvolle toestel is gemaakt voor de serieuze gebruiker en beschikt over een dual-core-processor en 16 GB aan opslagruimte. Het in oktober vorig jaar geïntroduceerde Ice Cream Sandwich brengt onder meer verbeteringen op het gebied van multi-tasking, de browser en biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor het ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Er zijn ook zeer grote verschillen op het gebied van prestaties. Android 4.0 werkt op de meeste toestellen een stuk beter dan Android 2.3. Meer informatie over Android 4.0 in het algemeen kun je hier vinden. Sony geeft zelf ook nog een overzicht van de verbeteringen die in de Xperia P na de update gevonden kunnen worden. Het bedrijf meldt dat er nieuwe media-applicaties beschikbaar zijn, zoals WALKMAN, Album en Movies. Daarnaast is er een nieuwe standby-modus, waardoor de standby-tijd van het toestel tot vier keer langer wordt en is het ontgrendelscherm uitgebreid.

Beschikbaarheid

De update naar Android 4.0.4 voor de Xperia P wordt geleidelijk uitgerold. Dat wil zeggen dat de update, voor zover wij vernomen hebben, nog niet beschikbaar is in Nederland. Wel zal de update binnen twee weken ook in Nederland te installeren zijn. De update zal OTA (Over The Air) aangeboden worden, wat wil zeggen dat je niet per se gebruik hoeft te maken van PC-software. Updaten is, wanneer de update in Nederland (en voor jouw provider) beschikbaar is, wél mogelijk via de computersoftware van Sony, de PC Companion of Mac Bridge. Op korte termijn zal Sony ook meer informatie naar buiten brengen over de updates voor de Xperia sola, Xperia go en het andere toestel in de Sony NXT-serie, de Xperia U. Bron: Sony Xperia Product Blog
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties