Androidworld
Androidworld
Je hebt van die games die al sinds jaar en dag het gamenieuws beheersen. Sonic, een echte game klassieker kende zijn eerste officiële release begin jaren 90. Afgelopen januari zagen we de release van het eerste deel in de Sonic 4-serie. Na een jaar aan ontwikkeling en finetuning lijkt deel twee, oftewel 'Episode II', van de game op korte termijn zijn opwachting te gaan maken op het Androidplatform.

Sonic The Hedgehog

Sonic The Hedgehog is een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan waarmee hij enorm hard kan rennen. Sonic werd ontworpen als de opvolger van Alex Kidd als mascotte van Sega, en als antwoord op de populaire Mario van concurrent Nintendo. Sonic staat dus vooral bekend om zijn enorme snelheid. Er wordt zelfs gesproken dat Sonic kan rennen met snelheden groter dan mach 1. In de gamewereld staat Sonic dan ook wel bekend als "het snelste levende wezen". Sonic The Hedgehog, bedacht en ontwikkeld door Sega, is lang trouw gebleven aan de eigen gameplatformen van Sega. Na het uitblijven van een opvolger voor de minder succesvolle Sega Dreamcast maakte Sonic echter ook zijn opwachting op het Nintendo-platform.

Sonic The Hedgehog 4: Episode II

Het heeft meer dan een jaar extra aan ontwikkelingstijd gekost, maar nu lijkt het er op dat Sonic The Hedgehog 4: Episode II vrij binnenkort zal verschijnen op Android. In deze nieuwe game heb je de controle over Sonic en zijn vriendje Tails en heb je tevens de beschikking over een aantal nieuwe aanvallen, welke je alleen of met z'n tweeën kunt gebruiken tegen de eeuwige vijand, Dr. Eggman.

http://www.youtube.com/watch?v=lCYbmTL_fTM

Beschikbaarheid

De fans van Sonic zullen nog tot juni moeten wachten op de tweede episode. Sonic 4: Episode I is al wel verkrijgbaar. Om het eerste deel aan te schaffen klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Het eerste deel kost €4,78.

Bron: Siliconera

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties