Androidworld
Androidworld
De Red Dot Awards is een van de meest toonaangevende prijzen die je kunt winnen. Jaarlijks buigt een internationale jury zich over 14.000 inzendingen van over heel de wereld om een winnaar te kiezen. Die jury moet zelfs een eed afleggen en juryleden mogen niet zelf deelnemen aan de competitie. Dit jaar nam Sony vier prijzen mee naar huis.

Red Dot Awards

In de categorie productdesign zijn een aantal producten van het voormalige Sony Ericsson in de prijzen gevallen. De Xperia active heeft een Red Dot Award ontvangen vanwege haar kwaliteit en minimalistisch design. De Smart Wireless Headset Pro mocht een Red Dot meenemen voor het discrete design . De Xperia ray ontving een eervolle vermelding vanwege haar uiterlijk en bruikbaarheid.

Naast de Wireless Headset en de Active gingen ook de, niet in Nederland verkrijgbare, Xperia ion en de SmartDock for Xperia ion met een Red Dot Award in de categorie productdesign naar huis.

Label

De winnaars van deze awards mogen een jaar lang het Red Dot Award-logo tonen bij hun producten en de producten worden tentoongesteld in twee musea. Een designprijs als deze is belangrijk voor een merk, het bevestigt de kwaliteit en design van het product door een (hopenlijk) onafhankelijke, deskundige jury.

Prijzen

Het regent prijzen de laatste tijd. HTC was de grote winnaar met de One X en de HTC One V tijdens de Graham Awards in Nederland. De mooiste prijs tot nu toe wat ons betreft werd gewonnen door het team van Matias Duarte voor het ontwerpen van de interface van Ice Cream Sandwich, Android 4.0. Het publiek zet (soms terecht) wel eens vraagtekens bij dit soort prijzen. Sommige verkiezingen worden uitgeroepen door bedrijven die daar zelf belang bij zouden kunnen hebben omdat de eventuele winnaar een grote adverteerder zou kunnen zijn. Bron: persbericht
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties