Androidworld
Androidworld
14 september 2012 19:11 uur
We hebben al vaker geschreven over de apps van Azumio, onder andere in ons magazine dat nu in de winkels ligt. Sleep Time is een hele mooie vormgegeven applicatie die je kunt gebruiken als wekker. Maar de app houdt daarnaast ook de manier waarop je slaapt in de gaten. Het beste is nog dat deze app je op het juiste moment wekt.

Op tijd wakker worden

Zijn 'baasje' op tijd wakker maken is wel de meest belangrijke functie van een wekker. Maar Azumio heeft in deze applicatie een algoritme gestopt die uitzoekt op welk moment je het beste wakker kunt worden. als je om 7 uur opstaat zal Sleep Time rondom die tijd kijken wanneer hij/zij je het beste kan wekken. Dat werkt als volgt.

Je slaap vertoont een soort golfpatroon, van wakker naar hele diepe slaap en weer terug. De applicatie meet deze diverse stadia aan de hand van de bewegingen die je maakt in bed. Sleep Time gebruikt de accelerometer om deze bewegingen te registreren dus dien je het toestel op het bed neer te leggen. Elke nacht maakt de applicatie een mooie grafiek voor je en laat hij zien hoe goed je geslapen hebt. Volgens Azumio kun je het beste wakker worden op het moment dat je licht slaapt, dan zal je frisser opstaan. Ik heb er niet voor doorgeleerd maar dat lijkt mij logisch.

Design

Er zijn meer apps die dit doen, bijvoorbeeld Sleep as an Droid. Maar deze Sleep Time springt er wel boven uit, zeker als het om het design gaat. De makers hebben de Google ontwerprichtlijnen in acht genomen en dat heeft gezorgd voor een heldere en snelle app.

Het instellen van de alarmtijd is met een beweging te regelen en ook de rest van de mogelijkheden zijn makkelijk te vinden. Je kunt kiezen uit 20 verschillende tonen om bij wakker te worden. Helaas zit de stem van Kim Kardashian daar niet bij.

Beschikbaarheid

De Azumio Sleep Time-applicatie is te gebruiken op Androidtelefoons met versie 2.1 en hoger. Je kunt deze gratis downloaden door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Het best wel eens interessant om een paar nachten te meten hoe je slaapt, geeft leuke resultaten.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • tucker

  Ik snap niet hoe zoiets kan werken. Je moet je phone dus in je bed leggen: waar? Wat als je veel draait en er bovenop gaat liggen of hij uit bed op een harde vloer valt? En wat als je samen in één bed slaapt? En wat doet het met je batterij? Zijn er echt mensen die zo'n app gebruiken?

  • Jarmo

   Gewoon onder je kussen leggen, het werkt perfect, ik heb het een paar keer geprobeerd, ik gebruik het niet omdat ik geen mobieltje bij mijn hoofd wil hebben terwijl ik slaap ivm straling enz. De batterij viel bij mij mee, ik had hem op vliegstand, bij sleep as an droid.

  • Dennis

   @tucker van vallen uit je bed gaat die echt niet stuk mijn htc one x is gevallen van hoogte bij me hoofd op de grond toen ik op de fiets zat, Ik kwam in de knoop met opstappen met tas erbij enzo vloog stukje omhoog met een klap op de stenen had niks.
   Dus een val vanuit het bed moet die wel overleven :P, En wat het met je batterij doet ja niet veel denk ik en meestal ligt die toch aan de lader.

   Maar ik ben ook eigenlijk wel benieuwd.

 • TaranQ

  Had er al eerder van gehoord maar vraag me dus ook af of dit niet gigantisch batterij vreet dit soort apps. En een geschikte plek in bed kiezen lijkt me idd ook niet eenvoudig ik zou mijn gsm ook niet graag met een armveeg uit mijn bed smijten ......

  • Pieter

   Ik gebruik al zeker een jaar Sleep as Android. Het stabielere, maar minder mooie, alternatief van deze app.
   Ik leg de telefoon bovenaan mn bed, soms (deels) onder mn kussen. En natuurlijk ligt hij iedere nacht sowieso aan de op lader dus dat is geen probleem :)

   • Tucker

    Met lader en al in bed lijkt me nog problematischer, want dan loop je een groot risico de usb connector naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

   • Ferry

    Op deze manier heb ik dus indertijd op m'n x10 de USB connector op de telefoon naar de filistijnen gekregen. Allemaal leuk en aardig zo'n app, maar dan zouden ze een soort van 'module' moeten ontwikkelen die je op je bed legt (soortgelijk aan bijvoorbeeld zo'n horloge die met je telefoon in verbinding staat.) Verder is het idd heel erg onbetrouwbaar als je met z'n 2'en in 1 bed slaapt, je telefoon weet immers niet wie van de 2 er beweegt ...

   • Daniel B

    Jaja die van mij hangt natuurlijk aan het infuus s'nachts buiten dat je waarschijnlijk indd je kabel kapot kan trekken, ben ik meer bang om er door gewurgd te worden haha. Maar ik zal hem eens testen dit w-kend ;-)

   • Soner

    Mijn telefoon ligt al jaren in mijn bed? Aan de lader, twee keer gevallen ofzo.. Ik zie jullie probleem niet :-P

   • Mike

    De gevoeligheid van dit soort apps is in te stellen. Je kan de sensor testen en daardoor zien welke beweging hij meeneemt. In mijn ervaring (sleep as android) valt de 'storing' door de beweging van je partner heel erg mee.

    Voor iedereen die bang is verstrikt te raken en USB connectoren te slopen: in ieder geval niet op de manier hoe ik slaap, met m'n telefoon naast m'n kussen en snoetje van m'n oplader richting het hoofdeinde van m'n bed..

  • Sidharth

   Bedenk wel dat de straling van je mobiel kankerverwekkend is... Als je elke nacht met je telefoon slaapt, heb je op de duur dus een groot probleem!

   • Daniel B

    Dat zal wel meevallen hoor hij ligt al jaren op mijn nachtkastje dus die 20 a 30cm zal weinig uitmaken denk ik

   • Robot

    dan ben ik benieuwd naar je bewijs sidarth, volgens mij is dat namelijk dikke bcrap. je huis word gebombardeerd met straling daar zal die telefoon niet veel aan veranderen

   • JAVE

    nouja, stralingsterkte neemt kwadratisch af als ik het mij goed herinner, dus dat maakt veel uit...
    Aan de andere kant, beton is radio actief, spaanplaat is giftig, de zon geeft veel meer (en intensere) straling af, etc.

   • Mike

    Ik gebruik ook zo'n slaapanalyse-app en daarin zit de optie om bij het start van de analyse je telefoon op vliegtuigmodus te laten gaan. Is sowieso - los van straling - het beste voor een ongestoorde nachtrust.

   • Marcel

    beetje Alu-hoedje verhaal, en volgens mij nog steeds niet bewezen.
    ik ga die app nu uitproberen, kijken wat het doet.

   • 87Vortex87

    hallo dan wat een slecht onderbouwde reactie. straling van telefoons is absoluut niet kankerverwekkend. het betreft hier straling van ongeveer 800Mhz tot 2800Mhz waarbij dit alles nog ver binnen het niet-ionizerende gedeelte van het spectrum ligt. Daarnaast is de hoeveel Watts die worden uitgezonden zo laag dat geen mug er last van heeft. Zelfs al zou het resoneren met andere stralingsbronnen is het effect totaal verwaarloosbaar.

   • andy

    lol echt niet. broodje aap verhaal

  • PFCB

   Wat moet je nou met deze app? Ik bedoel op elke telefoon is een wekker functie, zelfs op een iPhone.

  • Vinz3nt

   En dat betekent dus dat als ik de wekker om half 7 zet omdat ik echt om 7 uur weg moet maar deze app bepaalt dat het beter is om 10 over half 7 af te gaan zit ik wel lekker uitgerust maar met dikke stress in de auto omdat ik nu te laat op mijn werk kom??! Handig voor studenten en werkelozen dus.

   • SleepingDroides

    Ehm nee. De app zal je standaard binnen 30 min van te voren en je ingestelde tijd wekken. Als je m half 7 zet wordt je dus tussen 6 en half 7 ergens gewerkt. Nooit later dan je wekkertijd.

   • Marcell

    Je kunt de ''wake up phase'' zelf instelling op 0, 10, 20 of 30 minuten,
    en zover ik het begrijp geld die phase alleen vóór je gekozen alarm tijd.

    Dus je zet je alarm op 7:00AM en standaard zal hij kijken tussen 6:30AM en 7:00AM
    wanneer hij je het beste kan wakker maken (als ik het goed begrijp ten minste ;)

   • Marcell

    @SleepingDroides: je was me voor :p

   • Twan

    Deze app wekt je dan tussen zes en half 7. Altijd vanaf een half uur voor je moet opstaan.

  • Vincent

   Lijkt op sleep cycle alarm op de iphone en dat werkte best goed

   • django

    wrm begin ze over die straling wat kk verwekkend is.
    het is niet zo.
    het is nooit bewezen.
    en dat mensen niet kunnen slapen met mobiel is vaak omdat ze er aan denken enzo. dus niet door die straling. doe +1 als je met me eens bent

    • Daniel B

     Het is niet dat ik er aan denk maar als mijn accu vol is begint mijn lader te piepen echt irritant. Meer mensen hier last van? Word er soms zelfs wakker van, echt zo'n irritant fluittoontje :-s Doet hij ook voor ik mijn phone er aan hang was met vorige nokia en samsung ook heb nu een sensation

    • Vinz3nt

     ik ken dat fenomeen wel, als de accu vol is wordt de lader niet meer belast en krijg je dat "fluiten". Ik heb dat echter met geen van mijn adapters.
     Misschien eens een betere adapter kopen?

    • Daniel B

     Nou dit is de 2e al mijn dochtertje had de eerste gesloopt haha, en het is de originele htc stekker dus zou geen betere weten eigenlijk :P

   • HBP

    Ik heb vaak werkdagen van ongeveer 15 uur, mijn slaaptijd bedraagt meestal zo'n 6 uur, ik stel de wekker zo in dat 'ie om een bepaalde tijd afgaat, en ik dus de maximale slaaptijd tot op de laatste minuut benut. Er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om een app te laten beslissen om 10 minuten van mijn slaap af te halen...

    • HBP

     En daarbij stel ik 2 wekkers in: 1ste met een rustig mp3-tje, en om zeker te zijn dat - wanneer ik een keer te vast slaap- ik toch wakker wordt zet ik zo'n 10 minuten later een mp3 met een ongelooflijk irritante pieptoon... Just in case...

    • johny

     Joh, je kunt ook overdrijveb he.
     Alsof 10 minute minder slaap iets uitmaakt. 6 uur slaap is zowiezo al aan de weinige kant...

   • obiyannkenobi

    De app maakte mij echt op een goed moment wakker. Normaal ben ik mm bed niet uit te krijgen, nu had ik zoiets van, voel me wel uitgeslapen. Op de grafiek kon ik zien dat ik één uur wakker ben geweest voor dat ik in slaap viel, en een keer midden in de nacht. Dit klopte precies. Teleurstellend was wel dat de batterij van 90% naar 49% id gedaald! 65% daarvan op het conto van de app. Je kan je telefoon trouwens tussen je matras en je hoeslaken leggen, met of zonder oplader. Dan ligt hij redelijk vast. Het is iig een hele leuke app om je slaap patroon te ontdekken.

    • Dlanor

     Mensen die bang zijn voor de straling kunnen de telefoon toch simpel op vliegstand zetten. Geeft geen/minder straling en bespaart de batterij natuurlijk.

     • Dennis

      De beste manier om wakker te worden is toch echt door uit te slapen en zelf wakker te worden zonder wekker vind ik :P

     • django

      offtopic: al iets over de nexus 10bekend?

      • Froony

       Mooie app, maar jammer dat je de wekkers niet van te voren in kunt stellen. Je moet dit dus elke avond doen voor je gaat slapen. Ook jammer dat het alarm gaat over het Mediavolume en niet over het Alarmvolume. Verder flipte m'n hele mobiel bij het uitzetten van het alarm, maar dat kan ook aan mijn custom ROM liggen.
       Design maakt een hoop goed en zie er wel toekomst in. :)

       • PendersT

        Ik ben alvast tevreden opgestaan deze morgen. batterij ging inderdaad erg laag zelfs voor mijn SGN 4.0.3 met wifi uit en vliegstand aan.

        • HiDiHo

         Beetje grote app en geen SD optie. Ik zal hem eens een nachtje proberen.

         • HiDiHo

          efficiency 90, ja duh..het had 100% kunnen zijn als deze app mij niet eerder wakker had gemaakt. App gaat ook door volume settings heen, ik had hem gemute. VERWIJDERD