Androidworld
Androidworld
23 december 2010 15:55 uur
Sony Ericsson heeft al diverse Androidtelefoons de wereld ingeslingerd. We kennen de Xperia X10, X10 Mini, X10 Mini Pro en de X8. Aangezien Sony Ericsson groots heeft ingezet op Android is het niet heel gek dat er de komende tijd nieuwe toestellen zullen worden toegevoegd. Dat is dan ook precies de reden waarom Sony Ericsson een persevent heeft aangekondigd voor 13 februari. Er zullen daar nieuwe toestellen voor de Xperia-lijn worden aangekondigd.
Productaankondiging Sony Ericsson laat via een persbericht weten dat er op 13 februari in Barcelona een persevent zal plaatsvinden waarop nieuwe Xperia-producten worden aangekondigd. Het event zal beginnen omstreeks 18:00 uur. Nu is de vraag natuurlijk wat Sony Ericsson zoal gaat aankondigen. Wij doen een gokje en zeggen dat het de Xperia X12 en de Xperia Play (beter bekend als de PlayStation Phone) zullen zijn. Beide toestellen zullen naar verwachting draaien op Gingerbread, de nieuwste versie van Android. De toestellen zullen zich waarschijnlijk gaan richten op twee verschillende doelgroepen, aangezien de Xperia Play vooral gericht zal zijn op gaming.

Persbericht

In het Nederlands:
Ontdek wat er nieuw is en wat Sony Ericsson gaat doen, op 13 februari in Barcelona. We hopen u van harte te mogen verwelkomen op de Sony Ericsson Product Announcement, waar u kennis zal maken met de nieuwe leden in de Xperia-familie. Datum: zondag 13 februari Tijd: 18:00 uur Locatie: centrum van Barcelona Meer details komen binnenkort. Zet de datum alstublieft in uw agenda. We zien ernaar uit om u daar te ontvangen!
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Yorick Reuvekamp

Reacties

 • Martijn

  Ik denk de Playstation Phone. Ben benieuwd naar de specs van het apparaat. Als je er op gaat gamen gaat de accu aardig snel leeg denk ik.

  • Als ze hun huidige gebruikers maar niet vergeten...

   • Bas

    Idd. Ik zou mijn x10 mini pro ook wel op gingerbread willen zien draaien...

    • vaatwastabletje

     insert willekeurige persoon die over android versie zeurt hier
     altijd bij posts over Sony xD
     pak gewoon een htc voor de echte android ervaring.. xD /troll
     nee wel benieuwd wat ze aankondigen.. benieuwd welke telefoon het dit keer gaat worden.. de Sony super accu phone?

     • Richard

      Ik had dus een x10, helaas heb ik die met mijn vrouw geruild voor een desire, wat een k#t telefoon is dat zeg. X10 is zeker 10X beter dan die chinese rotzooi van htc.

    • bokke

     SE en Updaten, zijn 2 uitersten. Alleen maar oog voor $en euro. Nooit meer. HTC weet beter wat service is. Een gewaarschuwd mens, teld voor de twee.

     • Erik

      Sony Ericsson samen met Nokia staan bekend om softwareproblemen.Sony Ericsson vond voor het laatst mooi toen de W810 uitkwam die nog steeds gewilt is bij diegene die met bellen & smssen genoegen nemen..Ik vind het allemaal te plastic en te krakkemig.HTC , Samsung en Motorola zijn voor Android naar mijn idee de merken die echt serieus genomen moeten worden..sorry Sony Ericsson

      • kevin

       motorola bungelt op het randje (vind ik) maar verder heb je helemaal gelijk.

      • Frank

       Oneens. In mn directe omgeving hebben verschillende mensen de galaxy S en dat ding is licht! Samen met de plastic achterkant vind ik t helemaal niks. (dat zegt niks over de performance, die is prima). Met mn X10 heb ik nog het gevoel dat ik iets solide en van waarde in mn handen heb.

       Toegegeven, SE heeft geen goede geschiedenis met de software voor de telefoons, maar met wat aanpassingen en handigheid (zelfs zonder root) is daar met android goed omheen te werken.

      • Gerben

       Root is tegenwoordig ook makkelijk en veilig, tijdelijk of altijd. Op sommige toestellen heb het je het niet nodig, ik kon bij de spica gewoon flashen en bij de PoV mobii Tegra2 is het ook niet nodig daarvoor. En anders met één klik gedaan met Z4root uit de market of op xda. Tijden veranderen. :-)

      • Obiku

       Zelden zo'n domme reactie gezien. Ik heb al sinds eind maart een SE XPeria X10 en nog nooit software-problemen gehad, laat staan hardware problemen. Op het X10 gedeelte van het AW-forum zie ik eigenlijk ook zelden mensen met softwareproblemen. Als je reacties op de market bekijkt bij applicaties zie je vaak staan "werkt niet op HTC" "werkt niet op SGS", etc. Dit zie je zelden over de X10. Erik weet dus duidelijk niet waar hij over praat. Het enige nadeel is dat de update naar 2.1 even op zich liet wachten maar daar kan ik niet wakker van liggen.

      • Erik

       Het is jammer dat het nodig is bij naam voor lul te zetten en zeer omnodig.Het verziekt de gezelligjeid op dit forum..

      • Erik

       ''REAGEER OP HET ARTIKEL EN PRAAT VOOR JEZELF''

      • F-energy

       Take a chill pill guys! iedereen geeft gewoon zijn mening, en het kan voorkomen dat je daar niet mee eens bent =) Op dat moment moet je even diep adem halen en dan met gepaste woorden vertellen of jij die mening deelt!
       Niet zo moeilijk zolang je maar na blijft denken.

      • Erik

       F-energy..jij begrijpt toch ook wel dat iemand gewoon op een artikel moet kunnen reageren zonder te kakken wordt gezet bij naam?En dat blijft er dan gewoon wel staan.Ik begrijp ook eigenlijk niet dat niet alle reacties in de spam komen omdat je er domweg niet op kunt vertrouwen dat als nieuwe artikelen er boven verschijnen er nog niet f snel een steek onder water wordt gegeven.Het is jammer en niet mijn ding maar het moet wel stoppen.Respect is waar het hier omgaat..Dank voor je reactie maar ik baal van dit soort geintjes en ben er niet van gedient.

      • Obiku

       Erik, als je op mij doelt, het was niet mijn bedoeling om jou "bij naam voor lul te zetten". Misschien kwam ik wat fel uit de hoek maar ik erger me aan mensen die hier klakkeloos onzin neerkalken. Dat Sony Ericsson 'softwareproblemen' heeft is volledig ongefundeerd en kan mensen eventueel op het verkeerde been zetten. Dat jij tevreden bent over je eigen toestel wil nog niet zeggen dat alle andere merken meteen 'niet serieus genomen hoeven te worden'. Als ik hier ga roepen dat HTC waardeloze telefoons maakt zullen er ook zat mensen zijn die hier tegenin gaan, en terecht. Maar goed, laten we de kerstgedachte in ere houden, ik zal volgende keer iets minder fel reageren!

      • Erik

       Je doet je best maar..je krijgt van mij gewoon lik op stuk.Ergenis, ok, maar denk f na wanneer je mij bij naam noemt want daar komen de grote ruzies van.Reageer op het artikel en praat voor jezelf en kalf iemands reactie met zijn haar naam niet af.Verder is het voor mij nu schone lei en vergeten en vergeven maar ik pik niks wanneer mijn naam door het slijk gehaalt wordt hier dus hou daar voortaan f rekening mee,ik kan best wel tegen kritiek maar ik heb geen zin doelwit van jou ergenis te zijn,'oneens',daar heb ik geen moeite,dit is een open forum geen priveconversatie en als je dat nou voor ogen houd wens ik jou ..Merry Christmas

     • bokke

      Frank, geef mij maar een Samsung. SE heeft ook een plastic Cover? Liever een goede "motor", dan een slechte service, ( update).

      • Frank

       Klopt, het is ook plastic, maar voelt niet zo. Op de achterkant (die je het meeste voelt in je handen) zit een soort soft glow thingy (mn beste omschrijving) waardoor het niet zo plastic aanvoelt. Zoals ik echter al aankaartte is gewicht van de SGS tegenover die can de X10 mn voornaamste reden om de voorkeur voor de x10 te hebben.

     • Scopy

      het enige wat ik als probleem heb bij mijn mini pro is dat de stekertje aan de achter kant niet meer goed is
      dus als de nieuwe line uit kom en er weer een mini pro is word hem dat

      • Nico

       Met S.E. heb ik nooit geen software problemen gehad. SE: K800, K810, K810i, C905, Satio en nu Xperia X10I dat is het rijtje toestellen die Ik gehad heb en tot aan de satio ook heel tevreden over was. Xperia X10I heb ik nog altijd maar niet voor lang meer. Dat we moeten wachten op een update voor android heeft te maken met hun geimplementeerde apps zoals o.a. mediascape die bij elke vernieuwing opnieuw moeten ingepast worden, dus tot daar misschien nog aan toe. Maar er zijn zaken die ze in de 2.1 update perfect konden integreren maar ze om een onbegrijpelijke reden niet doen! Hun "high-end toestellen" zijn lang niet meer vernieuwend zoals vroeger, Mooi bewijs daarvan is de X10 die ik een kans wou geven en hun X12 (die waarschijnlijk op het WMC aangekondigd word) nu al achterhaald is! Dus blijven ze maar mooi achter de feiten aan lopen...

      • Nico

       Hey Yorick, als we de uitgelekte specs kloppen dan gaan ze met de X12 terug goed zijn om als middenmotor zich staande te houden, Niet vernieuwend te zijn dus, wat men vroeger wel was. Men heeft met de X10 een paar cruciale fouten gemaakt! Men gaat met de X12 moeten stunten wil men diegene terugwinnen die men nu in grote aantallen verloren heeft. Als het klopt welke versie van het android os/ Schermresolutie/Type scherm/Soort processor/Soort flits (en zo kan ik nog even doorgaan) men in de X12 gaat onderbrengen dan is dat zelfs op dit eigenste moment achterhaald laat staan bij de aanvang van de release...

       • hallo

        ik heb nu vivaz pro, en ik vind hem echt niet fijn. met de rest heb ik geen ervaring, dus ik hoop maar dat die prettiger zijn. ik vind het jammer dat ik er zoveel geld voor betaald heb eerlijk gezegt, sorry