Androidworld
Androidworld
Sony heeft deze week op de IFA onder andere de Sony Xperia T en de Xperia V aangekondigd. Beide Androidtoestellen zijn voorzien van een NFC-chip. Daar laat deze fabrikant het niet bij, er is namelijk ook een draagbare, draadloze luidspreker met de naam SRS-BTM8 aangekondigd. Dit apparaat verbindt zich via NFC met je Xperia T zodat je muziek kunt overbrengen.

SRS-BTM8

De SRS-BTM8 is een draadloze 2-kanaals NFC-luidspreker. Wanneer je de luidspreker 'aantikt' met je Xperia T of Xperia V, zet je automatisch de muziek over naar de SRS-BTM8. Daarnaast kun je er handsfree mee bellen. Verwacht geen superkwaliteit van deze luidspreker, het is meer bedoeld om makkelijk muziek te streamen op meerdere locaties. Om precies te zijn bevat de luidspreker een basreflex-stereoluidsprekersysteem met een uitgangsvermogen van 4 W (2 W + 2 W).De luidspreker is licht en dus eenvoudig van de ene kamer naar de andere mee te nemen. Ook niet NFC-toestellen kunnen via een bluetooth-verbinding muziek streamen. Heb je een toestel zonder bluetooth, dan kun je de 3,5 mm audio-ingang gebruiken om zo bedraad muziek te luisteren. De luidspreker kan tot 20 uur worden gebruikt met 4 AA-/LR6-batterijen.

Hands-on

http://youtu.be/CJKjlnR-dBo

Beschikbaarheid

De SRS-BTM8 kost €99,- en is vanaf oktober leverbaar. Over de kleine ronde luidspreker kon Sony Mobile ons weinig info verschaffen. Dit houden jullie nog van ons tegoed.

NFC

NFC staat voor Near Field Communication, wat inhoudt dat apparaten met een NFC-chip of korte afstand informatie kunnen uitwisselen met elkaar. Voorbeelden van NFC-mogelijkheden in Android/Google zijn google Wallet en Android Beam. Ook zijn er Tags van Samsung en Sony die via NFC communiceren met je smartphone.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties