Androidworld
Androidworld
We hebben al vaker geschreven over de apps van Azumio, onder andere in ons magazine dat nu in de winkels ligt. Sleep Time is een hele mooie vormgegeven applicatie die je kunt gebruiken als wekker. Maar de app houdt daarnaast ook de manier waarop je slaapt in de gaten. Het beste is nog dat deze app je op het juiste moment wekt.

Op tijd wakker worden

Zijn 'baasje' op tijd wakker maken is wel de meest belangrijke functie van een wekker. Maar Azumio heeft in deze applicatie een algoritme gestopt die uitzoekt op welk moment je het beste wakker kunt worden. als je om 7 uur opstaat zal Sleep Time rondom die tijd kijken wanneer hij/zij je het beste kan wekken. Dat werkt als volgt.

Je slaap vertoont een soort golfpatroon, van wakker naar hele diepe slaap en weer terug. De applicatie meet deze diverse stadia aan de hand van de bewegingen die je maakt in bed. Sleep Time gebruikt de accelerometer om deze bewegingen te registreren dus dien je het toestel op het bed neer te leggen. Elke nacht maakt de applicatie een mooie grafiek voor je en laat hij zien hoe goed je geslapen hebt. Volgens Azumio kun je het beste wakker worden op het moment dat je licht slaapt, dan zal je frisser opstaan. Ik heb er niet voor doorgeleerd maar dat lijkt mij logisch.

Design

Er zijn meer apps die dit doen, bijvoorbeeld Sleep as an Droid. Maar deze Sleep Time springt er wel boven uit, zeker als het om het design gaat. De makers hebben de Google ontwerprichtlijnen in acht genomen en dat heeft gezorgd voor een heldere en snelle app.

Het instellen van de alarmtijd is met een beweging te regelen en ook de rest van de mogelijkheden zijn makkelijk te vinden. Je kunt kiezen uit 20 verschillende tonen om bij wakker te worden. Helaas zit de stem van Kim Kardashian daar niet bij.

Beschikbaarheid

De Azumio Sleep Time-applicatie is te gebruiken op Androidtelefoons met versie 2.1 en hoger. Je kunt deze gratis downloaden door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Het best wel eens interessant om een paar nachten te meten hoe je slaapt, geeft leuke resultaten.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties