Androidworld
Androidworld
Dat Sony bezig is met een aantal nieuwe toestellen werd de afgelopen weken wel duidelijk. Zo zagen we de Sony Xperia TX (of Hayabusa) langskomen als mogelijk nieuwe vlaggenschip. Daarnaast zouden ook twee toestellen met de werknamen Tapioca en Tsubasa op het programma staan. Ook voor het huidige vlaggenschip staat er nog het één en ander te gebeuren: binnenkort zal Sony een nieuwe uitvoering op de markt brengen.

Sony Xperia S Dark Silver

De Xperia S is op dit moment in twee kleuren te verkrijgen, zwart en wit. Het toestel heeft een Qualcomm S3-chipset met dual-core-processor en een scherm met een resolutie van 1280x720. De schermgrootte is 4,3 inch en dat is een stukje kleiner dan de andere smartphones met deze schermresolutie. Voor de mensen die het geen goede zaak vinden dat de gemiddelde schermgrootte van smartphones nog steeds omhoog gaat, is dat zeker geen nadeel. Ook is het geen nadeel als je je bedenkt dat het scherm door de kleinere afmetingen ook een stukje scherper is dan bij de concurrentie. Volgens Sony is het zelfs het scherm met het hoogste aantal pixels per inch, namelijk 341,5. De Xperia S draait inmiddels standaard op Android 4.0 en ondanks dat we er nog geen officiële mededelingen over gezien hebben, lijkt het bijna onmogelijk dat er geen update naar Android 4.1 gaat komen. De grijze, of Dark Silver, uitvoering heeft overigens dezelfde specificaties als de andere uitvoeringen en zal dus ook beschikken over een 12 megapixelcamera met Xmor R-sensor.

Beschikbaarheid

Uit navraag bij Sony blijkt dat de nieuwe uitvoering ook in Nederland in de winkels zal komen te liggen. Vanaf week 36, de eerste week van september, zal het toestel te verkrijgen zijn voor een adviesprijs van €499, dezelfde prijs als ook de originele uitvoeringen meekregen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties