Androidworld
Androidworld
Afgelopen februari presenteerde Sony een tweetal nieuwe toestellen in de Xperia NXT-serie. Deze serie, waarvan de naam staat voor Next Generation, onderscheidt zich door een transparante LED-balk aan de onderkant. Ook Sony is druk bezig met het updaten van haar toestellen naar Android 4.0. Eind augustus de Xperia P aan de beurt om deze update te ontvangen. Met deze update zal ook de Xperia P weer draaien op dezelfde versie als zijn grote broer, de Xperia S.

Xperia P

De Xperia P heeft een unibodydesign en is dus opgetrokken uit één stuk aluminium. Het toestel is gemaakt voor de serieuze gebruiker en beschikt over een dual-core processor en 16 GB aan opslagruimte. Het in oktober vorig jaar geïntroduceerde Ice Cream Sandwich brengt onder meer verbeteringen op het gebied van multi-tasking, de browser en biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor het ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Er zijn ook zeer grote verschillen op het gebied van prestaties. Android 4.0 werkt op de meeste toestellen een stuk beter dan Android 2.3. Meer informatie over Android 4.0 in het algemeen kun je hier vinden.

Beschikbaarheid

De update voor de Xperia P zal tussen 19 en 26 augustus de update naar Android 4.0, oftewel Ice Cream Sandwich, ontvangen. Hoe deze aangeboden zal worden is op dit moment niet bekend, dit zou OTA (Over The Air) kunnen, maar ook via de PC-tool van Sony. Als deze beschikbaar is in Nederland zullen we dit uiteraard weer vermelden op Androidworld. Wanneer de Xperia U de update zal ontvangen, is nog niet bekend gemaakt. Via: Facebook, tip: Björn
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties