Androidworld
Androidworld
30 november 2011 09:23 uur
De meest gehoorde klacht over de Sonos Controller voor Android was toch wel de ondersteuning voor Androidtablets. Wel, dat is nu verleden tijd. Er staat een update in de Android Market, Sonos System Software 3.6, die de app geschikt maakt voor Androidtablets met Androidversie 2.2 of hoger.

Het Sonos-muzieksysteem

Dit muzieksysteem is een all-in-one draadloos muzieksysteem met aan de achterkant een aansluiting voor je koptelefoon, analoge ingangen en een ethernetswitch met 2 poorten. De verschillende systemen zijn te verbinden via ethernetbekabeling of wifi. Wanneer je in draadloos internet hebt, zul je een Sonos ZoneBridge op je breedbandrouter moeten aansluiten. De ZoneBridge kan ook worden gebruikt om het bereik van je Sonos-systeem te vergroten en het draadloze dekkingsgebied van de Controller uit te breiden. De aansturing van je Sonos-systeem geschiedt via een controller en uiteraard de applicatie op je Androidtoestel.

Sonos Labs en Spotify

Naast de ondersteuning voor Androidtablets, introduceert Sonos met versie 3.6 ook Sonos Labs. Dit is een bètaomgeving waar gebruikers nieuwe muziekdiensten kunnen testen voordat ze officieel worden gelanceerd op Sonos-systemen. Er zullen regelmatig nieuwe diensten worden toegevoegd. Tevens is de integratie van Spotify verbeterd in Sonos 3.6. Spotify-fans hebben nu toegang tot hun Spotify Inbox en kunnen muziek afspelen van de nieuwe releases en toptracks van Spotify. Ook is er ondersteuning voor AAC+-codecs toegevoegd.

Andere functies

Sonos Controller for Android biedt meer functies, bijvoorbeeld een alarm, beheer van de muziekbibliotheek en Twitter-ondersteuning voor Androidtelefoons en -tablets.

Video

Downloaden

De update staat nog niet in de Android Market. We hebben hierover contact gezocht met Sonos en ze geven aan dat de app zo snel mogelijk in de Android Market zal verschijnen. Scan onderstaande QR-code of klik erop om de Sonos Controller for Android-app te downloaden of bij te werken.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Vaatwastabletje

  volgens mij zagen jullie dit aankomen met de link van gisteren :P ik wacht op iets zoals zo'n sonos of sqeeuzebox die Google music ondersteunt

  • Michael

   De update is niet zo handig geregeld, je krijgt op je pc een melding om je sonos systeem te updaten, als je dat doet en daarna met je tablet of telefoon het wilt gebruiken krijg je de melding om via de market te updaten en deze is er nog niet. Vervolgens kun je niks meer bedienen met je telefoon en tablet!! Niet zo handig !!

   • Frank1964

    Sonos is leuk, maar gezien de voor mij te beperkte database capaciteit blijf ik mijn squeezeboxen trouw.

    • MdeB

     Ik heb vanochtend de update geïnstalleerd en het systeem bijgewerkt, maar zie niet veel verandering. Overigens kon ik de SONOS apparaten ook met de vorige versie van de software probleemloos vanaf zowel mijn telefoon (SGS2) als mijn tablet (10.1V) bedienen. De iOS controller is (was?) wel wat overzichtelijker.