Androidworld
Androidworld
03 augustus 2012 11:09 uur
Ik weet niet of Apple ook een patent heeft op de spanning voor een event, anders zouden ze Samsung daar ook nog wel eens voor kunnen aanklagen. Samsung doet momenteel enorm zijn best om de spanning voor de komende persconferenties naar het kookpunt te brengen. De laatste dagen hebben we hier op Androidworld HQ meerdere uitnodigingen ontvangen voor bijeenkomsten van Samsung. Vermoed wordt dat Samsung eind augustus de opvolger van de Galaxy Note gaat presenteren. 

To Note or not to Note

Vanochtend vroeg bracht Engadget het nieuws dat een vertegenwoordiger van Samsung had bevestigd dat tijdens het Unpacked Event van 29 augustus de nieuwe Galaxy Note zal worden onthuld. Dat zou dan precies een jaar na de eerste Galaxy Note zijn. Waarschijnlijk heeft er iemand voor zijn beurt gesproken, want via AllthingsD lezen we dat Samsung helemaal niks wil zeggen over welke nieuwe producten er op de verschillende evenementen zullen worden gelanceerd. Er staan twee grote Samsung-evenementen te gebeuren, in de Verenigde Staten op zal er op 15 augustus iets plaatsvinden en op 29 augustus zal in Berlijn het Unpacked Event plaatsvinden voorafgaand aan de grote consumentenelectronicabeurs IFA in Berlijn. Laatstgenoemde is doorgaans het moment waar de grote onthullingen worden gedaan wat betreft nieuwe producten. Afgezien van de twee grote persconferenties zijn er de komende weken nog wat kleine lokale evenementen, zo zullen wij aanstaande maandag aanwezig zijn bij een kleine sessie van Samsung. Ook hier is niet gezegd waar het om gaat of waar we het over gaan hebben, maar mogelijk gaat het om de introductie van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Spanning

Het is een publiek geheim dat we de komende weken waarschijnlijk twee nieuwe apparaten gaan zien. Sinds februari hebben we het al over de  Samsung Galaxy Note 10.1 en het is te hopen voor Samsung dat ze ons nu eindelijk eens een gereed product laten zien. Daarnaast verwachten we natuurlijk de opvolger van de succesvolle Samsung Galaxy Note. Maar je weet het niet, misschien hebben ze nog wel een verrassing voor ons.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Androiddevil

  laat ze eerst maar eens de huidige telefoons updaten. naar Android 4.1.

  • Jan

   Ik koop niets meer van Samsung tot ze hun zaken qua software updates in orde hebben. Galaxy Tab 10.1 duurde echt te lang en geen zekerheid over jelly bean. Veel te duur product om dan geen updates te krijgen. Alles nexus voortaan voor mij.

   • DingieM

    Zou zeer goed kunnen dat Google met een opvolger van de Nexus telefoon komt. Een 10.1" tablet is ook in de maak maar dat is vast geen Full HD...

    • Piet

     Voor mij geen Samsung producten meer, updates komen te laat!!!

    • Eric G

     Jammer dat Samsung zo laat komt met de Note 10.1. Wilde die een aantal maanden geleden wel kopen als deze uit was, maar nu wacht ik eerst op de Windows 8 tablets (pro versie met pen). Ik ben voornamelijk benieuwd bij beide hoe snel de pen is met tekenen. Ik wil geen na-ijling hebben.

     • zx12richard

      Note2 ligt al lang mooi te pronken ergens. Al had de iphone5 in juli gekomen zou de note2 al klaar liggen. Beide 2 zijn net kleuters, Apple spant wel de kroon van de 2.

      • Ben

       Bij Android koop ik in de toekomst alleen nog maar Nexus apparaten. Motorola Xoom, HTC Incredible S en voor mijn vrouw de Samsung alaxy sii en tab 10.1 zijn allemaal te laa of uberhaubt niet officieel voorzien van updates. dat gedrag is toch echt wel de achilleshiel voor Android wat mij betreft.

       • DrO

        Inderdaad, ook voor mij alleen nog maar Nexus toestellen in de toekomst.

       • Barry132

        Samsung zal het echt niet gaan voelen dat een relatief kleine groep mensen geen Samsung meer koopt wegens het uitblijven van updates. De meeste mensen interesseert dat niet, sterker nog, er lopen zat mensen rond die niet eens weten dat er geupdate zou kunnen worden. Hij belt en heeft internet. Waar ik wel heel benieuwd naar ben is hoeveel klanten Samsung kwijtraakt als ze Android willen lozen ivm de te grote invloed van Google zoals ze zelf zeggen en de grote toekomst die Motorola heeft met Android. Ik denk dat die versnippering grote verschuivingen met zich mee gaat brengen. Samsung en Google beseffen niet hoe hard ze elkaar nodig hebben om groot te blijven.

      • Bigup

       Heb zelf een Galaxy Note, vind het ding geweldig!

       Ben het compleet met iedereen hier eens dat de Software uitrol van Samsung gewoon erg slecht is. Ik kan echt STERK aanraden om dat ding gewoon lekker te rooten en er een custom firmware op te zetten; nooit meer afhankelijk van Samsung. Heb zelf een mod van Android genaamd Cyanogenmod; gewoon Android alleen beter geoptimaliseerd en meer features/mogelijkheden. Telefoon oververhit sindsdien niet meer, batterij gaat 3x zo lang mee, en hij is een stuk sneller geworden.